מה לא נחשב "דמות וירטואלית"?

מה לא נחשב "דמות וירטואלית"?

שלגביה אין זכויות ואין חובות. אני אשמח ובכוונה פתחתי שירשור חדש אם תבהיר את זה בצורה מפורטת, כי נראה לי שכאן מקור הבעיה לכל נושא חוק לשון הרע, זכויות יוצרים וכו´ ברשת. אני אכתוב את הבנתי הבסיסית הנאבית ואשמח אם תתיחס לזה: 1-אדם שנניח כותב בשמו האמיתי בחיים, ומספר וכותב דבריי אמת על חייו בפורומים---יש לו זכויות וחובות (לדעתי) במסך כמו מעבר לו. 2-אדם שנניח כותב בכינוי ברשת, אבל כינוי זה מזוהה עם שמו בחיים, ומספר פרטיים אמיתיים על חייו, ואנשים ברשת(יותר מאחד ) מזהים את הכינוי באתרים שונים עם דמות מסויימת בחיים, שהם פגשו, דיברו בטלפון שמעו וקראו על חייו ממקור ראשון-----יש לו זכויות וחובות (לדעתי) במסך כמו מעבר לו. 3-אדם בונה לעצמו דמות וירטואלית עם כינוי שאינו שמו בחיים, מוסר פרטיים אמיתיים על חייו, אף אחד באתרים שבהם הוא משתתף בכתיבה , לא פגש אותו ולא דיבר איתו לעולם בחיים, אבל..כאן האבל....אנשים שהכירו אותו מהחיים ובמקרה גלשו לאתר (וזה קרה באופן אישי שמעתי על חברים, שחברים לעבודה זיהו אותם בגלל יחודיות סיפור חייהם), וזיהו את האדם בחיים לפי הצלבת פרטים שסיפר על חייו למשל בפורומי תמיכה----יש לו זכויות וחובות (לדעתי) במסך כמו מעבר לו. 4-אדם שכתב ברשת בשמו האמיתי בחיים-אבל הקשר בין הדמות שיצר במסך, והדמות האמיתית שלו בחיים לא קיים לחלוטין כמו הדוגמא שנתת שהוא בכלל נער בן 15 והציג את עצמו כאישה בת 35 וכל סיפור חייו-חייה בדיה אחת -אין לו זכויות (לדעתי) במסך כמו מעבר לו. לגבי חובות בהחלט יש לכל אחד אם הוא עובר על חוקי מדינת ישראל וזה בכלל לא משנה איזה כינוי קרא לעצמו , ומה סיפר על עצמו. מה דעתך? שבת שלום רחל-נשמה

תודה ושבת שלום ../images/Emo137.gif

קראתי ולרגע בסוף השירשור הרגשתי מבולבלת, לכן ניסיתי להבהיר את זה שיהיה לפחות לי פחות מבולבל. אחכה ליום ראשון רחל-נשמה

אישיות משפטית

מבחינת החוק אין כל משמעות לשאלה כיצד אדם מציג את עצמו בפורום כזה או אחר. כל אדם הוא "אישיות משפטית" ומזוהה על פי תעודת זהות, שם, כתובת, שם האב/אם וכו´. במקביל, קיימים גופים משפטיים כגון - חברה, עמותה, אגודה שיתופית שגם הם מהווים אישיות משפטית. אם אדם מציג עצמו בפסבדונים ברשת אין בכך כדי ליצור "אישיות משפטית" חדשה התלושה מהמציאות החוץ וירטואלית. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד מנהל פורום בנק מול לקוח

כתבת חכם מידי בשבילי

תודה על התשובה אבל נשארתי מבובלבת. אתה בתשובה שלך כנראה מניח שאתה מתכתב עם עורכי דין, אני צריכה את שפת העם. כתבת : ". אם אדם מציג עצמו בפסבדונים(סליחה על הבורות ,מה זה כינויים?) ברשת אין בכך כדי ליצור "אישיות משפטית" חדשה התלושה מהמציאות החוץ וירטואלית" אם אני ברשת כותבת בלשון זכר , ויוצרת דמות של גבר ובחיים הריאלים אני בחורה , אז האם לא יצרתי "אישיות משפטית וירטואלית"--השונה "מאישיות משפטית ריאלית"? לפי איזו אישיות יש לי זכויות? האם כגבר....והסיפור סביבו---או כבחורה והחיים האמיתיים? לפי איזו אישיות יש לי חובות? כגבר והדמות שיצרתי לו (ושוב לא מהדימיון תופעה זו קיימת בפורומי שוק ההון-בתחום המעוף-כדי בין היתר לא לחטוף יחס של זלזול מה"גברים" בפורום), או כאישה בחיים האמיתיים? ערב קסום רחל-נשמה

פסבדונים (פסידונים) = שם בדוי

בריבוי: פְּסֵבְדּוֹנִימִים (פסידונימים). ומה שכתב עו"ד גולדנברג הוא (למיטב הבנתי), שהמציג עצמו בשם בדוי ברשת, אינו יוצר בכך אישיות משפטית חדשה.

פסבדונים הוא שם בדוי

לאו דווקא ברשת, היה נפוץ למדי בספרות, נפוץ גם בין אומנים מבצעים, דוגמאות של פסבדונימים: רומן גרי שהיה סופר ידוע, פירסם ספר אחד או שניים תחת הפסוידונים אמיל אז´אר. יש אנשים שמחליפים את השם לפי חוק השמות,כלומר הולכים למשרד הפנים ומגישים בקשה והבקשה בדרך כלל מאושרת, זה לא פסבדונים. שימוש בכינויים ופסבדונימים לא יוצר שום אישיות משפטית. אני חוזר ומדגיש: אין דבר כזה אישיות משפטית וירטואלית. אישיות משפטית היא או אדם או תאגיד כגון חברה (שהוקמה ונרשמה לפי פקודת החברות או אחר כך חוק החברות, או עמותה לפי חוק העמותות, או אגודה אוטומנית, שזה תאגיד שהוקם לפי חוק לפני חוק העמותות, אות אגודה שיתופית, או שותפות (רשומה או בלתי רשומה) לפי פקודת השותפויות. כמובן גם המדינה ותאגידים סטטוטוריים. יש לפעמים שחקנים נוספים בעולם המשפט, כמו "עזבון" "נציגות בית משותף" שיש להם תכונות מסויימות שמאפשרות להם לעשות פעולות משפטיות בתחומים מסויימים, לתבוע או להיטבע, אך בשום פנים אין דבר כזה אישיות משפטית וירטואלית.

למעלה