מה לענות ללקוחה?

mayoula

New member
מה לענות ללקוחה?

פנתה אלי לקוחה שרוצה לקנות 2 טבעות בסכום של 110$. היא קונה ה-מ-ו-ן, יש לה בערך 2000 פידבקים מהשנתיים האחרונות. נראה לי שיש לה פוטנציאל להיות לקוחה נאמנה וחוזרת ובשביל זה שווה לי להשקיע... הבעיה היא שהיא רוצה אותן במידה גדולה, שאין לי ומצריכה אותי להכין לה טבעות חדשות מסקרטץ' (בניגוד ליציקה במידה קיימת). טבעת אחת כוללת המון ניסורים ואני אעבוד עליה כמה שעות טובות, אבל נראה לי שאני אכין לה במידה שלה. הטבעת שניה כוללת קונסטרוקציה והלחמות מסובכות ודורשת המון השקעה ותיסכולים. אני מתלבטת אם לסרב בכלל, לבקש עוד כסף, או לספוג את שעות העבודה והעצבים שאני אשקיע בטבעת הזו. מה אתם אומרים?

efratjewelry

New member
לדעתי את צריכה לבקש תוספת מחיר אם את רוצה לעש

לעשות את הטבעת על הזמנה מיוחדת הגיוני לבקש תוספת (היתה לי לקוחה שרצתה טבעת במידה אמריקאית 10.5(ענק)) היא שילמה ברצון תוספת למחיר וכ"כ שמחה שהיא יכולה להזמין טבעות בגודל שלה שעוד לפני שהטבעת הגיעה לאוסטרליה היא כבר הזמינה עוד אחת וגם עליה שילמה תוספת. אם לא תבקשי תוספת והיא תמשיך לקנות ממך - לא תוכלי לבקש בפעמים הבאות וסתם תרגישי שאת עובדת בחינם כל זה כמובן רק אם את בכלל רוצה להכין לה את הטבעת

efratjewelry

New member
זה תלוי בכמה דברים

אין לי המון נסיון בזה, היו לי רק 3 הזמנות של טבעות במידה מיוחדת שהייתי צריכה לתת ליציקה מיוחדת על טבעת אחת שהיתה יקרה ועם משקל גבוה של כסף ביקשתי עוד $ 50 על השתיים האחרות שהיה בהן פחות חומר ביקשתי עוד 30$ והן אפילו שאלו מראש כמה תעלה הזמנה מיוחדת. (לעומת זה מישהי אחרת ששאלה על אותה טבעת במידה אחרת נעלמה אחרי שביקשתי תוספת) את צריכה להעריך לפי מחיר הטבעת המקורית וכמה תוספת של עבודה וחומר יש לך עליה. (על טבעות שאין בהן הרבה חומר או עבודה אני לא מבקשת תוספת על הגדלה) תבדקי אם יכולים להגדיל לך בבית היציקה את השעווה (כלומר לצקת שם טבעת משעווה מהגומיה, להגדיל אותה בשעווה ואז לצקת מכסף)

Kasandra100

New member
לדעתי...

הנסיון הזה מוכיח שאת צריכה להכניס הערה לגבי טבעות בערך כך: המחיר הנקוב הוא לטבעת בגודל X - על הזמנות לגודל שונה תחול תוספת של X לכיסוי מחיר החומרים הנוספים ושעות עבודה. לגבי הלקוחה הנוכחית: לדעתי את כן צריכה לבקש ממנה תוספת על הזמנה מיוחדת. עד כמה שאני יודעת, גודל טבעות סטנדרטי הוא 7. מה דעתך לחשוב על יצירת טבעות adjustable? יש לך מוצרים מדהימים!!!!!!!!!!!!!!! http://www.etsy.com/shop/JewelryEnergy http://www.etsy.com/shop/KasandrasCreations

mayoula

New member
ביקשתי 30%

סביר? זה לא באמת מכסה על העבודה והעצבים, אבל לא נאה לי שסכום ריאלי יפצה על זה...

nbrosh

New member
להכין לה כמובן

ולהוריד את הטבעת מהמגוון או לתמחר בהתאם. בטבעות תמיד יש גודל, ולא שווה לטעמי להתאמץ, אלא אם התמחור מתאים לעבודה.

bartal4

New member
טבעת בהזמנה אישית

את צריכה להיות מרוצה מהמחיר שאת קובעת אם לא , אל תיכנסי לזה יש עוד הרבה לקוחות בעולם גם לקוחות חוזרים ... אל תביאי את עצמך לתיסכול !

למעלה