מה לעשות???

שידוכית

New member
מה לעשות???

אשמח לקבל עצות; הכרתי בחור שלא בדרך שידוך, וכרגע הקשר מתקדם לכיוון חיובי, אם כי בצעדים קטנים מאוד. מה שאומר שהקשר יכול להמשך במשך חודש. הורי אינם יודעים על הקשר. ובמידה ונחליט שנינו על רצון לחתונה נעביר את זה לשידוך, ואף אחד לא ידע על תחילת הקשר. שאלתי: הציעו להורי הצעת שידוך עבורי. איך אני דוחה בינתיים את ההצעה? (אין מצב שאני אומרת מילה להורי על הקשר הנוכחי!!!!) לאמר שאני לוקחת פסק זמן ישמע מוזר, כי עד עכשיו לא הסכמתי לשמוע ולפני זמן קצר ביקשתי מאימי שתתחיל עם הנושא... מה לעשות??? רק אל תציעו לי ללכת על שתיהם....

למה להסתיר למה

לדעתי,כדאי מאוד שתקחי את אמא לשיחה ותסבירי לה שיש לך הצעה אחרת על הפרק ושאת רוצה `לקחת את הזמן` שלך. אני הייתי בסיטואציה כמו שלך רק שאני הייתי הצד השני. הבחור שיצאתי איתו (שלא במסגרת שידוכים) לא סיפר להוריו על הקשר שהיה ביננו,ומן הסתם שבמשך הקשר הוא קיבל הצעות, פעם אחת אמא שלו הפתיעה אותו וקבעה לו פגישה,ולהגיד לך את האמת? מצד אחד הבנתי אותו שהוא חייב לצאת לפגישה, אבל מצד שני.. אני לא מאחלת לאפחד לחוש את ההרגשה המשפילה והפוגעת הזאת שהבחור שאת יוצאת איתו יוצא עכשיו עם מישהי אחרת. אז אם את לא מעונינת לפגוע בבן זוגך העכשוי,אני ממליצה שתדברי עם אמא שיחה מלב אל לב. מה גם שלפי דעתי אנלא רואה לנכון להסתיר מהורים קשר רציני.. בהצלחה :)

kiss 18

New member
מצד שני יכול להיות שאם היא ספר להורים שלה

על בן זוגה העכשווי (ככה ליקרוא לו?? חח) יכול להיות שאימא שלה לא תבין ותאמר להפסיק את הקשר מייד (!!) ואז מה יצא מזה?? אז שידוכית, את מכירה את הסגנון של ההורים שלך, ואת יודעת מה יהיה התגובה שלהם אם תספרי להם עליו, אם את חושבת שהם כן יבינו כשתדברי איתם מלב אל לב.. והם חושבים שאת ילדה בוגרת, ולא הולכת להכיר בחורים סתם.. אז תספרי לאימא שלך, (או לאבא שלך השאלה עם מי יש לך יותר קשר..) ! אם לא אז חבל לך אל תספרי להם בינתיים שמא יגידו לך בחומרה להפסיק את הקשר מייד...

להפסיק את הקשר זה יהיה מעודן.

במקרה כזה יש אימהות שפשוט תתפרצנה [מלשון התפרצות;)] ואז הכל הלך לפח, הכי טוב זה לומר לאמא שיש לך תחושה רעה, כאילו את לא יכולה להסביר מה?

kiss 18

New member
היא יודעת בדיוק מה הסגנון של ההורים שלה ואז

ככה תתאים את עצמה... אל תתנהגי בפזיזות תחשבי טוב לפני זה! לא תמיד כל ההורים קונים את העיניין הזה ש"יש לי תחושה רעה לגבי זה" בדר"כ גם יש להם תשובה לזה מה אכתפת לך לנסות.. עוד דבר שאת צריכה לקחת בחשבון, זה כאשר תרצי שאת הבחור שלך יציעו בתור שידוך...שככה לא ידעו על הקשר... האם ההורים שלך יסכימו לקבל כזאת הצעה, ולברר... אבל גם פה תלוי מה הסוג... תחשבי על זה...

