מה לא ברור כאן?

light of mine

New member
מה לא ברור כאן?

בשיטוטי באינטרנט בעבר, ובחיפוש בלתי נלאה אחר זוגיות בזמנו, התחלתי לכתוב בפורום חביב במיוחד (דאז) בפורטל מתחרה כלשהו. בפורום ההוא, פגשתי את האקס (הטרי מאד). לא ממש הפסקתי לכתוב שם, אך הכתיבה פחתה במשך הזמן. לאחר הפרידה הלא כואבת בשבוע שעבר, התחלתי לכתוב על דרכי החדשה בתור מישהי שטוב לה עם עצמה בכל מצב, אחת אשר לא מחכה שזוגיות תממש אותה. התגובות לא היו משהו. אתמול בלילה כתבתי על השבת הקסומה שעברה עלי, והדברים הנפלאים שחוויתי (ללא בנזוג, ואפילו רוב היום לבד לגמרי). הציטוט הראשון הוא מה שכתבתי. הציטוט השני זאת התגובה היחידה שקיבלתי. לא שיש לי שאלה בעניין... אבל מעניין אותי לדעת... למה כל כך הרבה אנשים מפחדים מהרעיון של להיות מאושרים לבד? זה לא שאני לא רוצה זוגיות. וזה לא שאני מנסה לשכנע את עצמי כמה החיים שלי נפלאים ללא בנזוג (הם באמת נפלאים ללא הבנזוג האחרון, אני חייבת להודות...
). אבל התגובה גרמה למה שכתבתי להראות.... פטתי. ואני... אני חושבת שיש משהו פטתי בחיפוש תמידי של בנזוג שימלא את החיים שלי. הייתי שם. זה לא עושה טוב לנשמה. מפחיד אותי לחשוב שאנו חיים בחברה אשר מבטלת את האפשרות להגשמה עצמית ללא זוגיות, ללא ילדים. מפחיד אותי לחשוב שאנו חיים בחברה אשר טוענת שאם אני לא בזוגיות, גם הגרועה ביותר, חיי אומללים וחסרי תוכן. קראו והפנימו. מה שנכתב: "אך אך... איזה יום יפה היה היום. יקיצה מאוחרת עד מאד, כוס תה, אורחת בוקר כמו שצריך (שתי ביצות עין, טוסט, ירקות). טיול רגלי עם אחותי והכלבה. שיטוט ללא מטרה בשמורת טבע מקסימה שגיליתי, היום, שנמצאת 10 דקות הליכה ברגל מהבית שלי. ריח פרחים, זמזום דבורים, ציוץ ציפורים. "איזה פרח זה?, אחותי שואלת אותי, ואני לא יודעת, וזה בסדר, כי מה שבאמת חשוב שזה פרח יפה. ויש המון כאלו. שדות חרושים עם חיטה גבוהה, ירוקה עדיין. כלבים מכל המושב באים ומצטרפים לטיול... פעם זה בא, פעם זאת, רצים עם הכלבה שלנו, משחקים, נובחים מאושר. הכלבה שלנו, באיזשהו שלב, מתחילה לשבת בתוך שלוליות בוציות במיוחד, זכר לגשם של אתמול. שעה של הליכה בשבילים קטנים, דרך שדות, השמש מלטפת, הריח משכר. בבית, תה חם. מוזיקה נפלאה. פינוק עם חתולים, קריאת ספר. ארוחת ערב, מרק בטטות וגזר שאפילו יותר טוב ממה שהיה כשעשיתי אותו ביום רביעי. קוראים עוד קצת. ריקוד חסר תכלית לחלוטין לדייב מת'יוז - ככה סתם. כי התחשק. הורדת פונטים חדשים ויפים למחשב. כתיבת המנטרה היומית, ותלייתה ליד המיטה. הרגשה של התחלה חדשה, של רעננות, של שלמות. היום מה היה? היום היה דייט עם עצמי. וממליצה בחום לכולם אחד כזה...." ומה שנענה (ע"י בחורה אחת שבאופן מאד סימבולי קראה לעצמה בת 61) "ב 8:34 הדלקתי את הבוילר ,ב 9:55 עשיתי מקלחת נפלאה ,בצהרים עשיתי טיול מופלא לשלולית החורף שיש כמה דקות הליכה מביתי ,ברגע התנגן וואלס וינאי מופלא בערוץ האידיש ברדיו , בצהרים קראתי בעיתון המופלא קוסמופוליטן את הכתבה המהוללת על יום האהבה , אחה"צ שמתי בושם, צפיתי בטלויזיה בסרט מדהים על שדות פורחים ויערות עד ירוקים, קראתי רומן רומנטי על נסיך אנגלי ונסיכה שהתחתנו וחיו בטירה באושר ועושר לנצח ונולדו להם 3 ילדים בלונדינים מקסימים, לפני השינה שוב שיכנעתי את עצמי כמה החיים שלי טובים ונהדרים ככה ואז נרדמתי כמו תינוק לשינה נפלאה ומקסימה." עצוב.
light

