מה לבחור...

avi0025

New member
מה לבחור...

אני די מתלבט לגבי המשך הקריירה... הוצאתי תואר LLB במשפטים ו-BA במדעי המחשב (בהצטיינות), שניהם מאוני' ת"א....עבדתי כמתכנת שנה וחצי במשרה חלקית בחברת מחשבים גדולה וכעת אני מתחיל סטאז' במשפטים באחד המשרדים הגדולים....האם זה צעד נבון לעזוב את מקום העבודה במחשבים לטובת סטאז'?....זאת בהנחה שאני לא מקובע סופית לגבי עתידי ותחום ההתעניינות (אני בן 27) איזה תחום עדיף (מבחינת הסיכויים למצוא עבודה ושכר)? האם ישנה נישה ספציפית שכדאי להיכנס אליה (למשל פטנטים)? האם כדאי ללמוד תואר שני (מחשבים/משפטים/מנהל עסקים) בארץ או בחו"ל? האם כדאי לחפש עבודה בחברות ייעוץ (שמעסיקות למשל גם מהנדסים וגם משפטנים)? לסיכום, איפה אוכל למצות את מה שלמדתי באופן שיקנה לי יתרון כלשהו על השאר (שכן בכל התחומים כולם מחפשים היום עבודה)... בתודה מראש...

בחירה מקצועית

אתה שואל איפה יש סיכוי טוב למצוא עבודה ושכר טוב. נראה שכל אחד מהתחומים שציינת - מדעי המחשב, משפטים ומינהל עסקים - הוא בעל פוטנציאל השתכרות טוב. יתכן שצריך לקחת "נשימה ארוכה" שכן המשק כיום מצוי במיתון, ולפתח את הקריירה באופן הדרגתי. בכל מקרה, התמקצעות כרוכה בהתמדה והעמקה בתחום מסוים. מאחר שיש היום מיתון, כדאי לשקול היטב עזיבת מקום עבודה, אלא אם יש אלטרנטיבה. מומלץ גם לקחת בחשבון את הנסיון המקצועי שרכשת: האם מיצית את האפשרויות לאחר שנה וחצי? לרוב, זה זמן קצר מכדי להתפתח ולהפוך לאיש מקצוע של ממש בתחום התכנות. אם זה כך - יהיה לך קשה להשען על הנסיון המקצועי הזה בעתיד. שילוב של משפטים ומחשבים מאפשר לעסוק בעבודה הדורשת רב-תחומיות. לדוגמא: 1. התמחות בחקיקה שקשורה במיחשוב, כגון: זכויות יוצרים, העתקות, דואר זבל, שמירה על הפרטיות ועוד. יש הטוענים שתחום זה מתפתח כעת. 2. התמחות כאיש מחשבים בבניית מאגרי מידע הקשורים למשפט, מיחשוב של מוסדות משפטיים. אם אתה שוקל המשך לימודים: תואר שני במינהל עסקים יתן לך יתרון בתפקידי ניהול, בהנחה שאתה מעוניין בכך ומתאים לתחום זה. תואר שני במשפטים או במדעי המחשב, יאפשר לך להעמיק מבחינה מקצועית. מה עדיף - התשובה תלויה בשאיפותיך המקצועיות, בנטיות שלך ובכישורים.

למעלה