מה כל כך רע בהפרטה?

פ ו ק י1

New member
מה כל כך רע בהפרטה?

אני בגדול בעל דיעות סוציאל דמוקרטיות רק שאני לא מצליח להבין את ההתנגדות של השמאל לכל מה שקשור בהפרטה ואני אשמח אם תאמרו לי מדוע השמאל כל כך מתנגד לה. אני באופן אישי חושב שרצוי מאוד להפריט וכמה שיותר, למה? כי בראש ובראשונה לדעתי מי שהכי נהנה ממנה אלו הם מיעוטי היכולת. הוכחה: ניקח למשל את בזק. בזק הייתה חברה ממשלתית, שבעד שירותיה שילמנו הרבה מאוד כסף. מאז שבזק הופרטה, קיימת תחרות בשוק והמחירים יורדים, נכון שבבזק עדיין לא ירדו המחירים אך זה קורה בגלל שהממשלה לא מרשה כי היא רוצה שמתחרים נוספים יכנסו לשוק עם מחירים זולים יותר כדי שאנשים יעברו למתחרים, ורק אחרי זה מותר יהיה לה להוריד מחירים. כלומר מי שבסופו של דבר משלם פחות זה הצרכן, או מיעוטי היכולת אם תרצו. אז זו אחת הסיבות מדוע אני חושב שהפרטה עוזרת במיוחד למיעוטי היכולת. כמו כן, בחברה שהיא ממשלתית יש בזבוז גדול יותר כי לאף אחד לא אכפת כי הכסף בכל מקרה מגיע מהציבור ואילו בחברה פרטית יש יעילות ושירות הרבה יותר טוב. הרי אתם לא יכולים להשוות את השירות הקלוקל שאתם מקבלים בביטוח לאומי למשל או במשטרה לבין השירות בחברה פרטית כמו למשל yes, הוט או כל חברה פרטית אחרת. לדעתי יש להפריט גם את המשטרה, ביטוח לאומי, חינוך והרבה ארגונים וחברות אחרות. מדוע השמאל מתנגד? תודה

הפרטה פרושה

העברת נכסי הציבור לידיים פרטיות דהינו להעשרת העשירים. הפתרון הסוציאליסטי הוא הלאמה תחת פיקוח דמוקרטי של העובדים עצמם. הבזבוז בחברה ממשלתית הפועלת בסדר קפיטליסטי נובע מחוסר דמוקרטיה ממשית של העובדים והיעילות לכאורה בסקטור הציבורי הוא תוצאה מרדיפת הרווחים של הבעלים, המכרחים את העובדים לעבוד יותר שעות בפחות שכר תחת שוט איום הפיטורין. אין כל אמת בכל שהלאמת המפעלים הפרטיים מביאה לבזבוז וחוסר יעילות וההוכחה הטובה ביותר בתקופה הנוכחית היא המפעלים שהעובדין השתלטו עליהם בוונצאולה הפועלים תחת פיקוח דמוקרטי.

מה פתאום דמוקרטית?

בסך הכל המוני העם הצביעו עבור צ'אווס, אז זה נקרא דמוקרטי? האם הוא קיבל אישור מאולמרט ? הרי בוש אמר שוונצארולה לא דמוקרטית ובוש הרי יודע, שכן כבר הסבא שלו היה מומח הלעניינים אלו של דמוקרטיה. זמן קצר לאחר שהיטלר הפך בבחירות לקנצלר של גרמניה הוצת הרייך והקומוניסטים הואשמו במעשה זה, בפועל היה זה לא אחר מגרינג מנהיג פלוגות הסער שעמד מאחורי הפשע ( שיטה ימנית מוכרת לא כן?) היטלר מייד הוציא פקודה לירות בכל קומוניסט כבכלב. מייד לאחר מכן הוציא היטלר צווי חירום שביטולו את החירויות האנושיות ולילה ארוך נפל על גרמניה והעולם לילה שארך 12 שנים נוראות. התגובה של הממשלה האמריקנית בראשות בוש ג'וניור ל9/11 מעלה בזיכרון את האסטרטגיה של היטלר להפיץ בהלה נוראה ולהשתמש בה כדי לבטל את חירויות האדם בארצות הברית בעוד כוחה של הממשלה הופך להיות כוח ללא כל הגבלות עם זכויות בלתי מוגבלות לחדור לפרטיות של כל אדם החי בארצות הברית ולמעשה בעולם. ללא כל ספק כאן יקפצו מגני האימפריאליזם האמריקני מעורם ויזעקו כיצד השוורץ הזה מעיז להשוות בין היטלר לבוש?. זאת זילות נוראה בשואה היהודית. אולם הקשר בין השניים נוצר על ידי אחד בשם פרסקוט בוש, הסבא של הנשיא בוש, אשר שירת כשותף עסקי של המעכרכת הבנקאית האמריקנית בין 1926 ו1942 והוא הופסק רק לאחר שהקונגרס האמריקני פעל כנגד בוש ושותפיו העסקיים שהוכרזו כאויב האומה. היום אנו יודעים זאת משום שהמסמכים בארכיב הלאומי וספריית הקונגרס פתחה לפני הקהל את המסמכים המלמדים על כך. מסמכים אלו אותם החביאו במשך שנים מלמדים על הקשר ההדוק של בוש הסבא עם פריץ טייסן ברון הפחם והתעשיין שתמך בעלייתו של היטלר. מסמכים אלו מראים בין השאר כי בוש ואחד משותפיו של בוש רולנד הרימן אחיו של אברל הרימן המשיכו את העסקים עם גרמניה הנאצית 8 חודשים לאחר שארצות הברית נכנסה למלחמה. "הסבא של הנשיא בוש יחד עם הרברט וולקר היו המנהלים של בנק הידוע בשם האחים בראון-הרימן אשר מימן את היטלר ואת הנאצים יחד עם טיסן החל מ1923, ולשם כך הקימו את Union Banking Corp בוש הסבא אשר הפך מנהל של וו.א הארימן מאז 1926 הפך למנהל הבנק Union Banking ב1926 והמשיך בתפקיד זה עד 1943. הדוקומנטים מורים כי כל הרווחים נועדו למשפחת טיסן. השלטונות האמריקנים לא ירדו על עסק זה עד 1942. ב 20 לאוקטובר 1942 עשרה חודשים לאחר שארצות הברית נכנסה למלחמה, ממשלת ארצות הברית הורתה לתפוס את העסק אותו ניהל בוש הסבא. הסמכות לכך הייתה חוק האוסר על "מסחר עם האויב", ואכן כל מניות הייסוד של הבנק נתפסו כולל אלו של פרסקוט בוש, הסבא של בוש. על המידה בה עסקה חלק ניכר מהבורגנות האמריקנית במסחר עם הנאצים ותמכה בהיטלר לאורך כל הדרך ניתן ללמוד מהספר של היגהאם אשר עבד במשך שנים בארכיב הלאומי ולאחר שיצא לפנסיה פרסם את הסודות הכמוסים ביותר של הבורגנות האמריקנית שחלקה הניכר תמך בהיטלר מסיבות כלכליות ופוליטיות. Trading with the Enemy The Nazi - American Money Plot 1933-1949 by Charles Higham Delacorte Press, 1983

