מה ללמוד

מוRן

New member
מה ללמוד../images/Emo35.gif

אין לי מושג "מה ארצה לעשות כשאהיה גדולה"... למדתי בבי"ס מדעי החברה- פסיכולוגיה/ סוציולוגיה.. חשבתי ללכת על תחום קרימינולוגיה או מדעי ההתנהגות שמאוד מעניין אותי, אבל תואר ראשון לא מספיק לעסוק בתחום ואני לא רוצה ללכת על מצב שלא אמשיך לתואר שני ואז 'אתקע' עם התואר... מנסים לדחוף אותי ללמוד הנדסאי תעשייה וניהול, שזה שנתיים לימודים, אך אין לי את זה בתחום הריאלי.. ונלמדים שם הרבה מתמטיקה ופיזיקה.. הלוואי והייתי יודעת מה ללמוד..משהו מעניין ופרקטי כמובן
עזרה
מישהו

שלום לך../images/Emo140.gif

למה שלא תקבלי הכוון תעסוקתי. תקראי מה שכתבתי על כך בפורום. ותביני שזה בהחלט בהחלט עשויי לעזור ולתת לך כיוון. אני כבר בסוף התואר,ונעזרת בייעוץ תעסוקתי מעולה על מנת לבנות לי עתיד תעסוקתי מתאים,דרוש ומהנה. ומניסיון אני יכולה לומר שזה בהחלט עוזר. ושווה את ההשקעה. תארי לך שאת משקיעה בלימודים הרבה כסף,ולבסוף המקצוע לא מתאים ולא נחוץ. אז בהחלט שווה להשקיע בייעוץ תעסוקתי טוב.

אז ככה../images/Emo140.gif

נגשים לאחד מהמכונים המתעסקים בזה,או לפסיכולוג תעסוקתי. עוברים אבחון תעסוקתי.יש כאלו שרק מדברים ואולי קצת שאלונים אם צריך.ולאחר מכן מייעצים על כיווני התפתחות מקצועית. אח"כ מאוד רצויי לקרוא על המקצועות שהוצעו בספריית המקצועות כמו זו שבשרות התעסוקה.בנוסף ניתן לחפש מידע על המקצועות ,למשל דרך אנשים העוסקים במקצועות האלו ברשת,ובחיים. פשוט גם ללכת לראות אנשים העוסקים במקצועות השונים.לראות מה דורשת העבודה בשטח,לדבר עליה. ואז לחזור עם המסקנות לפסיכולוג התעסוקתי וללבן איתו דברים שונים. עד אשר מקבלים החלטה מה ללמוד ובמה לעסוק.

בקשר

בקשר למכון או פסיכולוג תעסוקתי. כיום אני מבינה ששניהם יכולים לבוא בחשבון. לפני כן חשבתי שרק מכון יכול לבוא בחשבון למתלבטים. אך נפגשתי עם פסיכולוגית תעסוקתית מעולה. חשבתי רק פגישה אחת שתיים.בגלל שיש לי כבר כיוונים. אך לבסוף אני עוברת תהליך של פגישות אחדות מפני שחזרתי בשאלה והתחלתי את חיי מחדש לפני 6 שנים,ויש עוד כיוונים תעסוקתיים שצריכה לגבש. זה שווה את ההשקעה. כי היא נותנת לי את ההתפתחות המקצועית המתאימה. וכך לא צריכה לבזבז זמן וכסף על לימוד דברים שלא תורמים מאומה לעתידי המקצועי. וכך אוכל להשקיע יותר בחלומותיי ובדברים נוספים.

למעלה