מה לדעתכם יקרה

מה לדעתכם יקרה

באירוע הפתיחה של החנות של אפל? בכל העולם אנשים חיכו בתורים ענקיים רק כדי להיכנס לחנות. בד"כ מחלקים מתנות (כמו חולצות) לראשונים. נראה לכם שגם בישראל יעשו משהו כזה?

Jack Cole

New member
אני דווקא מקווה

שכן יהיו תורים רק כדי שפעם אחת בחדשות לא יספרו על שחיתויות או רציחות

e-magine

New member
בפעם האחרונה שחילקו כאן חולצות

זה היה אחרי שחברת כן ולא שידלה נערות להתפשט... אני דווקא זוכר שלמרות שלא היה לכך שום קשר לפורום הזה, גורם מסויים ניסה לעשות איזו מיני-מהומה בנושא בפורום זה. לגבי אפל, אני התרשמתי שהחברה הזאת עושה מאמצים גדולים בניסיונות ליצור את הרושם שיש המון התעניינות והמון ביקוש מסביב למוצרים החדשים שלה, גם במחיר של הכנסת לקוחות מדומים לתורים ובהעברת דיווחים לא הכי מדוייקים שיש, בדבר תורים. חלק מהמוצרים, השרותים והמודלים של אפל מאד מרשימים אותי, אבל מצד שני, המחירים הגבוהים וההתעלמות הבוטה מהצרכים של המשתמש העברי לא יגרמו לי לשום רצון לעמוד בתור בפתח שלהם או להתהדר בחולצה עם הלוגו שלהם ולהפוך לפירסומת מהלכת (או יושבת) עבור חברתם.

shaharisis

New member
סליחה שאני פוצה פה...

כי הבנתי שיש פה בפורום חשדנות כלפי חדשים (מה גם שחלקם לא בדיוק חדשים, אבל לא נכנס לזה...) אבל זה לא קצת תיאוריית קונספירציה לגבי אפל וה"מאמצים הגדולים" שהיא משקיעה? כי עם כל הכבוד, אפל זה אפל ויותר מדי פרסום הם לא צריכים. גם ככה בשנים האחרונות כל חבר שני שלי מגיע מחו"ל עם מק או איי-פוד/פון, וואטבר. ובאמת בחו"ל כשנפתחת חנות כזאת העולם עוצר מלכת. אז למה שבארץ לא יתרגשו מזה? זה לגיטימי.

Kiru

New member
קונספירציה?

בכל המוצרים שאפל השיקה בשנים האחרונות, כמעט ללא יוצא מהכלל, "נגמר המלאי" אחרי כמה ימים ולקוחות היו צריכים לחכות למוצר. אתה מאמין שבחברה בחברה רצינית תקלה כזאת יכולה לקרות פעם אחר פעם אחר פעם? כשמחשבי המקינטוש עבדו עם מעבדים מסדרת G, סטיב ג'ובס אהב לצחוק על מעבדי אינטל האיטיים. הוא עשה את זה, למיטב זיכרוני, גם כשנה לפני ההשקה של מחשבי מקינטל. אתה מאמין שהוא לא ידע על השינוי הצפוי? שלא תהיה טעות: לאפל יש מוצרים מדליקים, עם ממשק ללא תחרות. אבל התייחסות ללקוח כאל אדם אינטליגנטי... התרשמתי שזה לא הצד החזק שלהם.

שלום, שלום, וברוכים הבאים לכל החדשים

וגם לכל הוותיקים!
אז, ראשית, אין פה בכלל חשדנות כלפי אף אחד ואף אחת, אבל אנחנו כן יודעים לזהות (אולי לא תמיד, אבל בד"כ) כאשר מישהו כותב הודעות יחצ"ניות מטעם משרד פרסום כזה או אחר. לגבי אפל: לא יודעת מה הם עושים, אבל יצירת מחסור מדומה של מוצר חדש היא לא המצאה חדשה. אני עוד זוכרת שעלית עשו את זה כשהוציאו לשוק את פסק-זמן, ולא היו להם אז בכלל מתחרים ובכל זאת. לא מאמינה שבארץ יתרגשו מחנות של אפל, כי, כמו שכבר אמרו פה לפניי, התמיכה בעברית לא משהו ומק זה בעיקר בשימוש אצל אנשים שהתוכנות הגרפיות מאוד חשובות להם.

e-magine

New member
נוסעת, אני חולק על המשפט האחרון שלך

אפל זה היום קודם כל, ipod שזה מוצר שכבש את העולם, אחרי זה iphone שלא כבש את העולם אך בהחלט שחקן חזק בשוק הסמארטפונים ואחרי זה מגוון מאד רחב של מחשבים ניידים, ושולחניים וסלוניים (מחשבים למערכות קולנוע ביתי אם אפשר לקרוא לזה ככה) מהירים ויציבים, וחלקם בעלי עיצוב מדהים. כל המוצרים שלהם, בפרוש סמלי סטאטוס.

