מה לעשות עם 100000 שח

דדר43

New member
מה לעשות עם 100000 שח

יש לי כסף בבנק ואני לא יודעת מה לעשות איתו פקמ או בורסה (מניית טבע) אני לא מבינה כלום בבורסה אשמח לתשובות רציניות בתודה איילת

אמיר72

New member
לא יכולת לשאול שאלה יותר כללית

יש לך כסף בבנק, נהדר. יש לך משכנתא ממול ? הלוואות כלשהן ? אם כן, קודם סגרי אותן ואח"כ נדון מה לעשות בעודף. עכשיו, פק"מ או טבע ? איך את מגדירה את עצמך ? אוהבת סיכון או שונאת סיכון ? מה טווח ההשקעה שלך ? מה הסבירות שתצטרכי את הכסף במפתיע, כולו או חלקו, במהלך תקופת ההשקעה שלך ? האם את בכלל יכולה לסגור את הכסף ? משאלותי אלה הביני ששאלתך אינה ברורה: האם את צעירה בת 20 שזכתה בפייס או קשישה לפני פנסיה, או אמא לשני ילדים, חייל וסטודנטית, ועוד ועוד. בשביל לקבל תשובה מפורטת צריך נתונים. ואגב, בכל מקרה לא הייתי שם את הכסף במנייה אחת, גם אם זאת טבע המהוללת שלנו.

דדר43

New member
אני אמא לילד 1 ואני מפחדת מסיכונים

טווח ההשקעה לפחןת חצי שנה הלכתי ליועץ בבנק והוא חירטט לי סיפורים ולא הבנתי כלום אין לי הלוואות/משכנתא תכלס הכסף הוא שוכב בבנק בפקמ תודה איילת

אמיר72

New member
עכשיו העדשה יותר מפוקסת ../images/Emo8.gif

כששואלים אותי על השקעה שאינה באפיקים סולידיים, אני עונה בשאלה: "האם אתה יכול לסכן את הכסף הזה ? באיזה רמה ?". מה המשמעות ? מה הכסף הזה מהווה מסך נכסייך, שכן אם הוא יאבד השאלה מה יהיה נזקך. אגב, "יאבד " זה לא שכל הכסף הופסד, אבל השאלה היא האם את יכולה לסבול סיכון. טווח ההשקעה של "לפחות חצי שנה" בעייתי: אם תצטרכי את הכסף בעוד חצי שנה למשהו ואת רוצה לשמור על ערכו, אל תשימי אותו באפיקים מנייתיים - לנבא חצי שנה מה יקרה לשוק המניות זה מסוכן למישהו שעלול להידרש לסכום הזה בעוד חצי שנה. אם את יכולה לשמור את הכסף סגור, לטווח של שנה ומעלה, זה כבר מתחיל להיות יותר מעניין. קרן נאמנות מנייתית, או תעודת סל על מדד ת"א 25 (מבט25 או תאלי25) או על מדד ת"א 100 (קסם 100) זה אפיק בכלל לא רע לטווח של שנה פלוס. אולי תתני עוד קצת יותר נתונים על הסיכון שאת מוכנה לקחת ? בואי ונניח שאת מושכת את הכסף עוד שנה והפסדת 5 אחוז, את יכולה לחיות עם זה ? ילחיץ אותך כספית, או שכמו שאומרים "כפרה, לא קרה כלום" ? 10% ? תביני שאף יועץ, לא בבנק ובטח לא אני, יכול לתת לך תשובה מספיק טובה לגבי מת מתאים לך אם לא תספקי עוד פרטים.

דדר43

New member
אני לא הבנתי (כמעט) כלום ממה שאמרת

רק שתבין אני חד הורית עובדת כמנהלת רכש של צעצועים את הכסף אפשר להגיד קיבלתי מהחלוקה של הגירושין אני לא מבינה כלום בבורסה עד עכשיו הכסף היה בפקמ בבנק טפחות תן לי ייעוץ בבקשה לרווח מעל פקמ עם סיכון מינימלי תודה איילת הכסף משתחחרר ב9/5/04

אמיר72

New member
עכשיו כבר מדברים על הסיכון

וזה משמעותי: "רווח מעל פקמ עם סיכון מינימלי ". כמעט כל דבר רווחי מעל פק"מ ... בהנחה שאין לך צורך מיידי או בטווח הזמן הקרוב (עד חצי שנה) אפשר לסגור באג"ח שקלי בטווח של שנה או מק"מ לשנה (ראי תשובתי למטה לשואלת אחרת). את יכולה גם לקנות קרן נאמנות סולידית שמתמחה בשקלים (לא צמודים) בטווח של שנה פלוס, זה גם הולך.

