אתן לך דוגמה.
בעקבות חלק מהממליצים החלטתי לנטוש את 20-20-20 לנסיון לפרק זמן והקרבתי לצורך זה את ערוגת תותי השדה שלי וכמה עציצי פרחים. קניתי ע"פ המלצת בעל המשתלה 5 ליטר של דשן למשאבות בכ - 55 ש"ח. על המיכל היה כתוב שההרכב הוא 7-3-6. ככל שזכור לי מהפורום איש לא הזכיר הרכב כזה. אבל חשבתי לעצמי שאם חברה גדולה משווקת דשן נוזלי למשאבות דישון, בטח הם יודעים משהו בצימוח. על המיכל היה כתוב "לכל סוגי הצמחים + מיקרואלמנטים". ביקשתי מהמוכר הסבר קצר, הוא בקושי זכר את סדר המרכיבים ( NPK ) וגימגם משהו לרעת ה 20-20-20 למרות שהוא מוכר אותו בכמויות. הוא הסביר שדשן 20-20-20 גורם להאצה מוגברת של הצימוח, ללא כל פרופורציות וללא כל מחשבה על אורך חייו וצרכיו של הצמח.
על המיכל היה כתוב שבהשקייה ידנית יש ליישם את הדשן הנוזלי אחת לשבועיים - וכך עשיתי. הפרחים לא ניראו יותר טוב מאשר בכל השנים הקודמות, כך גם העצים אבל התותים קיבלו עלים בגודל של עלי תאנה, מעט פריחה והפירות - פלסטיק. אלהים יודע אם כל זה קשור לדשן הזה ואלהים יודע אם היחס היה במקום 7-3-6 משהו כמו 23-7-23 אם המצב היה טוב יותר. עבור חובב כמוני זה נשמע לי בדיחה וגם קצת עבודה בעיניים. אין לי כמובן שום ביקורת מקצועית לא על נוף רועים ולא על שום בעל נסיון אחר, פשוט כי אין לי כל ידע מקצועי בנושא.
לעומת זאת אני יותר ויותר משתכנע שבגינה ביתית כל מה שצריך זה אדמה פוריה נטו, ללא שאריות של חומרי בניה, מים ושמש. זהו. אני חולף כל יום על פני גינות שאיש מבעליהן לא שמע ולא יודע כלום על גינון ועל דשנים ועל גיזום נכון עם דלתות וחלונות ומה לא ... ובוודאי שלא על פורומים של גינון ושם - מעשה שטן - עצי הלימון והתפוזים עמוסי פרי, פירות השסק מציפים את כל המדרכה עד לכביש, והוורדים מגיעים לגובה של 2 מ', נראה ע"פ מצב השטח שבקושי מושקים, מלאי חיוניות ופריחה ועלווה ירוקה ללא קימחון, מטפסים צבעוניים מכסים את הגדרות ... פשוט תענוג.
יש להם שמש, מים איכשהו ואדמה-אדמה ולא פסולת בניין.