אוקיי, אבל מי שיכול להרשות לעצמו

סמלי סטאטוס - יתגודד בפתח החנות? אלה מוצרים שמביאים מחו"ל.

xslf

New member
"התמיכה העברית לא משהו"?

באמת? ממתי? כבר הרבה שנים שיש תמיכה מצויינת בעברית על מק. מה שהיה חסר הוא ממשק עברי מלא- שגם זה שוחרר לאחרונה (http://idigital.co.il/hebrew/). "מק זה לגרפיקאים"- עוד מיתוס ישן שמזמן היה צריך למות. במיוחד הלפטופים של אפל, מאוד נוחים לפיתוח וכתיבת קוד, ובכלל לעבודה "יום יומית", בלי קשר לגרפיקה. למשל בחברה בה אני עובדת (גוגל), מהנדסים המתקבלים לעבודה יכולים לבחור בין Thinkpad לבין מקבוק פרו בתור המחשב הנייד. בערך חצי הולכים על המק (ויש משרדים שאפילו יותר)- ואלו לא אנשי גרפיקה.

e-magine

New member
יש חשדנות כלפי שתולים

לא כלפי חדשים...היו כאן שתולים וזו עובדה מוצקה כמו בטון. שמעי, ביום שאני ראיתי הודעה בחדשות, שאמרה שיש מחסור בiphone -ים בחנויות בארה"ב, ראיתי במו עיניי iphone בחנות בגריניג' וויליג', שזה מקום, איך אומר? די מרכזי ... (יש לי גם צילום, אני צריך לחפש אותו בהזדמנות, חשבתי בזמנו להשתמש בו בבלוג שלי ואח"כ ירדתי מזה). אז נכון, לא הלכתי לחנות של אפל בשדרה החמישית לבדוק מה המצב שם. אפשר להניח שבמקרה נשארה שחורה בגריניג' ויליג' ואתה יכול לחשוב שזה באזז תקשורתי מטעם יחצני אפל. שנית, משהו שלא קשור לאפל אבל קשור לאיך היחצנים והפרסומאים הגדולים עובדים. זכור לך מה היה כשיצא לאור הספר האחרון של מסדרת הרי פוטר? הספר הושק בכל העולם בדיוק בחצות וסוכנויות הידיעות, הרשתות והאתרים דיווחו יומיים לפני זה על תורים ליד החנויות. באותו ערב, בסביבות השעה 20:00 קרי 4 שעות לפני תחילת המכירה, עברתי בשדרה החמישית ליד חנות ברנס אנד נובל. ליד החנות לא היתה נפש חיה. באותו לילה, בשעה 24:00 בדיוק, הבן שלי יצא מהמלון ברח' 43- מערב, במקום מרכזי במידטאון מנהאטן, שתי דקות הליכה ממייסיס ושתי דקות הליכה מתחנת פן, חצה את הרחוב ונכנס לחנות הכל-בו של קיי-מארט שבדיוק נפתחה. הוא לקח את הספר של הרי פוטר מהמדף, ניגש איתו לקופה, המתין בתור ששני קונים לניו ישלמו, שילם את המחיר וקיבל קבלת קופה עם השעה 00:06 מודפסת. במילים אחרות, לא היה שם שום תור. עכשיו תומר לי: האם ג'יי קי רולינג וההוצאה לאור היתה צריכה פרסומת? האם היה איזשהו חשש שהספר הזה לא יימחר בכמויות מטורפות? אם כן, בשביל מה כל הבלוף הזה של תורים ושל פתיחת חנויות בחצות בכל העולם? כי ככה עובדות חברות הפרסום עבור לקוחות שמוכנים לשלם את השכר שלהם. ולמה העיתונות בולעת את הדברים האלה? כי במדינות נורמליות שבהן כמעט אין חדשות, העיתונות צריכה נושאים חמים, והאמת לא מעניינת אף אחד. חוץ מזה, מסכים עם קירו. וגם איתך אני מסכים, לגיטימי להתרגש מהנושא.

e-magine

New member
במחשבה שניה, זו בכלל לא חשדנות

כי די ברור מי שתולים והיות ויש בינינו כאלה שחושבים שמה שהשותלים והשתולים עושים גם לא אתי וגם מזיק לפורמים, אך מצד שני, אין לנו מה לעשות, אנחנו פשוט מנסים להשתעשע איתם קצת, כדי שגם מי שעינו לא הכי חדה ומאומנת, יוכל להתרשם ממהות פועלם

למעלה