מה לעשות?

שסק לבן

New member
מה לעשות? ../images/Emo4.gif

היום הכלב שלי (בן הארבעה חודשים) גנב גרב, ואז התחלתי להגיד לו "לא! עזוב!" והוא לא התייחס אלי והמשיך לברוח איתה. בסופו של דבר הוא התיישב על הספה, המשיך ללעוס את הגרב למרות שהמשכתי לצוות עליו להפסיק, וכשניסיתי לקחת לו את הגרב מהפה, הוא התחיל לאיים עלי, ויותר מזה- אפילו נשך אותי ביד ולאחר המשיך ללעוס את הגרב. אני המשכתי לצוות עליו להחזיר אותה, ובכל פעם שניסיתי לקרב את היד לפה שלו, הוא כאילו כמעט נשך אותי... האם זה נורמלי שגור יהיה כל כך תקיף כלפי? מה לעשות כדי לגרום לו לעזוב חפצים שהוא גונב? ומה לעשות כדי לגרום לו להבין שזה לא בסדר כשהוא נושך אותי?
תודה.

xurix

New member
אז ככה:

הכלב שלך בודק אותך ואת הגבולות שלו ונוטה לרכושנות. הגרב היא דבר אטרקטיבי במיוחד בגלל שזה מרגיש להם בכיף בפה. צריך להבין שהכלב שלך לא היה נושך אותך בכח בחיים - אם כן זוהי בעיית התנהגות חמורה שמחייבת טיפול מקצועי. באותו מקרה הייתה פשוט צריך לזרוק לו אוכל ליד ומיד להחרים את הגרב. כדי למנוע זאת בעתיד תחזק את המנהיגות שלך בדרכים שונות כמו: תקפיד תמיד להיות זה שיוצא ראשון, תאכל לפניו, תן לו לאכול מידך וכו'... בעתיד - תבוא אל הכלב מאחור, תפוס את הראש ותצמיד לקרקע. כך יהיה לך קל לעשות את זה, תפעיל כח וקח את הגרב (או כל דבר אחר). תן לו עצם, והתעלם ממנו במשך כמה דקות. תקפיד שלא יהיו לו יותר מידי צעצועים בכדי שלא יהיה רכושני. נ.ב כדאי להשתמש בתרסיס מר.

xurix

New member
ו...

בפעמים הבאות שתרגיש מוכן לקחת ממנו את זה ותבוא בתקיפות ובלי פחד, הוא עדיין ינסה לנשוך אותך או יגרגר - אל תתרגש מזה

שסק לבן

New member
אמ,

אם אני אתן לו אוכל כדי להחרים את הגרב, זה לא יגרום לו להרגיש שהוא כאילו עשה משהו טוב ואני נותנת לו פרס עליו?

xurix

New member
לא...

לא במקרה הזה. תוך כמה פעמים תצטרך לעבור את המחסום הזה של הפחד מהנשיכה (ומנסיון זה כמו נשיכה של משחק)... אל תדאג - תוך כמה פעמים זה יבוא לך לבד ותוכל לקחת לו את זה בלי בעייה.

שסק לבן

New member
אני לא מפחדת ממנו!

ובמקרה הזה, זה לא היה נשיכה כמו של משחק. לפני כמה זמן קרה מקרה דומה והוא נשך אותי אפילו די חזק.. אפילו פצע אותי קלות. אני אנסה בכל זאת לתת לו אוכל כשהוא לוקח משהו...

xurix

New member
אז אם זה נשיכה חזקה

זה כבר יותר חמור.... בכל מקרה הוא ימשיך עד שתקחי לו כמה פעמים בלי פחד ובתקיפות ואז הוא יראה "מי הבוס"... בכל מקרה, אוכל בצד עובד - אבל זה פתרון זמני.

עדן me

New member
אני יכולה לעזור!

כל פעם שהוא לוקח לך משהו פשוט תיקח מקל ותיתקן לו מכות קטנות ככה הוא ינשך את המקל אבל יש עוד דרך אם זה לא עוזר תילך לווטרינר או שפשוט תפתה את הכלב שלך באוכל שים אותו קצת יותר רחוק ממנו ואז הוא אולי ישכח מהגרב וילך לאוכל. אני מקווה מאוד שעזרתי
עם כלבך עדן (בת)

שסק לבן

New member
מה פתאום...

אני לעולם לא אאיים על הכלב שלי עם מקל. זה יגרום לו לפחד ממני...

© Tweety ©

New member
אני מקווה שלכלב שלך את לא

מרביצה. צעקות ומכות יוצרות כלב פחדן ולא משרתות שום מטרה

האפי לי

New member
תלך לפורומים של מאלפים מקצועיים

ואל תקשיב לעצות בשקל שקיבלת כאן. אל תתחיל להיות אלים עכשיו לכלב שלך, זה לא בריא לאהבה, אני משוכנעת שיש רעיונות יותר טובים מלדפוק לו נבוט בראש או את הראש שלו בריצפה יש לך את פט נט www.petnet.co.il ואני בטוחה שיש עוד אתרים עם מאלפים רק חפש אותם.

xurix

New member
אחי

קרה לי את אותו הדבר בדיוק אז למה "עצות בשקל"

למעלה