emerald3

New member
מי ששרף את הרייכסטאג

היה הולנדי קומוניסטי חולה נפש בעצם אם הוא קומוניסטי אין צורך לציין שהוא גם חולה נפש כי זה אותו דבר

לך ותעמוד בראש הכיתה

זה לא היו הנאצים ששרפו את הרייכסטאג והאשימו את הקומוניסטים, אלו היו הקומוניסטים, זה לא היה נרון ששרף את רומא היו אלו הנוצרים. ברבו מסלף ההיסטוריה לטובת הנאצים ונרון.

emerald3

New member
תנסה לשכתב את ההסטוריה כמה שבא לך

מי שלומד יודע את האמת מי ששרף את הרייכסטאג היה בחור קומוניסטי הולנדי מעוער בנפשו עד היום לא הוכח שהיטלר שלח אותו למרות שיש סיכוי לא קטן שכך היה

יוםיבוא

New member
יוסוף חושב שגם בלארוס דמוקרטית

שלא לדבר על קובה, ובוודאי גם סוריה, שלטונו של סדאם חוסיין לשעבר, מי יודע מה.... הכל כדי להצדיק דיקטטורים רוצחים כהרגלו.

jewjew1

New member
אתה נאיבי מאוד

מחירי הטלפון ירדו לא בגלל הפרטת בזק אלא בגלל המצאת הפלאפון שהכניסה מתחרה חדש. בגדול כאשר מנופול ציבורי הופך לפרטי הצרכן הוא הנפגע העיקרי ויש לי שתי דוגמאות לכך: הפרטת רשת הרכבות בבריטניה שגרמה לחיסכון כספי על חשבון הבטיחות והובילה לשרשרת תאונות, והפרטת החשמל בקלפורניה שהוביל להפסקות חשמל ברחבי המדינה. ההשוואה בין ביטוח לאומי שאמור לגבות מיסים כדי שאנשים יהיו מבוטחים מתאונות או כאשר יגיעו לגיל זיקנה ויצאו לפנסיה איננה בר השוואה עם חברת הוט שאמורה לספק שידורים. ההשוואה צריכה להיות לחברות ביטוח פרטיות שאמנם הפקידה מחייכת אליך כאשר אתה מצטרף אולם כאשר מוטלת עליהם החובה לממש את הביטוח עליו שילמת הם אינם עושים זאת בקלות.

יוםיבוא

New member
המצאת הפלפון ?

כיצד זה קשור להורדת השיחות הבינ"ל ? אתה מדבר שטויות לדעתי ביודעין. כשפלפון היתה החברה היחידה, בשליטת בזק גם, המחירים היו בשמיים יחסית להיום. ככל שיש יותר תחרות המחירים יורדים תמיד. זו עובדה.

sharonhaimov

New member
מה פתאום?!

ההפרטה היא מסוכנת בתחומים מסוימים, המשטרה, ביטוח לאומי, חינוך ועוד, הם מוסדות שחייבים להישאר בידי המדינה! אסור להפריטם! לפי הטענה שלך, אתה לא ממש סוציאל דמוקרטיה, כנראה זה נובע מבלבול בין התיאוריות הכלכליות, אני ממליץ שתתחיל לקרוא ספרים או מאמרים בנושא, ולראות את הצדדים החיובים והשלילים בכל תיאוריה, ועל ההשפעות שלה על החברה. הפרטה שכזאת אפשר לראות באובייקטיביזם, אפילו לא בקפיטליזם.

למעלה