מה לומר להם?

לא יותר פשוט .....

לא יותר פשוט , להחליט שאינך מתווכח איתו ? אם אין בראשך מחשבות מסיונריות להחזירו בשאלה ...אזי מה טעם כי תאמץ ? לשנות את דעתך מן הסתם לא בשיחות אלו יצלח , ולכן אינני רואה טעם בוויכוחים עקרים אלו .... זה קצת מזכיר לי את עצמ לפני 6-7 שנים , היום אני מצטער על וויכוחים אלו שמע מהוותיקים וקבל עצתם , הנח לחברך להאמין באמונתו ואלת תשלח ידך להתפלמסות המיותרת . אגב , בסוף כבמטה קסם אתה כבר לא פוגש אף אחד מהחברים שלך מהישיבה וגם כשזה קורה , אז הפגישה מסתכמת בשלום שלום ותו לא ... תן לזמן לעשות את שלו .

מתלבט13

New member
האדם היה במקור חילוני?

למיטב הבנתי המצומצמת, תמיד אנשים האמינו באלים ושאר ירקות. גם יונים במעבדה מפתחות אמונות טפלות. כמדומני שהדבר המודרני יחסית הוא האמונה באל אחד. טבע האדם הוא הרבה פחות רציונלי ממה שנראה לנו.

תפסיק להתווכח איתם

הם לא שווים את זה. אתה לא צריך להוכיח להם שום דבר. הרעיון שלך "לדפוק הופעה" הוא קצת טפשי לדעתי, זה בעצם להציג מצג שווא כאילו אתה "חילוני מצליח" בזמן שאתה לא. תהיה מי שאתה ושים זין גדול על כולם. כשהיו שואלים אותי האם באמת טוב יותר בעולם החילוני, תמיד הייתי משיב שממש לא. אני לא יושב בסבבה בכולל הממוזג. לא חוזר הביתה לאשתי-שפחתי (והמפרנסת הראשית) שתכין לי ארוחה חמה. לא גדל בתוך קהילה בועתית ותומכת. לא יצאתי בגלל שהעולם החילוני טוב יותר, יצאתי כי אני לא מאמין באלוהים

לא חילוני מצליח??

מנהל מעבר אנוש ובקרת תקלות בשערים האלקטרונים של מיתחם עסקים יוקרתי בהרצליה פיתוח. תפקיד הדורש יכולת החלטה מהירה וחשיבה אנליטית תוך ניתוך ושיקלול הנתונים בזמן אמת. הלזה אתה קורא אי-הצלחה?? אז מה אם אני לא אחמ"ש..

אתה הולך לפגוש

ולדבר עם עוד הרבה פלצנים מהסוג הזה.. מציע שתגבש לך משפטים קצרים שאיתם תוכל לנפנף אותם. המשפט שאני הכי מרבה להשתמש בו שמוריד את כל ההתלהבות מהצד השני, הוא פשוט: "אוי באמת, כאילו שאת זה לא שמעתי כבר" ובקשר לקרציה שלך... לשאלה- "מה אתה דפוק עזבת את הישיבה כדי להיות שומר" אני עונה- "צודק, זה באמת מעצבן לזכור כל כך הרבה שמות של כוסיות שטוענות שיש לי את העינים הכי יפות שהם ראו אי פעם" למשפט "נו אתה יודע בלב שיש..." אני עונה "אתה יודע בלב שאתה מת לעשות את מה שעשיתי אתמול בלילה.. פעמיים. ולא... לא עם היד" (באמת יש לו עינים יפות, לליברל)

Le Fay

New member
חברים שמנסים לקרקע אותך

("למה לך להתקדם", "אתה הרי יודע שאתה לא מסוגל לשבת דקה על התחת וללמוד") - כנראה לא היו חברים אף פעם; והתשובה לשאלה כגון "מה אתה דפוק עזבת את הישיבה כדי להיות שומר" עשויה להיות - "לא, עזבתי את הישיבה כדי לא להיות כמוך". אחרי שיחה ראשונה בסגנון לא הייתי מגייסת דמגוגיה, אלא מנתקת מגע לתמיד. לטעמי חבל שתבזבז את זמנך על אנשים שמנסים לגרור אותך למטה רק או בעיקר כי הם כבר שם. שלושה-ארבעה חברים שרוצים שתצליח ממילא מספיקים לכל צורך מעשי. לא התחייבת לשאת חן בעיני כל העולם ואשתו. לעניין דת ואתאיזם, דומני שהנטיה הראשונית של המין האנושי היתה דוקא פגאנית למהדרין. משם עברו תרבויות רבות לאמונה באל אחד או בשילוש קדוש, מה שנחשב כיום לשלב נוסף בהתפתחות (לטעמי זו דוקא נסיגה. כמו צעדי מחול: צעד לאחור ושניים קדימה), ורק אחר כך דחו גם אותה בגירסאות מגוונות. אה, ולכבוד היה לי לפגוש בך.

rigoletto111

New member
בעניין התפתחות הדתות

מסתבר שבהתחלה האנושות התחילה עם טוטמים שבטיים / צלמיות של אלות פריון בעלות שדיים מפוארים. לא אתפלא אם היו מעורבים בפולחן גם אורגיות חביבות (קצת קשה לבדוק כיון שמדובר בתקופה פרה-היסטורית) רק בשלב שלאחר מכן עברו למערכות פוליתיאיסטיות עם אלים מוגדרים (בעל, מות, ענת, זאוס..). אלו מערכות מורכבות ומתוחכמות, אגב. אחר כך מגיע המונותיאיזם עם הציוויים החמורים נגד הפוליתיאיסטים, ובדר"כ רק אז מתחילה הקנאות הדתית, מלחמות הדת וכו'.

Le Fay

New member
לא 'האנושות' אלא 'התרבות המערבית'.

במזרח הרחוק, בדרום אמריקה ובאפריקה עדיין מתקיימות זה לצד זה גם פרקטיקות כגון השינטו, המייחסות חיים ואופי לכל מרכיב של הטבע (עץ, רוח, שמש, ארנבת) וגם דתות פוליתאיסטיות.

למעלה