מה לגבי נשואות?

• פותח הנושא jily
  • פורסם בתאריך

jily

New member
מה לגבי נשואות?

כלומר הן משוחררות מהסדיר (?) אך לא מהקבע. האם מקדימים להן קבע או איך זה מתבצע? כבר ברור לי שהרוב המכריע כאן זה לא עתודאיות אך בכל זאת

H20

New member
בזמנו

מאוד מאוד שעמם לי, אז קראתי את רוב פקודות מטכ"ל, הוראות אכ"א וכו´ בצה"לנט. אז אם זכרוני אינו מטעה אותי, בנות שחתומות קבע (עתודאיות, תכניתניות וכדומה) ומתחתנות- "מנודבות" להשלים את שירות החובה שלהן ואח"כ נכנסות לקבע כמתוכנן. כלומר- החתונה לא משנה מבחינתן. אפילו היתה פרשה כזו לפני כמה שנים, של עתודאית שהתחתנה וניסתה על סמך זה להשתחרר, והצבא, מן הסתם, לא הסכים, והיא עתרה לבג"ץ, ונראה לי שבסוף הצבא התייאש ממנה והיא שוחררה. אם למישהו יש מידע אחר- הוא מוזמן לתקן אותי.

H20

New member
צה"לנט

זו "רשת האינטרנט הצה"לית". יש שם כל מיני אתרים, שימושיים יותר ופחות... בכל מקרה יש אליה גישה רק מבסיסי צה"ל (חלקם).

jily

New member
נודבה

כלומר בלחץ? אז תקן אותי אם לא הבנתי נכון: היא לא חייבת לעשות שנתיים אבל אחר כך חוזרת לקבע?

H20

New member
תשובה

לפי מה שהבנתי, עתודאית שמתחתנת כן חייבת לעשות את שירות החובה (ואח"כ קבע, כמובן).

odedee

New member
ואף יותר מזה...

אם החוזים לא השתנו בזמן האחרון, עתודאית מתחייבת לשרת את שירות החובה (וכמובן הקבע שאחריו) לא רק אם תתחתן, אלא אפילו אם תלד ילד. עתודאית תשוחרר משירות חובה רק כשהיא יולדת ילד שני, אם זכור לי נכון.

jily

New member
אה, כן?...

שמעתי שהתנאים הם קצת אחרת (אם נורא משתדלים). כלומר, צריך להתחשב באשה נשואה (עם ילד)... העניין הוא שאני לא יודעת. כל אחד שמע משהו וזה טלפון שבור...

H20

New member
התחשבות זה עניין אחד

ושחרור מהצבא זה עניין אחר. אשת-קבע נשואה עם ילד רשאית לצאת מוקדם יותר הביתה, על חשבון כמה ימי-חופשה שנתיים, וכדומה. בכל מקרה, אל תבני על נישואין במטרה להתחמק מהצבא...

ramil

New member
באותיות הקטנות

שכולנו חתמנו עליהם, מתחייבת אישה להתנדב לשירות סדיר זהה לזה שהיתה חייבת בו (כלומר שנה ו-9, ובקרוב שנתיים), אם היא תהייה זכאית לפטור משירות ביטחון מטעמי מצפון (דתיה) או שהיא נשואה או אם.

למעלה