מה כ"כ רע לי?

RacheLeob

New member
מה כ"כ רע לי?

בוקר טוב לכם
מה שלומכם? אני יודעת שהצטרפו אליכם הרבה חדשים לאחרונה, האם יש מקום גם בשבילי?
אני אתן מעט רקע על עצמי: רחלי, בת 26, באה מבית דתי לאומי, ניצולת אולפנא. נשואה כבר שנתיים וחצי לגבר מדהים שבא מבית דתי לאומי גם הוא, אך ההורים שלו הרבה פחות מקפידים מההורים שלי. ההורים שלי ממש מקפידים על כל הלכה והלכה. כדתיה, כפי שאתם יודעים, לא חונכתי לחשיבה עצמאית אלא ההיפך מזה. כל שאלה שהעליתי לא קיבלה מענה ונאמר לי פשוט לשתוק ולא לשאול שאלות מיותרות. מה שזרק אותי החוצה מהדת היה השוביניזם בהלכה שאינני מוכנה לסבול. אני פמיניסטית מוצהרת כבר שנה ולאט לאט התחילו לחלחל בי הספקות ואני מרגישה צבועה כשאני אומרת שאני דתיה ופמיניסטית. צודקים כל מי שהרימו גבה, איך זה יכול להיות? זה באמת לא יכול להיות וזה באמת סותר. אני לא מבינה מה כ"כ רע לי שאני רוצה לעזוב הכל. בן זוגי הוא אדם מדהים שאוהב אותי מאד ויעשה עבורי הכל. לפני כמה שבועות כשסיפרתי לו על תחושותיי הוא אמר שהוא מבין אותי מאד (גם הוא פמיניסט) אבל הוא לא מבין למה אני רוצה לעזוב הכל. הרי שבת לא קשורה לשוביניזם, הוא אמר, אז למה שלא תשמרי שבת? הסברתי לו ששבת בהלכה נועדה לגברים ולנשים יש תפקיד מאד שולי בה. למה שאהיה קשורה לשבת אם אין לי בה חלק בכלל? אני לא מקדשת, לא מזמנת, לא מתפללת. כלום. שבת עבורי היא שיעמום אחד גדול, בכל השעות בהן הוא בבית הכנסת. ולא, אני ממש לא רוצה ללכת לבית הכנסת ולשבת עם כל התינוקות והילדים הצווחניים והעגלות וחוסר המקום. זה סבל עבורי בתפילות המעטות אליהן כן הגעתי - ראש השנה בבוקר ונעילה - וזה בטח סבל גם בשבת. אני לא הולכת עם כיסוי ראש כבר יותר משנתיים, מזמן זנחתי את שרוולי השלושת-רבעי והחצאיות הארוכות (עוד לא עברתי למכנסיים...), מעולם לא שמרנו על טהרת המשפחה. אז מה לעזאזל כ"כ רע לי?... הרי החופש שלי הוא ממש גדול בהשוואה לאחרים. ראוי לציין שאני צמחונית כבר 15 שנים, אז גם כשרות אני אשמור אם ארצה ואם לא. היום ניגשתי לארון החשמל וביטלתי את שעון השבת כדי שהאינטרנט יפעל... לא מגיע לו שאני אעשה לו את זה. הוא הרי כ"כ מבין אותי
אני כותבת לכם ויש לי דמעות כי אני מרגישה שאני פוגעת בו ואני יודעת שהוא מאמין שבני זוג משפיעים אחד על השני. אני אמות אם המעשים שלי יפגעו בו חס ושלום
אוף, אני כ"כ מבולבלת. ואגואיסטית. ניסיתי לפרוק ומה שיצא שאני מרגישה עוד יותר חרא עם עצמי עכשיו. אכולת רגשות אשם. הוא בבית כנסת ואני גולשת לי באינטרנט. כמובן שזה לא הכל, אבל זה מה שאני פחות או יותר מרגישה כרגע. אשמח לשמוע אם גם אתם חוויתם תחושות דומות. המשך שבת שלום? רחלי

מעבר חד

New member
היי רחלי, ברוכה הבאה לפורום :)

אני יכול להבין אותך. גם אני גדלתי בבית מקפיד ללא חשיבה עצמאית ולפי דעתי זה מה שמוביל לזה שבגיל מסויים פתאום דברים מתנפצים ומתחילים לחשוב לבד בזמן מאוחר. גם אותי הטקסים תסכלו ולא הבנתי למה אני אמור להתפלל שלוש פעמים ביום וכל השבת לשבת ולא לעשות כלום. אני הייתי מתוסכל בשקט עד שקראתי את הספר יש אלוהים והבנתי שיש אלטרנטיבה לצורת המחשבה הדתית. לכן אני מסכים אם אורי שבשלב ראשון את צריכה לברר אם את מאמינה באלוהים? בתורה? ובהתאם לתשובה לחשוב מה לעשות. לגבי הנישואים, את כותבת כל הזמן שהוא מדהים ושהוא אוהב אותך. אבל האם את אוהבת אותו? אני מרשה לעצמי לשער שחלק מהתסכול יוצא עליו וחבל. במידה ואתם אוהבים אחד את השני, תשמרו על זה כי זה לא טריוויאלי בכלל. ישנם קהילות רפורמיות - שבתור דתי תמיד נחשבו בעיניי יותר גרועים מהחילונים - היום אני חושב שיש בזה משהו מאוד יפה. קהילה, ערכים, יהדות ללא החובות וחוסר השיוויון.

RacheLeob

New member
ברור שאני אוהבת אותו../images/Emo13.gif

אני חושבת שזה היה די ברור מההודעה שלי
אני יודעת שזה לא טריוויאלי (וצר לי מאד על כך). לא כ"כ מתחברת לרפורמים, אולי בגלל שהסביבה בה גדלתי לימדה אותי שהם לא שווים כלום ושהם כופרים ועושים מה שנראה להם. אולי זה ישתנה בעתיד... אני לא יודעת במה אני מאמינה והאם האמונה שלי היא פנימית או נובעת מהחינוך שקיבלתי. מעולם לא יכולתי לענות תשובות לאנשים שהיו להם שאלות על הדת בצורה טובה כי תמיד שאלתי גם אני את אותן השאלות...

נטע 2

New member
הספור שלך מוכר לי

עברתי תהליך דומה לשלך. גם בוגרת אולפנה. ברמת העקרון תבני לעצמך מסגרת שלך שבה תוכלי לעשות מה שמרגישה. עדיף כמה שפחות לשתף את בני הבית. נשמע לי מוכר כי נראה לי שהאמונה גם אצלך נשארה ולא השתנתה רק שלא מחוברת להכל. אני חושבת שהילדים צריכים להמשיך במסגרת הממ"ד ולכן תצטרכי בשלב מסויים לעשות ויתורים למען זה. בן הזוג יכול לדעת מה את מרגישה באופן כללי אבל אם הוא לא בקו שלך אז אין צורך לשתף אותו בפרטים. בעבודה או בזמנים שהם שלך נטו עשי איך שמרגישה.

למעלה