מה לבחור?!

זה סיגנון של בחורה שמאשימה את החינוך שלה כדי

למצוא היתרים. אז אם גדלתי במקום אשכנזי זה אומר שאני אשכנזיה ?! מממש לא ........... אני גם למדתי במקום אשכנזי ולמרות זאת כל החברות הספרדיות הבודדות שהיו לי שם, שמו בסוף מטפחת! ולמה?! כי הפאה היא היתר רק לאשכזנים אבל כשמדובר בספרדים הפאה זה כבר איסור. וספרדים שמתירים את האסור רק עבור יופי (כי אני לא רואה שום סיבה אחרת ) בהחלט יש פה בעיה של יראת שמיים. אם באמת נהיה שניה אמיתיים זה האמת! וכנראה יש בי גם פסול שהסכמתי לשידוך הזה בכל אופן, כי בתוך תוכי אני יודעת שעם פאה ארגיש יותר טוב עם עצמי ומי לא הייתה רוצה בזה?! במיוחד שיש לו רב שמתיר אז אני בכלל מסכימה עם הקטנת הראש. כבר השמעתי לו את דעתי בעניין . מצאנו ככה דרך לפשרה בין שנינו ועדיין... אני במלחמה גדולה עם עצמי! בין להיות אשה צדיקה בביתה ובין החיים הקליליים והפשרנים .

קליט

New member
אז כתבתי לך שחלק מהדברים תדעי בפגישה

וחלק מהדברים (כנראה הרוב הגדול) תצטרכי לברר . בקשר לפיאה - אני לא בטוח שספרדי חייב להחמיר בזה, אומרים שהרב בן ציון אבא שאול התיר פיאה . וגם אולי יש מקום להתיר בדבר לספרדי שלומד בישיבה אשכנזית והולך בכל הדברים לפי הפסיקה האשכנזית (או ספרדי חב"דניק וכו`) . זה גם הגיוני שהוא ירצה פיאה כמו אצל החברים שלו, זה לא בהכרח קשור ל"יראת שמים" . יש גם מקום שתשאלי אותו איזה סוג פיאה מקובלת בעיניו, יש פיאות שאין שום היתר לחבוש אותן אז . . . זה גם תלוי בהשקפה שלך בעניין .

להשים מטפחת זה נקרא ל"החמיר" ?!

זה הדעה הרווחת של רוב גדולי הדור! זה הנורמאל . . ואם נגיד זה בחור ספרדי למד בישיבה אשכנזית אבל הפסיקה עפ"י מר"ן הרב עובדיה יוסף?

את פשוט

פוחדת ממחוייבות זוגית. וכדי לשמור על הדימוי {העצמי שלך ושל איך שהסביבה רואה אותך} את משתוקקת למערכת זוגית חמה ואוהבת, ומשתמשת {ביודעין או שלא} במניפולציות המאפשרות לך להתחמק ממעורבות מחייבת בלי שתצטרכי לחשוף את האני האמיתי.

.....

"כל פעם שיש לי איזה שידוך שמתקרב לווארט אני פתאום מתרצת את עצמי עד כמה הוא לא בשבילי כשיש סיכוי טוב שכן!" את מתרצת למה הוא לא בשבילך כשיש סיכוי שכן? ודווקא כשזה מתקרב לקראת דד-ליין? את מפחדת מהמחויבות- מפחד לעשות טעות, לעשות החלטה שלא תוכלי לחזור ממנה או שתצטערי עליה.

oנדלר יnף

New member
הסירי דאגה מליבך

כשהוא יבוא (החצי השני) את תדעי שזה הוא, אז כל עוד את לא סגורה על עצמך כנראה שעוד לא פגשת אותו... בהצלחה

oנדלר יnף

New member
הסירי דאגה מליבך

כשהוא יבוא (החצי השני) את תדעי שזה הוא, אז כל עוד את לא סגורה על עצמך כנראה שעוד לא פגשת אותו... בהצלחה

oנדלר יnף

New member
הסירי דאגה מליבך

oנדלר יnף

New member
הסירי דאגה מליבך

למעלה