מה להגיד

tomerc7

New member
מה להגיד

מישהי שאני מכיר והיא אותי וידוע לשנינו שאנחנו מחבבים אחד את השני (נראה לי) והיא ניסתה כמה פעמים ליזום משהו אבל לא הגבתי טוב. הפעם אני ינסה לקחת אומץ וליזום בעצמי. השאלה איך.
אני מדבר על תיכון - אנחנו לא אותה כיתה ואני רואה אותה במסדרונות פעם ביומיים אם יש לי מזל ולא הייתה פעם אחת שהיא הייתה בלי חברות שלה, מה שמקשה על העניין.
מה שאני שואל זה מה לעשות בהתחלה - סתם להגיד הי ופעם שנייה להציע משהו או ללכת לאיפהשהוא. באיך אני חייב עזרה כי בתחום הזה אני די אטום..
גם אין לי את היכולת לזהות שבחורה מתחילה איתי באותו זמן שהיא עושה את זה, לוקח לי זמן להבין את זה, ואז זה מאוחר מדי.

שלום

שוחח אתה על המסגרת המשותפת שלכם, אם זה בית ספר דבר אתה על מה שאתם לומדים בבית הספר וכמה אתם מצליחים. לאט עבור לנושאים אישיים יותר.

פנית אלי?

בסדר תודה, אבל אני מאמין שבקשרים הרבה פעמים צריך לשוחח בדרך יותר אישית ולא בשאלות כלליות כמו מה שלומך.

שלום

לשאלתך: אכן, פניתי אליך

בנוגע לביקורתך: אני אינני סבור כמוך כלל. לדעתי השאלה "מה שלומך?" מכילה בתוכה הרבה מאוד גוון אישי ונדיבות.
על פי דעתי אתה אדם ערכי מאוד ולכן חשוב לי להתעניין בשלומך - ועלי לעשות זאת בדרך שאמצא לנכון, גם אם היא לא מתאימה לדעותיך שלך.

תודה

תודה

אני מא מין שהשאלות מה שלומך ומה נשמע קצת בנליות כי הן כוללניות וקשה לתאר את המצב הרגשי של האדם בתשובה קצרה אחת, וגם בדרך-כלל המצב הרגשי ממוצע ורגיל ולכן אין מה לענות על זה בכנות, ושעדיף לשאול שאלות יותר מסוימות על החיים הרגשיים ודרך זה לפתח מערכת יחסים אמתית.

שלום

בבקשה

בנוגע לתגובתך: אני מבין את גישתך, אך אינני מסכים לה. בנליות איננה סותרת הבעת רגש אמיתי. גם חיבוק יכול להיחשב כבנלי.
אני סבור שאנשים ערכיים צריכים לדעת לקבל חיבוק ממי שמעריך אותך, או התעניינות בשלומם, זה מעיד על ערכיותם.

תודה

שלום

תודה לך על הערכתך

ובבקשה על תודתך

אני אישית כן מאמין בשאלה לשלומו של אדם, זוהי שאלה חשובה - בלעדיה לא ניתן לדעת מה שלומו.

תשובה

אני חושב שזה חסר משמעות. שלומו של אדם מורכב מדברים טובים ורעים שקרו לו בחייו, ותשובה אחת קצרה לא תתאר את זה. מצבו הרגשי של אדם בדרך כלל רגיל ולכן קשה למצוא לו הגדרה מסוימת. השאלה לשלומו יכולה גם להתערב בפרטיות, כי אולי שלומו מושפע מגורמים אישיים בחייו שלא ירצה לשתף בהם. אני מאמין שבדרך-כלל עדיף להתעניין בפרטים יותר אישיים בחיים הרגשיים, שעליהם נבנית מערכת היחסים.

שלום

תשובה לתשובתך:
אני סבור שאתה טועה, ואנסה להציג בפניך את טעותך.
קודם כל, אין זה תלוי בשואל מה תהיה אורך תשובתך, כי אם תחפוץ בכך, תוכל לענות לו תשובה ארוכה ככל שתרצה על מנת לתאר את שלומך באופן המדויק ביותר. דבר שני, אם השאלה חודרת לפרטיותך, תמיד תוכל להגיד לאדם השואל שזה לא עניינו. ודבר שלישי - יש בדבריך סתירה לוגית, אם אתה סבור שיש משום חדירה לפרטיות בשאלה זו, אזי מדוע אתה סבור שיש לשאול על פרטים יותר אישיים משאלה כללית לשלומו של אדם?

אשמח לתשובתך
בתודה מראש,
זיקו המזדיין

תשובה

אני לא חושב שזו סתירה לוגית. עניינים אישיים מסוימים ומוגדרים שייכים למערכת היחסים, ולכן אפשר לבנות עליהם קשר רגשי. לכן השאלה לשלומו יוצרת בעיניי הרגשה שלא מתחשבים בכך שיש עניינים שקשורים ליחסים אלא פונים באופן כללי ולא מחייב רגשית. את השאלה מה שלומך ברב המקרים פוטרים בתשובת "בסדר" סתמית, כי זו שאלה שלא בודקת מה באמת קרה בחייו של האדם לטוב ולרע אלא דורשת ממנו להגדיר את מצבו הרגשי באופן כוללני. אני חושב שזו בעיקר שאלת נימוס, והתעניינות רגשית אמתית היא בחיים הרגשיים.

lolypop6

New member
אולי יום אחד תבקש ממנה ספר ששכחת באותו יום

וככה תוכל לפתח שיחה על נושאים משותפים כמו תחילת השנה, הבאסה שנגמר החופש הגדול או שקיצרו אותו, ועניינים שכאלה.

Megie

New member
היי

לא מסובך מדי, במיוחד אם היא ניסתה בעבר..
תנסה ליצור איתה קשר בדרך אלטרנטיבית (פייסבוק או משהו) ואם זה בלתי אפשרי, אז פשוט תלך על כל הקופה, תגש ותציע לה לצאת, בוא נהיה כנים?! אין לך מה להפסיד אבל יש לה מה להרוויח.

למעלה