sovlanit

New member
LIGHT OF MINE

ראשית,ברוכה הבאה. תודה על דברייך. מסכימה עימך לחילוטין שהאושר האישי לא תלוי במוסכמות חברתיות כאלה או אחרות. אם את מאושרת בחייך כפי שהם-המשיכי בדרכך. באשר לתגובה שקבלת לדברייך= לעניות דעתי זו תגובה צינית . לא שווה התייחסות. חיי את חייך. המשיכי להיות מאושרת ת מ י ד. העולם יפה ומלא חוויות מרנינות. יפה שהזכרת לי עד כמה הדברים היפים[פרח,טיול,אחוות-אחיות] מרוממים את הנפש ומרחיבים את הלב והנשמה. והללו נמצאים בהישג יד. זה מזכיר לי : טוב ארוחת ירק ואהבה שם משור אבוס ושנאה בו. חיים נפלאים מאושרים ומקסימים לך. ברוכה תהיי.

light of mine

New member
תודה תודה....

עשית לי את הבוקר. כן, אני יודעת שזאת היתה תגובה צינית... וכמובן, שבתור זאת, לא שווה התייחסות אישית (אבל זה עדיין מפריע... עוד לא למדתי להגיד "אני שמה זין"
). מה שמדאיג אותי זה בדיוק העניין של הציניות בכל הקשור לחיים מאושרים לבד. אתמול בערב אמא שלי אמרה דבר נכון - אנחנו לא צריכים זוגיות לא טובה לכלום. אני יכולה לפרנס את עצמי, להיות מאושרת עם עצמי ועם החברים והמשפחה, עם החתולים, אני לא צריכה בנזוג להגשמה עצמית, אני אפילו כבר לא צריכה בנזוג בשביל לעשות ילד (תודה לבנק הזרע...
) כדאי להיות בזוגיות רק כאשר יש כבוד הדדי, זרימה, הבנה הדדית, ועבודה הדדית על אינטימיות. (וכמובן אהבה..). אבל זה מפחיד אנשים. כאילו, אם הם יפסיקו לחפש את המשענת קנה רצוץ הזה, הם לא יידעו מה לעשות עם עצמם. ששלמות עצמית היא דבר אשר לא ממש עולה בדעתם... ומעבר לכך... להיות מאושרים עם עצמם זה דבר מפחיד. כי אז מה ייצור את הדרמות? את הדמעות? את הפאתוס של "הוא עזב אותי?" מה ייתן להם את ההרגשה שהם קורבן אומלל בסדר החיים? הממ. זה יצא יותר ארוך ממה שחשבתי. בכל מקרה... תודה על העידוד... ועל התזכורת שחרציות הן חינם ובהישג יד (בחצר), ששמש יש כמעט כל יום (גם מאחרי העננים), ושאושר נמצא בפרטים הקטנים. יום קסום! light

sovlanit

New member
LIGHT OF MINE את פשוט צודקת!

וכל מילה שאוסיף רק תגרע... כל טוב

sunshine2004

New member
light ../images/Emo42.gif

תמיד יהיו אנשים שיחשבו שונה ממך, שראיית העולם שלהם תהיה שונה משלך... אבל הם זה הם...ואת זה את... את האמת שלך רק את יודעת ואת המציאות שלך רק את חיה. הדייט שלך עם עצמך נשמע קסום. אני מאמינה שצריך דייטים כאלה כדי להכיר את עצמך, להנות מעצמך... לגבי התפיסה של אנשים מסויימים שמאמינים "שאנו חיים בחברה אשר מבטלת את האפשרות להגשמה עצמית ללא זוגיות" זאת דעתם... אני בדעה שאתה יכול להגשים את עצמך לבד... וכשזה יהיה הזמן הנכון, הבן זוג הנכון יכנס לחייך. עד אז, אני בוחרת לחיות, להנות, להיות מאושרת במה שיש לי...במי שאני... אני רואה מסביבי הרבה זוגות ואנשים שרואים את הזוגיות שלהם כסיבה לאושר שלהם...אבל כל אחד בוחר...הכל בחירות בחיים... אף אחד לא יכול להגיד לנו איך לחיות את חיינו, מתי להתחתן, עם מי, איפה לעבוד, איפה לגור ועוד... רק אנחנו... דבר שאני לומדת בשנים האחרונות הוא שלכל אחד בחברה יש דעה, ותמיד יהיו אנשים שיגידו לי שמה שאני עושה ומה שאני בוחרת זה לא נכון, אבל הם יכולים להגיד... אני עושה מה שאני רוצה
light, יש לי עוד הרבה מה להגיד... אבל אז זה יהיה המכתב שלא נגמר... וחוץ מזה, אני חייבת להסתדר לדייט עם עצמי
שיהיה לך יום קסום!!! בחירות...

למעלה