מה לעשות עם עוף ממרק?

yaron1

New member
מה לעשות עם עוף ממרק?

חברי הפורום היקרים בני הקטן משוגע על מרק עוף ואני נשאר עם כמויות גדולות של עוף והודו אנא פשפשו במוחכם והציעו מתכונים טעימים על מנת לנצל את כל הבשר הזה.

beagle

New member
רעיון של אחותי:

מאחר ועוף ממרק לעד יהיה מכובס, יש להסוות את היבשושיות. השיטה היא לפורר אותו, ולהשרות ברוטב סויה ו/או יין ו/או בירה - בקיצור, השתמשו בדמיון. תבלינים כנ``ל. ואח``כ להקפיץ עם ירקות. וכדי שזה יצא יותר כמו מתכון, ופחות כמו רעיון מעורפל, השילוב האהוב עלי: דבש, אגוז מוסקט, אגוזי פקאן, יין אדום, קצת סויה, קצת יותר חומץ בלסמי. מלח ופלפל, כמובן, ולפעמים, אם יש חשק, במקום האגוז מוסקט - פלפל חריף. מושיבים הכל יחד שעה-שעתים, ואז מקפיצים. אני מוסיפה גזר. בשביל הקרוטן... לא, סתם, בשביל הטעם. ולפזר כוסברה קצוצה למעלה - זה מעלה את התבשיל בכמה דרגות.

ירון, יש כ``כ הרבה מה לעשות...

1) לטגן את זה במחבת עם קצת שמן ותבלינים. 2) לעשות מזה פשטידת עוף מאוד טעימה. אם תרצה מתכון תגיד לי. 3) סלט עוף וגם כאן אם תרצה מתכון תגיד לי. 4) לצפות את זה כמו בשניצל עם ביצה ופירורי לחם ולטגן את זה מ- 2 הצדדים. 5) לקחת רבע כוס שמן (או חצי כוס תלוי בכמות העוף שיש לך) ולערבב עם תבלינים כמו פפריקה אדומה, פלפל, תבלין גריל וכו` כרצונך ולהכניס לתנור עד שזה מזהיב. צריך עוד רעיונות? לשרותך תמיד!

שכחתי משהו במספר 5 -

למרוח את תערובת השמן והתבלינים על העוף היטב מכל הצדדים ואז להכניס לתנור.

רובנס

New member
לצפות כמו שניצל אך עם רסק

ביסלי ולטגן. לאדות בצל להוסיף רסק עבניות טריות לבשל להוסיף תבלינים שאוהבים ואת העוף.

y.n

New member
שאריות עוף ממרק

אפשר לבשל אורז עם חתיכות עוף, עגבניות וזעתר: לטגן חתיכות עוף עם בצל, להוסיף מעל אורז, זעתר, פלפל, פפריקה, מלח, רסק עגבניות מעורבב עם מים ולבשל. יוצא אחלה.

yaron1

New member
תודה לכולם

כאמור קודם תודה לכולם האמת שרוב ההצעות נוסו על ידי בעבר כגון טיגון כמו שניצל והכנת קציצות אבל צדק beagle עוף ממרק הוא עוף ממרק יבשושי וספוג כל מיני טעמים שלא בדיוק חביבים על החיך. הרעיון של להקפיץ עם הרבה רוטב סויה להסבות את הטעם וירקות נראה בהחלט חביב ואני אנסה אותו, גם סלט עוף נשמע טוב ואשמח אריאלה אם תתני לי את המתכון. הרעיונות של אפיה בתנור לא נראים מי יודע מה כי העוף יבש גם ככה ותנור יוציא ממנו את טיפת החיים האחרונה שעוד נשארה באפו.

סלט עוף מתובל

מצרכים: עוף שבושל במרק חתוך לרצועות דקות (ללא העור והעצמות כמובן (-: ) 2 כפיות שמן זית 1 בצל קצוץ דק 2 שיני שום, מעוכות 2 כפיות אבקת קארי 1 כפות כוסברה טחונה 1/2 כוס מיונז 1/2 כוס שמנת מתוקה פרווה 1/4 כוס צימוקים 2 כפות רוטב צרפתי מוכן אופן ההכנה: מחממים בסיר קטן את השמן. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד שזה מתרכך. מוסיפים את אבקת הקארי והכוסברה, ומבשלים על אש נמוכה במשך 1-2 דקות. מקררים לטמפרטורת החדר. מערבבית את תערובת הבצל והקארי עם מיונז, שמנת מתוקה פרווה, צימוקים ורוטב צרפתי. בוחשים היטב. מערבבים את רצועות העוף עם הרוטב.

מוכרים את זה בכל סופרמרקט

בבקבוק ליד הקטשופ והרוטב סויה והרטבים לסלטים למיניהם.

עוד הצעה - פיתות עוף

מצרכים: 6 פיתות 1/4 כוס רוטב עגבניות 125 גרם עוף מבושל חתוך 125 גרם פטריות טריות, פרוסות 1 פלפל ירוק פרוס אורגנו מיובש או עלי ריחן 100 גרם מרגרינה, חתוכה לקוביות אופן ההכנה: מניחים את הפיתות בתבנית אפייה. מורחים על כל פיתה שכבה אחידה של רוטב עגבניות. מניחים מעל פיסות עוף חתוך, פטריות ופלפל ירוק (או אדום). זורים עשבי תיבול לפי הטעם. מפזרים מעל קוביות מרגרינה. אופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות כ- 15 דקות, עד שהעוף מוכן והירקות רכים.

debs

New member
left-over soup chicken

Put the cooked chicken in a food procesor with onion, herbs, and what ever left over begetables there were from the soup, add and egg, a bread crumbs - meatballs! These can be fried or boiled -. My kids liked them and they can also be frozen. Not a gourmet recipe but uses that chicken. Also, I use it in noodle dishes - Asian and or Italian style. Hope this helps.

למעלה