מה לעשות

מה לעשות

גיס שלי אח של בעל שלי, מתי שבא אצלנו לא רוצה לאכול כלום. תמיד אומר לא רעב עכשיו אכלתי כאילו מגעיל אותו לאכול אצלנו. לא יודאת למה תמיד אצלי נקי ואוכל טוב וטרי ואני עושה אוכל טעים מאוד כולם אוהבים רק הוא לא אוהב ובעל שלי נעלב ומתעצבן ואומר לו תאכל והוא לא אוכל. בעל שלי נעלב מאוד וגם אני. וזה לא פעם אחד זה תמיד ככה מהתחלה שהתחתנו. למשל ביום שישי בא אצלנו ישבנו לאכול בשולחן הרבה אוכל והוא לא אכל כלום, רק מלפפון חמוץ ולחם והוא היה כן רעב כי אחר כך שישבנו בסלון, הוא אמר אני רעב ואמרתי לו שאני אחמם והוא אמר לא רוצה. בעלי מאוד נעלב לא אמר כלום, גם אני נעלבתי לא אמרתי כלום. הוא בא אצלנו הרבה פאמיים שלוש בשבוע ונשאר הרבה שאות וכל פעם אותו סיפור שהוא הולך בעלי ואני רבים ועושה הרגשה לא טובה בבית. איך להתנהג איתו ? לא לשאול אותו יותר אם הוא רוצה לאכול ? לא להציא לו יותר כלום ? כבר מצב כזה שכל פעם שהוא נכנס אני יודאת שיש לי ערב שחור ובעלי מצב רוח רע וגם אני נמאס לי.

בוביץ

New member
אז????????

זכותו לא לאכול לא חייבים להכריח אולי הוא שומר כשורת מסויימת ואתם לא?

כן שומרים כשרות בידיוק כמו אצלו

אצל כולם אוכל ואצלנו לא. אני מנימוס כל זמן שבא אני מוציאה אוכל ולא אוכל. אם אני לא אוציא זה לא יפה אבל הוא לא אוכל וזה מעליב מאוד את בעלי וגם אותי. אז לא להוציא יותר אוכל כי הוא לא אוכל? אז אני מפחדת שהוא יעלב כי זה לא יפה שבא אורח לא להביא כלום בשולחן. אז למה הוא בא ביום שישי בשעה שצריך לאכול? ובעלי אומר לו בוא שב בשולחן בוא בוא והוא לא רוצה אומר לא לא, ובעלי מכריח אותו ויש כזה ויכוח כן לא כן לא. למה הוא בא הרבה פאמים אצלנו בערב שצריך לאכול בדיוק שבעלי בא מאבודה? זה מאוד לא נעים ולא יודאת מה לעשות. אם כן אני אביא אז הוא לא אוכל ובעלי נעלב חזק ואם אני לא אביא אז הגיס שלי נעלב כי הוא אורח וזה לא יפה. מה לעשות אפילו קפה לא רוצה שאני יכין לו הוא מכין לבד לאצמו ונכנס במטבח ולפאמים זה לא נאים ומעצבן אכשיו בעלי אמר גם הוא לא אוכל אצלם יותר אבל זה לא יפה זה משפחה וכחה לא צריך להיאיות

אולי שבעלך יקח את אחיו בצד לשיחה שקטה בארבע

עיניים וישאל אותו ישירות, למה הוא לא רוצה לאכול אצלכם, אפילו יגיד לו שאתם מאד נעלבים מזה. אולי הוא ישאל אותו אם יש משהו שמפריע לו ? אם הוא אוכל אצל אחרים ואצלכם לא, יתכן שמפריע לו משהו ולא נעים לו להגיד, אז שבעלך ישאל אותו ישר ותוכלי לתקן כדי שהוא יאכל אצלכם.

בעלי שואל למה

ואח שלו עונה כן אכלתי כן אכלתי הנה לקחתי מלפפון חמוץ אכלתי מזה ומזה ומזה, אבל זה לא נכון פשוט לא נאים לו להגיד. רק דברים כמו פירות ולחם וחמוצים הוא כן אוכל, אוכל שאני הכנתי לא. אולי יש סיבה אבל אפילו הוא לא יגיד כי הוא איתבייש וגם אני חושבת שלא צריך ליתחנן אליו לא רוצה לא צריך. אולי הוא לא אוהב את האוכל שלי או חושב שלא נקי לא ידועת. אז אני שואלת לאמשיך להציע לו אוכל או מתי שהוא יבוא לא להוציא כלום לשולחן? זה השאלה למשל בעלי בא מאבודה וגם אח שלו אצלנו, אז אני אקרא לבעלי לבוא לאכול ולא להגיד כלום לאח שלו? זה לא יפה. ואם אני אגיד עוד פעם מתחיל כן לא כן לא וכל הערב נהרס ודיכאון לא נאים לי ליד בעלי כאילו אח שלו לא רוצה לאכול מה שעשיתי ואני נעלבת מאוד ולא מרגשיה נוח עם בעלי בגלל זה ועצוב לי כי בעלי מיתביש

שילת51

New member
לדעתי

לא לשכנע אותו רוצה יאכל לא רוצה לא צריך . למה את רבה עם בעלך ? למה את נפגעת? היה לי מקרה דומה עם חברה , ומאז אני מגישה לשולחן, אכלה - בתאבון . לא אכלה - אני אוכלת. וגם שמחה ומרוצה זהו

קפצילי

New member
גם אני לא הבנתי למה

את רבה עם בעלך על זה. הבעיה היא של בעלך עם אחיו. שבעלך יחשוב על פתרון. את פשוט תגישי את האוכל, תזמיני גם את גיסך בחביבות ובנעימות, וזהו. אם ירצה - יאכל. אם לא - שבעלך יחליט אם ברצונו להתחנן בפניו או לא. את אל תתחנני ואל תקחי ללב.