קופצת על הגל עם אותה הבעיה

גם אני אמא לתינוקת וברשותנו 150,000 ש"ח שאותו הצלחנו לחסוך (לא היה קל) והכסף הזה מיועד לבית אך כרגע אנחנו לא מוצאים או יותר נכון לא מחפשים בנרות כך שבחצי השנה עד שנה אין לנו צורך (אבל אף פעם אי אפשר לדעת) ובשלב זה הכסף מושקע בפקדון שבועי בבנק לאומי ואין תוצאות אילו היה לנו הידע - אבל אין לנו אז אולי אוכל לקבל ייעוץ? תודה.

אמיר72

New member
זו לא אותה הבעייה

אם הכסף מיועד לבית, ויש סיכוי שתנצלו אותו בטווח של שנה, הסיכון הוא נמוך, ורצוי אפיקי הצמדה דולריים בחלקם. בפקדון שבועי הריבית מחורבנת, עדיף ללכת על חודשי ולהתמקח עם הבנק על גובה הריבית זה יכול להגיע להבדלים משמעותיים. מעבר לכך, חלק מהכסף, מ=15 ועד 40 אחוז, הייתי שם באפיקים דולריים: הדירות בחלקן עדיין מוצמדות לדולר, וקפיצה של הדולר יכולה להרע את מצבכם. האחוז הזה צריך להיקבע כתלות באזור בו אתם מחפשים ותנודתיות המחירים בו (עד כמה שני הפרמטרים נקובים בדולרים(. האפיק הדולרי יכול להיות אג"ח "הדס", שזו איגרת צמודת דולר המשלמת ריבית דולרית נמוכה (אבל יותר ממה שתקבלו בבנק ...). היתרון - הנייר נסחר כל יום בבורסה במחזורים של מיליוני שקלים וצמוד ב-100 אחוז לדולר, כך שאין בעיית כניסה/יציאה לדולר. העמלות - מה שתשלמו לבנק. את החלק השני של הכסף אפשר לשים באג"חים שקליים בטווח של חצי שנה עד שנה, רצוי יותר לכיוון השנה (כלל אצבע - ככל שתקופת הזמן לפדיון קצרה יותר העמלות משפיעות יותר, לכן רצוי להאריך). אג"ח כאלה תנודתם יחסית נמוכה, הריבית גבוהה יותר מאשר בבנקף ויש אפשרות כניסה/יציאה מהירה לנייר (הם סחירים ביותר). לא הייתי הולך על אפיקיפ ארוכים יותר, שכן תנודתם גבוהה והסיכון להפסדי הון גדול אם תמשכו אותם עד הפדיון.

../images/Emo140.gifתודה תודה

ועוד שאלה קטנה אין לי זמן ללכת ובטח לא ראש להתעסק עם זה יש לי דברים יותר חשובים לעשות (כמו הקטנה שלי) כמה יעלה לי יועץ בשביל שייעץ בנושא ויחליט בדיוק מה כדאי והאם זה משתלם בכלל או שפשוט לפעול לבד. שוב פעם תודה.

אמיר72

New member
אין חיה כזו

יועץ "עצמאי" מחוץ למסגרת הבנק לא יתעסק עם עסקה חד פעמית, רווחיו יהיו אפסיים ולכן לא כדאי לו. בדיוק בשביל זה יש לך את יועץ ההשקעות בבנק. לברר מה רמת המחירים באיזור בו תרכשי דירה ואם הם דולריים או שקליים - רק את תעשי: בדקי במשרדי התיווך באזור ואספי מידע. אף אחד לא יעשה זאת בשבילך. לקחת יועץ שגם יבדוק את האזור, גם יתן המלצה, וגם יעזור בהשקעת הכסף - זה יהיה יקר, יקר מאוד.

למעלה