מה לעשות

מה לעשות../images/Emo35.gif

אני עובדת בשירות טלפוני. נשארו לי שלושה חודשים שלמים כדי שאוכל לעוף מהעבודה המייסרת הזאת, מבלי לשלם קנס דרקוני. אבל אני לא יכולה יותר, העבודה פשוט מגעילה. אני סובלת כמו שלא סבלתי אף פעם, העבודה הזאת עושה אותי חולה, פשוט חולה. ולחשוב שאם אתפטר עכשיו עוד אצטרך לשלם כסף לחברת הענק העשירה שמעבידה אותי בתנאי שכר של עבד, זה עושה לי עוד יותר נורא. מישהו יודע איך מתפטרים ולא משלמים את הקנס? בבקשה אל תשפטו אותי, אני כותבת באמת מתוך מצוקה מאוד גדולה...

Oיון

New member
לדבר עם הבוס..

מאוד מבינה אותך, ואני אהיה כנה.. ברוב החברות, לא מוותרים על הקנס ומתייחסים לנציג בצורה די דוחה, תבדקי אופציה של חל"ת, או ניצול ימי חופשה / מחלה.. שיהיה בהצלחה.

סיון, קודם כל תודה

אבל למה הכוונה בלדבר עם הבוס? מי הבוס? התאגיד המפלצתי? חברת כח האדם הגזלנית? מנהל הצוות שלי (אותו אני דווקא מאוד מחבבת)? ולמה הכוונה בניצול ימי מחלה? תוכלי להסביר קצת יותר? (ימי חופשה כבר אין לי
)

Oיון

New member
אני מאמינה בפתיחות,

ולכן, הדבר הראשון שאני הייתי עושה זה לדבר עם הראש צוות, לשתף אותו בתחושה שלך, אם צריך, תמיד יש מנהלי מוקדים שדואגים לעדכן בכל הזדמנות שהדלת שלהם פתוחה.. אם בשתי השיחות לא תמצאי פתרון, את תמיד יכולה לנצל ימי מחלה שמגיעים לך (ימי בחירה / ימי מחלה ללא תשלום - אבל הם מצריכים אישורי רופא), או לחלופין לבקש חל"ת = חופשה ללא תשלום, הבעיה היחידה היא, שאם הם ממש ירצו ללכת נגדך ולעשות לך דווקא, הם תמיד יוכלו להגיד לך שחל"ת לא נכללת בתקופת ההתחייבות שלך.

היי לך

את מתארת מצב שכמה חברים בפורום חוו אותו. יש כמה אפשרויות לעזוב לפני תום חוזה, אבל קחי בחשבון שלא תמיד יוותרו לך מייד. את יכולה בתור התחלה לגרום לפיטורייך, זו האפשרות שהכי פחות מומלצת על ידי, במיוחד כי במקרים כאלו נוטים "לקלוט" את העובד ואת העומד מאחורי מעשיו. את יכולה לנבור טוב טוב ולמצוא הרעה בתנאי ההעסקה שלך, אם קיים דבר כזה שאת יכולה להוכיח, זו עילה לעזיבה ללא קנס. את יכולה גם לעבור על הסעיפים בחוזה ולחפש אותיות קטנות שמאפשרות לך לעזוב, אבל זה דבר נדיר. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ותעדכני אותנו, ובכל מקרה תזכרי ש-3 חודשים זה נראה הרבה, אבל כל יום שעובר מקרב אותך לסוף... אפשר לשאול איפה את עובדת?

חבל על הדמעות

את אדם חופשי, הסבל מיותר. ביקורות לגטימית אבל לא הבוס שלך, ולא הבוס של הבוס שלך יותרו לך הקנס. אם כך יש כמה שיטות והעיקרית ביניהן היא שיפטרו אותך. אם רע והדעה שלך על החברה שלילית, פשוט תגרמי להם להיפטר ממך ובצורה ז לא יהיה קנס. הכי פשוט זה לאחר, כך את לא פוגעת באף אחד וזו הדרך הבטוחה להחליף עבודה. בהצלחה

laife

New member
יש סעיף בחוזה

שאם העובדת גרמה נזק לחברה או איחרה בצורה משמעותית כמה פעמים או עברה על נהלי משמעת החברה רשאית לפטר את העובדת ובנוסף (!) לחייב אותה בקנס היציאה כקבוע בחוזה. (הסעיף מופיע בחוזים של 012, הוט, סלקום וכו')

GUY639

New member
העצה שלי

אני בעיקר קורא פה, אז אתם לא מכירים אותי כמעט. עובד כמלצר בגן אירועים בשרון ולא סובל יותר מדי. אני הייתי מנסה לסחוב את השלושה חודשים האלו. תגידי לעצמך שיש אנשים שיותר רע להם מאשר לך - יש מיליארדי אנשים רעבים בעולם שעובדים בעבודה מגעילה הרבה יותר משלך בשכר שהוא עשירית משלך במקרה הטוב. תנסי אולי לשנות גישה, תעני אולי ללקוחות יותר בציניות, תדברי איתם בטון משועמם ומיוגע כאילו שאת עושה להם טובה שאת מדברת איתם..או לא יודע מה. אם את ממש סובלת בעבודה בצורה בלתי רגילה, וכל יום הוא סבל אמיתי ואין אפשרות להתרגל לזה, תשלמי את הקנס. אם את לא צריכה את הכסף בשביל ממש לקנות אוכל, אלא עובדת בשביל לחסוך כסף לטיול או סתם - תעזבי את העבודה. זה לא שווה את זה כנראה.

Fozzie

New member
../images/Emo80.gif"לענות בציניות" זה לדעתי ממש

לא במקום. אותם לקוחות אח"כ חוזרים וצועקים על נציג אחר שכן חשוב לו לעזור ולתת שירות מלא. ואז מתחילה מסכת ה"אני רוצה הלתנתק!!!" וזה סתם מגעיל.. תאר לך שאתה מתקשר לקבל שירות ועונה לך נציג בגועליות? לא נעים לך.... ואז אנחנו הופכים להיות בדיוק אותם נציגי שירות שעליה מדברת הכתבה ב-NRG.

תתחילי לעבוד גרוע

אל תעשי טעויות שעולות כסף בכוונה, פשוט תפגיני את חוסר שביעות הרצון שלך. אל תוציאי את זה על הלקוחות [לא מגיע להם] אבל תהיי קצרת רוח, לא אדיבה כלפי האחראים, מעגלת פינות. אם זה לא יעלה לך בעמלות את יכולה גם להתחיל לאחר. כל עוד את לא עושה דברים שהם הפרה ישירה של האחריות המינימאלית שלך כעובדת את יכולה לעשות את כל זה בלי להרגיש אשמה, את החובות שלך את ממלאת וזהו. גם אם הם לא ישחררו אותך, לפחות יהיה לך יותר קל.

למעלה