מה לעשות איתו???

מה לעשות איתו???

אני אמא לילד בן 4 ואני מודה שבשלב הזה אני מתחילה לאבד את הידיים והרגליים. אני לא יודעת על מה לעבוד איתו בבית, כמה לשבת איתו, מה לשפר אצלו, וכו´. הוא ילד מאוד פיקח ומהגננות מקבל רק שבחים על בגרות וכו´... למשל בנושא צביעה בתוך הקווים. הוא לא אוהב את זה ומפסיק אחרי דקה. האם לשדל אותו בנושא או להניח לו? עד כמה חשובה צביעה בתוך הקווים. או החזקת העיפרון/צבע, הוא עדיין לא מחזיק בצורה הנכונה. האם לעבוד על זה או לתת לזמן לעשות את שלו. ובכלל איך יודעים מה צריך לקרות בכל גיל ושלב... תודה.

לאה_מ

New member
למה את רוצה לשפר אותו?

הוא לא מספיק טוב כמו שהוא?
אם הוא בן 4 אני מניחה שהוא נמצא בגן עירוני - זו מסגרת הרבה יותר מובנית ו"לימודית" מהמסגרות הפרטיות שבאות קודם לכן. אני חושבת שבבית ההורים צריכים לעשות עם הילד פעילויות שכיפיות ומעניינות, ולא לנסות לעסוק בלמידה כאשר היא לא טבועה בתוך עולם הפעילות הרגיל והטבעי של ההורים והילד. יחד עם זאת, החיים והפעולות ה"רגילות" מזמנים לנו הרבה מאד אפשרויות ללמידה, ואם הילד מתעניין, זה המקום (לדעתי) להרחיב ולגלות. למשל, אנחנו מטיילים בחוץ ורואים כל מיני יצורים (עכשיו מתחילים חלזונות ועוד מעט אחרי הגשם יהיו המון, וגם שלשולים, וצפורים נודדות, ופרחים של חורף) ואני בהחלט בעד להסביר ולספר (ככל שהילדים מתעניינים) וללכת לבדוק בספרים ובאנציקלופדיה, ולנצל את ההזדמנות להזכר באיזה שיר נחמד שקשור לנושא... אבל לא הייתי עושה את זה איתם בלי הטריגר של הטיול. אם ילד לא אוהב לצבוע בתוך הקווים, ממש לא הייתי מתעקשת איתו על זה. אגב, לצייר באופן חופשי הוא כן אוהב? (אישית אני ממש שונאת לצבוע בתוך הקווים. אני גם לא ממש טובה בזה בעצמי, ויש לי איזו הרגשה שזה נועד "למסגר" את הילדים שלנו, דבר שאני מאד לא אוהבת). אם את מרגישה שיש לו בעיה בהחזקת עפרון או בפעילות גרפו-מוטורית אחרת, הייתי מציעה לך בשלב ראשון להתייעץ עם הגננת (שרואה אותו גם באופן יחסי לילדים אחרים בני גילו), ואם יש צורך, ללכת לאבחון (אפשר לעשות אבחון במרכזים להתפתחות הילד של קופות החולים השונות). אצל עומר היתה בגיל הזה בעיה באחיזת עפרון שהתגלתה כבעיה של חוזק בחגורת כתפיים ותאום תנועה, והוא טופל באפקטיביות רבה בריפוי בעיסוק.

למעלה