לא בידיוק אני רבה איתו

פשוט זה עושה אוירה לא נעימה כיאילו מישהו לא מהכבוד שלו לאכול מה שאת מכינה וזה מאליב שזה קורה בעלי חושב שאולי האוכל שלי לא טוב ורק הוא חושב שזה טוב ואחרים לא, ואולי הוא מיתביש וזה עושה לי ארגשה כאילו אני לא מכינה אוכל טעים וכבר אין לי חשק לעשות. אנחנו לא רבים אבל יש כיאילו כזה מתח אם הגיס שלי יאכל או לא יאכל וזה נמאס לי מאוד, ואם לא אוכל בעלי גם מתעצבן וגם נעלב וגם כאילו אני מרגישה כיאילו שהוא מאשים אותי למה לא אשיתי יותר טוב וזה עצוב לי מאוד. אבל לא אומר לי כלום בפנים אבל רואים עליו רק שהוא מרגיש כחה שהוא מיתביש ועצוב. לא איכפת לי שגיס שלי לא אוכל, אבל איכפת לי שזה קורה שבעלי עצוב ואני לא יכולה לעזור לו וגם מיתבישית לדבר איתו על זה כי הוא יגיד שזה בדימיון שלי וזה לא איכפת לו אבל אני רואה שכן אפילו הוא אמר שגם הוא לא אוכל יותר אצל אח שלו בגלל זה. בגלל זה חשבתי להפסיק להציא לאח שלו לאכול אצלנו וככה לא יהיה מתח אבל זה לא יפה ובעלי לא יסכים אוף מה יהיה בסוף? כל יום אני במתח אם הוא יבוא היום או לא אם יהרוס לנו ערב או לא זה חבל לי

תעשי לו כמו בפרסומת של סלטי צבר :

תרצה תאכל , לא תרצה - גם תאכל
סתם. לא הבנתי למה בעלך רב איתך ? כתבת שהוא חושב שאולי רק הוא סבור שהאוכל שלך טוב וכולם אומרים שלא ??? על מה יש לריב ? פשוט אל תתייחסו. שימי לבעלך צלחת עם אוכל ולידו תשימי צלחת עם פיצוחים \ במבה \ ביסלי \ חמוצים . לא רעב ? חסכת.

תקני לו "מנה חמה"

לא הבנתי, בעלך מתחיל לחשוב שהאוכל שלך לא "באמת" טעים? או שזה מה שאת חושבת שהוא מתחיל לחשוב? ועוד דבר, לשמור כשרות - זה משהו לא קטן. יש אנשים שלא אוכלים חזיר וזו הכשרות שלהם, יש כאלה שגם מפרידים כלים, יש שמפרידים סקוצ'ים ויש שלא מבשלים דגים בחמאה. כללי הכשרות מאוד נרחבים, ואולי באמת זו הבעיה שלו? נשמע ככה, אם הוא שותה רק מים וחמוצים (שלא את הכנת). אולי הוא אוכל רק בד"צ, אולי חשוב לו שהכלים יהיו טבולים - אם לא תשאלו, לעולם לא תדעו. למרות שהוא באמת נשמע לי די סתום, להתיישב אחרי ארוחה ולספר כמה שהוא רעב - גסות לשמה. לא נשמע שבגלל הסתום הזה רצוי לבלות ולו דקה אחת של חוסר נוחות. וזה מה שאת צריכה לשדר לבעלך - מה את כ"כ נרגשת?

פרצלה

New member
וואלה,על זה לא חשבתי

הוא מתיישב אחרי הארוחה ואומר שהוא רעב? זו גסות רוח ובעלך היקר היה צריך להעמידו במקום. כבודך בביתך יותר חשוב מכבודו של אדם גס רוח כזה.

Netta79

New member
מה אכפת לך ?

שימות ברעב ולא יאכל אל תציעי לו יותר !!! ובטח אל תריבי עם בעלך עליו , מה אכפת לך למה הוא לא אוכל? שגם לא ישתה אם לא בא לו. את מארחת טובה , אני בטוחה שכולם יודעים זאת אין לכם מה להיפגע מטיפשות של אדם אחד ...

פרצלה

New member
אולי....אולי........

הוא לא כל כך אוהב את האוכל שאת מכינה,אולי לא ממש טעים לו? אולי הוא רגיל לטעמים אחרים? אבל כן אוהב לבוא לבקר את אחיו? חשבת אולי להפסיק לנסות להאכיל? לא רוצה לאכול,לא צריך. מה הסיפור?

פרצלה

New member
לא,תמשיכי להוציא,הרי את ובעלך כן אוכלים

הוא ירצה יאכל לא ירצה לא צריך.

אוסה

New member
מסכימה עם פרצלה , ירצה יאכל לא ירצה שלא יאכל

את לא יכולה להכריח אותו ולכן אל תעלבי ממנו.

pecorina

New member
אם זה מפריע לך תגידי לו שלא יבוא

למה הוא לא מוצא חן בעינייך אם הוא לא רוצה להכניס את האוכל שלך לפה? למה את נכנסת לו לקשקעס?? אני באה מהצד שלו. אני לא רוצה לאכול אצל אנשים בבית. אז מה תעשי לי? עשיתי רע למישהו?? היית מעדיפה שהוא לא היה בא לבקר אותך בגלל שהוא לא רוצה לאכול את האוכל שלך? תגידי לו פעם אחת שהוא מוזמן לאכול מה שבא לו ומתי שבא לו שירגיש כמו בן בית ואל תשגעי אותו יותר ואל תדברי יותר על אוכל ועל תציעי לו. כנראה שאת ובעלך מחפשים מריבות.

למעלה