צריך לחדש? אריאלה עדה :)

להורים יש אינטואיציות משלהם. תאמיני לי שאני בטוחה שאמא שלה בשלב-אפילו התחלתי- תרגיש ותדע שיש לה מישהו או שמשהו אינו כשורה. ככה זה הורים (נכון אריאלה? עזרי לי חח) ככה שיוצא ש.. או שהיא תספר לאמא מתוך בגרות ורצינות על הקשר שלה עם הבחור (וצאו מהסרט שאמא תתפוצץ,עם כל הפיצוץ גם ההורים שלנו היו בני גילנו והם מודעים למצב הזה) או שבמקביל לקשר הרציני הזה היא תהיה חייבת לצאת לפגישות של שידוכים..

kiss 18

New member
תצאי מהסרט הזה שכל ההורים מבינים..תתפלאי

אבל קיימים גם כאלו הורים (מדהימים ככל שיהיו..) שלא מוכנים לרעיון הזה בשום אופן..ויבקשו נחרצות להפסיק את הקשר הזה מייד!!! ככה שאם היא אומרת שאין מצב שהיא מספרת להורים שלה כניראה שהיא יודעת על מה היא מדברת... אבל אם את (שידוכית..)חושבת שאולי יש איזשהו כן מצב כזה שיבינו, ויסכימו לעיניין, לא יודעת מה יקרה נס..אז יופי לך... אבל אל תיהיה פזיזה אל תיספרי להם עכשיו מיד אם את חושבת שאם יבקשו להפסיק את הקשר, אם כן אז תחכי לרעיון הזה של הצעת שידוך איתו...

kiss 18

New member
אם את לא רוצה שההורים שלך ירגישו שעכשיו

יש לך מישהו על הפרק, תיצאי עם הבחור שהורייך הציעו לך, ואח"כ תגידי שאת לא מעונינת בו... ותגידי לבחור שלך (ככה לקרוא לו??) שאת יוצאת פגישה אחת עם מישהו שהורייך הציעו, ואת מתכוננת להגיד לא, אולי זה ירגיע אותו... האמת שאולי זה לא ירגיע אותו..הוא בטח יפחד שכן תיהיה אולי מעונינת בבחור ההוא שהורייך הציעו... אבל בגדול, אם אתה לא רוצה שהורים שלך ירגישו עם הקשר הנוכחי תיצאי לפגישה אחת עם הבחור ההוא, ואח"כ תגידי לא... בהצלחה!

זה פשוט מושחתות!!!

ואני יודעת כי חוויתי את זה על בשרי. פעם אחת הציעו לי בחור וזה היה נשמע טוב אז יצאתי לפגישה איתו. ומאד התרשמתי ממנו לטובה. והיה היה נראה לי שגם הוא התרשם ממני בצורה חיובית. אבל לצערי כבר באותו הערב קיבלתי ממשפחתו תשובה שלילית. בלי שום הסבר או סיבה מספקת. אחרי כשבוע ראיתי אותו מסתובב בתל אביב ליד מקום עבודתי עם בחורה שנראית ממש גרוע מבחינה דתית, לבושה פרוץ והם הלכו יד ביד ובצורה ממש לא מקובלת. וגם הוא לא היה לבוש כמו בן ישיבה בלשון המעטה. אני הייתי בהלם! פשוט קיבלתי צמרמורת! זה היה בדיוק שבוע אחרי שנפגשנו! התקשרתי מיד לשדכנית לשאול מה קורה פה בדיוק. היא גם קיבלה הלם, ואמרה שתחזור עם תשובה כמה שיותר מהר. בקיצור אחרי שבוע וחצי של בירורים אינסטנטיבים מצידה התברר שהוא לא רצה שההורים שלו ידעו שיש לו קשר עם בחורה אז הוא יצא לפגישה נטו בשביל לכסות על זה שיש לו קשר עם מישהי. אני לא רוצה לתאר את ההרגשה תהיה לי באותו תקופה. הרגשתי סמרטוט! הרגשתי מנוצלת! הרגשתי זבל! בכיתי אח``כ בלילה! וזה לא מתאר את קצה ההרגשה הרעה שהייתה לי. אז אני מבקשת ממך חברה יקרה אל תתני רעיונות שכאלה לחברה פה. כי זה רשעות ומושחתות, ואני רק מאחלת לך שלא תעברי את זה בחיים!

kiss 18

New member
צודקת זה באמת הרגשה הכי זיפטית בעולם...

