יש חשדנות כלפי שתולים
לא כלפי חדשים...היו כאן שתולים וזו עובדה מוצקה כמו בטון. שמעי, ביום שאני ראיתי הודעה בחדשות, שאמרה שיש מחסור בiphone -ים בחנויות בארה"ב, ראיתי במו עיניי iphone בחנות בגריניג' וויליג', שזה מקום, איך אומר? די מרכזי ... (יש לי גם צילום, אני צריך לחפש אותו בהזדמנות, חשבתי בזמנו להשתמש בו בבלוג שלי ואח"כ ירדתי מזה). אז נכון, לא הלכתי לחנות של אפל בשדרה החמישית לבדוק מה המצב שם. אפשר להניח שבמקרה נשארה שחורה בגריניג' ויליג' ואתה יכול לחשוב שזה באזז תקשורתי מטעם יחצני אפל. שנית, משהו שלא קשור לאפל אבל קשור לאיך היחצנים והפרסומאים הגדולים עובדים. זכור לך מה היה כשיצא לאור הספר האחרון של מסדרת הרי פוטר? הספר הושק בכל העולם בדיוק בחצות וסוכנויות הידיעות, הרשתות והאתרים דיווחו יומיים לפני זה על תורים ליד החנויות. באותו ערב, בסביבות השעה 20:00 קרי 4 שעות לפני תחילת המכירה, עברתי בשדרה החמישית ליד חנות ברנס אנד נובל. ליד החנות לא היתה נפש חיה. באותו לילה, בשעה 24:00 בדיוק, הבן שלי יצא מהמלון ברח' 43- מערב, במקום מרכזי במידטאון מנהאטן, שתי דקות הליכה ממייסיס ושתי דקות הליכה מתחנת פן, חצה את הרחוב ונכנס לחנות הכל-בו של קיי-מארט שבדיוק נפתחה. הוא לקח את הספר של הרי פוטר מהמדף, ניגש איתו לקופה, המתין בתור ששני קונים לניו ישלמו, שילם את המחיר וקיבל קבלת קופה עם השעה 00:06 מודפסת. במילים אחרות, לא היה שם שום תור. עכשיו תומר לי: האם ג'יי קי רולינג וההוצאה לאור היתה צריכה פרסומת? האם היה איזשהו חשש שהספר הזה לא יימחר בכמויות מטורפות? אם כן, בשביל מה כל הבלוף הזה של תורים ושל פתיחת חנויות בחצות בכל העולם? כי ככה עובדות חברות הפרסום עבור לקוחות שמוכנים לשלם את השכר שלהם. ולמה העיתונות בולעת את הדברים האלה? כי במדינות נורמליות שבהן כמעט אין חדשות, העיתונות צריכה נושאים חמים, והאמת לא מעניינת אף אחד. חוץ מזה, מסכים עם קירו. וגם איתך אני מסכים, לגיטימי להתרגש מהנושא.