מה להגיד לילד...

ronenc11

New member
מה להגיד לילד...

שלום
הילד שלי בכיתה ב.
מדובר על ילד חכם מאוד, תזזיתי, מדבר הרבה (כולל דברים/שירים שטותיים), מציק מדי פעמים לילדים.
בכתה א, המורה הפנתה את תשומת לבנו שהוא לפעמים חסר מנוחה על הכסא ומפריע לילדים אחרים , ואמרה שכדאי לעקוב.
לאחר שהתחבטנו עם עצמנו לא מעט, החלטנו להתחיל תהליך של ברור/אבחון.
ביום שני הקרוב יש לנו תור אצל הנוירולוג של הקופה.
אנחנו ממש מתלבטים מה להגיד לילד לגבי הפגישה עם הנוירולוג. איך להסביר לו למה אנו ניגשים איתו לרופא.
הוא ילד חכם. מצד אחד חייבים להגיד לו משהו ומצד שני אנחנו לא רוצים לתת לו את התחושה שיש לו בעיה. מהנסיון שלנו איתו זה יכול להתקבע אצלו.
אשמח לקבל עצה מה להגיד לילד?

zivadina

New member
הייתי אומרת לו את האמת בגובה העיניים שלו

כלומר, מסבירה לו שראינו שקשה לו לשבת בשקט בכתה וקשה לו להתארגן בבית ולתת לו עוד דוגמאות מחיי היום יום, ואז להגיד שהחלטנו לברר מה אפשר לעשות כדי שיהיה לו יותר קל.
כי אם הוא חסר מנוחה בכתה, הוא איננו יכול ללמוד ולהשתמש במוח שלו, למרות שהוא מאוד חכם, ואם הוא מפריע לילדים אחרים, הם לא ירצו להיות חברים שלו, למרות שהוא מאוד נחמד, ואם הוא לא יכול לסדר את התיק בבית, קשה לו להסתדר בבית הספר למרות שהוא מאוד מוכשר וכו'

כלומר, להיות קונקרטיים ולא תיאורטיים בהסבר לכך שאתם רוצים לעשות בירור ולמצוא מה יכול לעזור לו להתנהל יותר טוב כדי שיוכל לבטא את התכונות הטובות שלו בלי דברים שמפריעים.

מה להגיד לילד

הדרך שבה אתם מקבלים את רעיון האבחון היא הדרך שהילד שלכם יקבל אותו
אני דוגלת בשקיפות מותאמת לגיל ולמידת ההבנה של הילד.
לדעתי הכי נכון להגיד שאתם רואים שהוא חכם מאד ומבין שלא ראוי להציק לילדים אחרים ומתקשה לשבת בשקט למרות שהוא מבין שצריך.
בגלל שהוא חכם ומבין אתם מסיקים מכך שקשה לו לשלוט בזה ואתם מנסים לחפש תשובה האם באמת קשה לו יותר מאחרים והאם יש דרך לעזור לו.
חשוב להפריד ככל האפשר בין האישיות של הילד לבין הקושי שהוא כנראה לא תלוי בו, זה עוזר לקבל את זה

למעלה