(לא הרגשתי ככה שאין לי מושג, אבל אני מנסה לדמיין..) אם היא יכולה לגרום לזה שלא להיפגש עם הבחור, ולדחות את השידוך, אז מה טוב ומה נעים שבת אחים גם יחד... ברור שזה עדיף.. אבל אם היא מפחדת שההורים שלה יקלטו.. אז אולי זה הפיתרון לצאת לפגישה עם הבחור הזה,וככה ההורים שלה ירגעו, ואח"כ לומר לא... תודה רבה על האיחול..

kiss 18

New member
דבר נוסף, אני מצטערת אם פגעתי ברגשותכן

וגרמתי לך להיזכר בדברים עצובים, לא התכוונתי... forgive me...

מקבלת את ההתנצלות

אבל תביני אותי שהייתי חייבת לקפוץ ולהגיב על זה בצורה דרסטית. כי זה פשוט לא יוצא לי כ``כ מהראש! ואל דאגה, לא גרמת לי להיזכר בזה או משהו כזה. זה פסדר... סתם לידיעה, אני יודעת אישית שהבחור הזה הוא ממשיך להיפגש ולאכזב בחורות! והוא בחור שנראה טוב וגם לומד בישיבה ממש טובה. (אם תרצי פרטים במסרים ‎;-)‎ ... )

kiss 18

New member
בטח שאני מבינה אותך...../images/Emo24.gif

לפעמים אומרים דברים אפילו בלי כוונה, וזה גורם לשני לצער, ועל זה אני מתנצלת!! ואל תישכחי שאין אדם שראוי לדמעותיך, ומי שבאמת ראוי להם לעולם לא יגרום לך לבכות.
הכל לטובה, העיקר שסיימת איתו, ואת מגלה עכשיו את הפרצוף האמיתי שלו... (אם יש לך משהו להזהיר אותי אז במסרים...
)

תודה על הKISS

זה די מעודד. התחלת כבר להיפגש שצריך להזהיר אותך כבר מהגברים?! ‎;-)

kiss 18

New member
תאמיני לי שאני יודעת מה זה גברים...ומחלק

גם אני ניפגעתי... אבל אם יש משהו ספציפי שבא לך להזהיר אותי...אז סבבה!!

טוב

יש לי קצת עבודה עכשיו. אז אם תרצי אני תמיד במסרים. מחכה... ביי לבינתיים.../tapuzforum/images/emo17.gif

kiss 18

New member
../images/Emo45.gif אותו כנ"ל אם את צריכה משהו...

או kissim וירטואליים...חחח בהצלחה מותק..

צודקת זאת הרגשה נוראית!

לכי ספרי להורים שהציאו לך מישהו אחר (החבר הנוכחי) ואת רוצה לברר עליו קודם. שמעי מלהגיד את האמת אף פעם לא מפסידים. (זה לא בדיוק האמת, אבל נסבל ומכובד בהחלט...) זה באמת מסובך קצת אבל ממילא בהמשך תעבירו את ההצעה להורים אז תקדימו את זה. לכי הכי ישר בלי לפגוע באף אחד.... העולם עגול! בהצלחה!

מעיל רוn

New member
למה שלא תעבירו את זה כבר עכשיו לשידוך רגיל?

זה יקל עליכם מכל הבחינות. ואם תדאגו שזה יגיע מהר- תוכלי להסביר להורים שההצעה הזו נראית יותר מעניינת מההצעה שהם הביאו לך עכשיו.

למעלה