מה לעשות?

מה לעשות? ../images/Emo4.gif

לפני שבועיים היה לי מבחן בביולוגיה שלמדתי אליו מלא ואני שולטת בחומר הרבה. הגעתי למבחן והמורה אמרה שיש רק שאלות אמריקאיות, נשמע ממש משמח. התחלתי לקרוא את השאלות במבחן וגיליתי שהן לא על חומר הלימוד שלמדתי. היו 25 שאלות ומתוכן רק 10 שאלות ואף פחות היו על חומר שלמדתי. שלושה ימים לפני פניתי אל המורה ושאלתי אותה מה החומר למבחן והיא אמרה לי דברים שגויים. ממש התעצבנתי ויומיים אח"כ דיברתי עם המורה והיא הבטיחה לי שהיא "תתייחס למבחן אישית" ותבדוק רק את השאלות על החומר שלמדתי. כמובן שזה לא קרה. היום המורה החזירה את המבחנים, וכמו שחשבתי וידעתי- נכשלתי. קיבלתי 48 במבחן ומאוד מאוד התבאסתי. מילא זה היה חומר שלמדתי, הבעיה שזה חומר שלא למדתי בכלל אז לא פלא לציון כזה. מה אוכל לעשות? כשבאתי אל המורה באותו יום ושאלתי אותה האם יהיה על אותו נושא (נשאיפה ושאיפה היה הנושא) היא אמרה לי: "לא, תתמקדי בנושאים..." בעצם היא הטעתה אותי ואני לא יודעת אם בכוונה או לא. יש לציין שהמורה הזאת ואני לא נמצאות במערכת יחסים כ"כ טובה. אני יודעת שאם אבוא ואדבר עם המורה ממש לא יהיה לה אכפת. עוד שבוע מקבלים תעודות והיא שמה עלי ממש כלום. אני ממש לא יודעת מה לעשות ואני כ"כ שונאת שסיפורים מסריחים כאלה קורים
ועוד משהו- ביולוגיה זה בין המקצועות האהובים עליי ואין לי ספק שאם הייתי נבחנת על החומר לימוד שהיא נתנה- הייתי מצליחה. אני ניגשתי למועד ב' שהיה בשבילי מועד א' (הייתי חולה במועד הראשון) ובעצם היא לא תעשה מועד ג' או משהו. ולא יעזור אם אשאל ילדים אחרים איך היה להם, כי השאר שניגשו הם ממילא כאלה שלא למדו שום חומר ולא אכפת להם.

2nd me

New member
בדיוק בשביל כאלה מקרים יש מחנכת.

אני מציעה לך לגשת עם המבחן והציון למחנכת. תסבירי לה את המצב, ותגידי לה בדיוק מה שהמורה אמרה לך. תסבירי לה שנבחנת במועד ב', ומועד ג' זו בעיה. תסבירי לה שקיים לחץ של שבוע לפני התעודות. תספרי לה על כל התקרית, עם החומר המוטעה למבחן, וההבטחה שהיא תלך לקראתך, והעובדה שאת התכוננת על חומר והיית בטוחה שתיבחני ספציפית עליו. אם המורה שלך תגלה אמפתיה את יכולה לספר לה גם על מע' היחסים המעורערת בינך לבין המורה לביולוגיה, ולהגיד לה שהסיכוי שהיא תלך לקראתך סתם ככה הוא קלוש. תבקשי ממנה לקבוע שיחה משותפת של שלושתכן, להבהיר את עמדות שני הצדדים, בזמן שהמחנכת מתווכת בין שתיכן. בהצלחה!!

תודה.

