מה לעשות???

בובזמן

New member
עזבי את העניין שההורים יעלו על זה,

פשוט מאד קחי את מספרי הבירורים ו`תבררי` אמרי לאמך שאכשהו מצאת משהו שלא נשמע טוב והשהיי את הנושא לבנתיים,או הורידי מהפרק.הצעתי,צאי תוך כדי.אם את עדיין לא סגורה על עצמך בראשון,בדכ` מכאלה דברים לא יוצא טוב סתם מריחה וכאב לב חשבי על כך;-)

Corall

New member
דיברת עם הבחור על כך?

אולי אם תדברי, ותבהירי לו, שאת מעוניינת בקשר למטרה רצינית בלבד. ואת לא מעוניין שזה יימרח. תופתעי לגלות, שהוא בכלל לא חושב בכיוון הזה. ורק, טוב לו ונחמד לו במצב העכשוי? תבררי את הענין. ויפה שעה אחת קודם. כי, אם את באמת בחורה רצינית, זה לא אמור להתנהל בצורה כזאת. וחבל על כל יום שעובר. את רק מזיקה לעצמך. ולשמך הטוב. (?)

‏?‏??

‏``אם את באמת בחורה רצינית אז זה לא צריך להתנהל בצורה כזאת`` - מה פירוש? לא הצלחתי להבין את הניגוד בין רצינות לבין יציאה עם בחור ללא שדכן/ית

Corall

New member
אסביר-

אין לי מושג לגבי השתייכותך המגזרית. אבל, במגזר החרדי, הדברים עובדים בצורה כזאת. קשר המתנהל ע``י שדכן, המטרה שלו בד``כ, ברורה וידועה. ובתקופה די קצובה. לכאן (-) או לכאן (+). מה שאין כן בקשר שלא מתנהל ע``י שדכן. שבו הדברים פתוחים. אין זמן קצוב. וזה יכול להימשך עם טעם ובלי. כי הרי אף אחד לא נושף בעורף.. בקיצור.. לא משתמע ממנה שהיא מלכתחילה היתה נכנסת לקשר כזה. ולכן, הצעתי את מה שכתבתי.

יש לך טעות קטנה :)

בפירוש אפשרי לצאת ללא שדכן/ית תקופה ``קצובה`` מראש. בוא נאמר, בני הזוג באותו קו חשיבה של לצאת לדוגמא חודש-חודשים ולקבוע תאריך. אומר לך מניסיון אישי שלי ואצלי שזה עובד כך. ואני משתייכת למגזר החבדי :) כמובן שיש את אלו שיצאו בלי שאפחד ינשוף להם על העורף. אבל כמובן אפשרי שבני הזוג באותו קו חשיבה ויצאו כמה זמן שהם חושבים שצריך לצאת :)

Corall

New member
כן. אבל-

צריך להיות בעלי אופי חזק. וידיעה ברורה של המטרה, בכדי לעמוד בה. אחרת? הסחבת חוגגת. מדברת מהיכרות של מספר מקרים דומים. עם כל הקשיים הקיימים בהכרה ונישואים דרך שידוך, זאת הדרך היחידה, המונעת מכשולים כאלה ואחרים בדרך. והיום? לא קל לא ליפול.

אממ

תשחקי אותה כאילו את מוכנה לשמוע על הבחור שמנסים להציע,תשאלי עליו שאלות,אז סוג הוא,איפה לומד..וכו`.. ותחפשי (את חיבת) איזה משו ולו הקטן ביותר,שכאילו לא מוצא חן בעינייך לגביו..וכך תפסלי את ההצעה...

למעלה