מה לדעתכן עדיף?

Cahill

New member
מה לדעתכן עדיף?

הגן אצלנו הוא דו שנתי.
השנה הקבוצה של הגדולים מונה 25% מכלל הגן ואילו בגן הסמוך זה בערך הפוך.

מה הייתן מעדיפים להיות בין ה-25% או הפוך?

שיקוליי הן שב-25% היחס יהיה יותר אישי מהגננת ופוטנציאל למנהיגות גדול יותר כאשר החסרון הגדול שיהיה פחות מבחר של ילדים למשחק ובשנה שלאחר מכן כאשר יהיה ערבוב מכל הגנים במעבר לבי"ס יהיה פחות הכרות עם רוב הילדים למעט ה-2 שיבחרו להיות ביחד.

Cahill

New member
גם אני חשבתי על זה

הפחד שלי ששם זה הרוב ילדים שהמשיכו משנה קודמת, קרי הם כבר מגובשים.
הבעיה היא ביישנות וקושי לפתח קשרים חברתיים ותמיד ההתחברות בסוף היא לחלשים.

שילוב לקבוצת התיחסות, מה עדיף

אני חושבת שהשיקול צריך להיות רלוונטי לצרכים הפרטיים של בנך.
הסוגייה שאת מעלה כאן אינה דומה לזו המקורית.
את מכירה את בנך ואת אמורה לנסות ולהבין איפה ירגיש נוח ובטוח ותר, ככל שירגיש בטוח יתפנה לפתח את הכישורים והמיומנויות הנוספות שעתידות לעזור לו בהמשך הדרך.
אני מאמינה שילדים בגיל הצעיר אינם מגובשים באמת, ה"גיבוש " יכול להשתנות ולהתגבש אחרת מספר פעמים במהלך השנה ובודאי משנה לשנה. (זאת לגבי צעירים אינני יודעת את גילו של בנך).
אם בנך ביישן ונוטה להתחבר אל הילדים השקטים יותר בקבוצה ונמנע מקשר עם ה"מובילים" שיכולים להיות מאד בולטים, אינני חושבת שהיה נוהג אחרת אילו היה עם ה"מגובשים" משנה קודמת.

Cahill

New member
ישנה עוד בעיה שהיא שלהבדיל מלהשאיר גן שאז

גדול גם אח"כ לבי"ס, כאן זה שונה, כי זה זמני, כי בשנה הבאה בכיתה א' יהיה ביחד עם בני גילו כאשר יורגל לחברת קטנים ממנו שזה מן הסתם ישפיע על בגרותו (ילדותיותו).

לא בהכרח, אפשר להיפגש אחר הצהריים

עם הותיקים ולעודד אותו להתחבר אליהם.
מסכימה עם רוחל'ה שזה הכל עניין של הצרכים ומה שמתאים לבן שלך ואת יודעת הכי טוב מה מתאים לו.

פולספגן

New member
להרחיק מהקטנים כי בבי"ס נדרש הרבה חיספוס ואז‬

יקבל הלם שמזכיר הלם בקו"ם.

עדיף שיתמודד עם בני גילו וירכוש לעצמו חברויות שיוכל להמשיך איתם לשנה הבאה.
ככל שיש יותר ילדים בני גילו, כך יהיה לו קל יותר למצוא חברים שהוא מרגיש איתם נוח יותר.

למעלה