הבעיה שאין לי את הטופס של המבחן, המורה הסתומה הזאת אפילו לא נתנה להסתכל במבחנים במה טעינו. אז את הטופס לא יהיה לי בחיים... המחנכת שלי יודעת על המערכת יחסים המעוררת שלי עם אותה מורה, אבל זה לא ממש יעזור
פעם אותה מורה ממש אהבה אותי ואז קרה משהו ומאז אנחנו בכאסח. מה היא לא עשתה... סכסכה ביני ובין החברים הכי טובים שלי, לא קיבלה אותי לכיתת חינוך שלה (איפה שהחברים היחידים שלי) ודיי סידרה לי את העתיד בכדי שיהיה גרוע ככל שאפשר. לא עדיף קודם לדבר עם המורה עצמה? למרות שאני יודעת שהיא באמת תהיה אדישה אם אפנה אליה. היא תאמר "לא!" מגעיל אם אבקש מועד ב' ולא תשים אליי... והמחנכת שלי היא אחת שתמיד בעננים ותמיד מצדיקה ת'מורים

לדעתי,

כדאי באמת לדבר קודם כל עם המורה, בלי עצבים. להסביר לה בדיוק מה קרה, מה היא אמרה לך ומה את עדית, לכי תדעי. אם היא תהיה אדישה גם לזה, אז תהיה לך עוד נקודה לרעתה. אח"כ תדברי עם המחנכת על הכל. אם זה לא עוזר, את יכולה להמשיך ולעלות בדרגות (מרכזת מקצוע/שכבה, הנהלה וכו'.) כדאי מאוד לבדוק באמנה של בית הספר בנוגע להחזרת מבחנים, נראה לי מסריח עניין אי-מסירת טופס הבחינה. אם היא באמת עוברת על האמנה - נא להתלונן במהרה למרכזת מקצוע/שכבה או אפילו מנהלת! אם אין חוק המונע זאת, כדאי בכל זאת להתלונן על המקרה הספציפי, מה שידרוש את החזרת הטופס. אם כל בית הספר לא יקשיב לך, אני אישית ממליץ לעבור למפקח האזורי. זו באמת לא הגזמה. לתלמידים יש כוח, ובמקרים כאלה חשוב להשתמש בו.

dragonit12

New member
תפני שוב למורה..

ותדברי איתה על זה.. ותגידי לה את זה שהיא הטעתה אותך בחומר למבחן ותדברי איתה על זה.. אם היא לא תקשיב תפני למחנכת/יועצת שכבה/ווטאבר.. ותדברי על זה.. בהצלחה:)

שגיא 1991

New member
תפני למחנכת וככה אם אין לך

מענה תעלי בפירמידה, ואפילו אם יש צורך תדברי עם המנהלת.

noyy

New member
../images/Emo28.gifקודם תלכי למורה בטוב

אם לא עוזר, מחנכת. ואם גם זה לא עוזר, רכזת. ואם גם היאאאא לא עוזרת, מנהלת. שנה שעברה הייתה לי בעיה עם המורה לאנגלית שהיא החליטה לקחת לי מבחן של שעתיים תוך 20 דקות כי חשבה שדיברתי, נתנה לי בסוף 30 ולא הסכימה שאעשה עוד מועד. מה שגם זה היה מבחן דיי חשוב שקבע את הציון בתעודה. המחנכת והרכזת לא עזרו, אז המנהלת עזרה ובזכותה עשיתי את המבחן. אם גם היא לא הייתה עוזרת הייתי כבר פונה למשרד החינוך (בשיא הרצינות, איתי לא מתעסקים בציונים)

Aline In Chains

New member
חחח נוי יא מגזימה../images/Emo6.gif

למשרד החינוך?! תפני לראש הממשלה וזהו
סתםסתם, קפרה עלייך:]

Under the GUN

New member
בניגוד למה שכולם חושבים

אני אומר לא ללכת למורה ללכת למחנכת, אם זה לא יעזור לעשות בלאגן בבצפר לערב הורים, יועצת, מנהל/ת וכל אחד אפשרי אני יודע שאצלי זה תמיד עובד בהצלחה

כמו שאמרו כאן - לפנות למחנכת

ואם לא עוזר, למי שמעליה, ואם זה לא עוזר - למי שמעליה. עד למנהלת.

למעלה