מה ללמוד

מיפי1

New member
מה ללמוד

שלום, לא מזמן השתחררתי מהצבא ואני רוצה ללמוד באוניברסיטה. מצד אחד יש הרבה דברים שמעניינים אותי, אבל אני לא יודעת אם הייתי רוצה לעבוד בהם. לדוגמה - מעניין אותי ללמוד מדע המדינה, אבל מה עושים עם זה? אני לא יודעת לפי מה לבחור מה ללמוד, ואיך לבחור במה לעבוד (גם עכשיו וגם מקצוע אחרי הלימודים). אשמח אם תוכל לעזור לי.

כמה שאלות

השאלה הזאת, "מה ללמוד", היא שאלה שיש לא מעט דרכים להתמודד איתה. וכדאי, לפני שנתמודד ישירות עם השאלה, לנסות ולברר מתוך איזה מקום נשאלת השאלה הזאת. האם את שואלת כי את מרגישה שלא ברור לך במה באמת את טובה ? האם את שואלת כדי לדעת במה תהיה לך פרנסה בטוחה יותר ? האם את שואלת כי מאחורי השאלה הזאת מסתובבת גם שאלת מה דרך החיים שלי, עם מי אחיה ואיך נחיה . . . האם להתייחס ללימודים כאל שלב נוסף בתהליך ההיכרות שלך עם תחומי תוכן שונים כדי מתי שהו לשים את האצבע ולהחליט, או להתחיל להכיר ולתת לסקרנות ולעניין להוביל אותך ולסמוך שתעשי טוב לא משנה מה יבוא ? האם יש לך צמא מיוחד שרק את יכולה לאפיין אותו. בקיצור יש כאן עבודת בירור חשובה סיבכתי ? עזרתי ?

מיפי1

New member
בעקבות השאלות

תודה אמיר, עזרת וגם סיבכת. אני מבינה שהשאלות שאני צריכה לשאול את עצמי יותר מורכבות ממה שחשבתי. אבל עדיין,לאן להסתכל? שאלת הפרנסה פחות חשובה, כי נראה לי שבכל תחום שאבחר אוכל להתפרנס. במה אני טובה זו שאלה חשובה, אבל עדיין לא מספיק מכוונת. כי אם נניח שאני טובה ביחסי אנוש, אז אני יכולה ללמוד כל מקצוע שבעולם שבו יש קשר עם אנשים אחרים (משפטים, פסיכולוגיה, ...) או גם להיות מזכירה, אשת מכירות או ראש צוות - לא חשוב באיזה תחום. איך הידיעה במה אני טובה מכוונת אותי? לגבי שאלת מה דרך החיים שלי - וואוו, זה ממש גדול. מה עושים עם זה בכלל?

למעלה