מה ללמוד ?????

MrStaggerLee

New member
מה ללמוד ?????

אני נמצא בלבטים די קשים למען האמת, ואשמח לקבל עצות ממכון הדסה... אני אדם מאוד יצירתי, אני אוהב ספרות קולנוע וכתיבה, ואלו הן נטיות ליבי. הייתי רוצה לעשות תואר בספרות\אמנות אבל סביר להניח שמבחינה "מעשית" תעסוקתית לא יצא לי מזה הרבה. לכן לאחרונה חשבתי על תואר בתקשורת, שנראה יותר פרקטי. הייתי רוצה לקבל המלצות לגבי איך אוכל לשלב את התחומים שמענינים אותי, וגם ללמוד משהו פרקטי. האם תחום התקשורת כולל בחובו גם עיסוקים יצירתיים? האם כדאי לעשות את התואר באו"פ?

שילוב

בכל אוניברסיטה ניתן ללמוד במסלול דו-חוגי כך שניתן לשלב בין חוג אחד "לנשמה" ואחד לתכל'ס. השילוב בין ספרות ותקשורת אינו נדיר.באשר ליצירתיות בתקשורת- לפחות בחלק מהתפקידים יש מקום ליצרתיות (ואיני מתכוון לכתב חדשות
) ניתן לבחור במיקוד בתקשורת גם בפתוחה ולשלב עם קורסים בספרות.אם כדאי? 1.אם עליך לעבוד לפרנסתך וברשותך רק אפשרות ללמוד באופן מאד חלקי. 2. אם אתה בעל כח רצון ויכולת להתמיד בלימודים גם ללא מסגרת מובנה ומחייבת.

MrStaggerLee

New member
עוד כמה שאלות...

בעיקרון אני אוטודידקט ולא אוהב מסגרות לוחצות. שאלתי היא האם הלימודים באו"פ הם ברמה גבוהה כמו נגיד באוניברסיטת ת"א ? האם התואר שלהם "נחשב" באותה מידה? אני אדם צעיר, ולמרות שאני לא אוהב מסגרות עדיין הייתי רוצה לפגוש באנשים בגילי- דבר שהוא די נדיר באו"פ, כי (שוב לפי מה ששמעתי)לומדים שם בעיקר אנשים נשואים, או בוגרים יותר. כמו כן, איך האם המשמעות של לקיחת קורסים בנוסף על ההתמקדות בתקשורת משמעה עלויות נוספות? תודה .

הפתוחה

התואר של הפתוחה מוכר לכל דבר וענין. בין המעסיקים תמצא כאלה שיעדיפו בוגרי אוניברסיטאות "רגילות" שעמדו בדרישות קבלה מחמירות, לצד מעסיקים אחרים שמעריכים את התואר של הפתוחה יותר. אלה מתרשמים מיכולתם של הבוגרים ללמוד באופן עצמאי, ללא מסגרת מחייבת, מכוח הרצון וההתמדה של הבוגרים. עיקר הלימודים הם עצמיים ולכן יש פחות מפגש עם סטודנטים אחרים, זה נכון. התשלום הוא פר קורס.

למעלה