מה כדאי YRV IGNIS או DEMIO

לילך1

New member
מה כדאי YRV IGNIS או DEMIO

לרכב שני למשפחה בטווח המחירים של 80 אלף מה יותר כדאי : האיגניס של סוזוקי YRV של דיהטסו או ה דמיו של מאזדה ? בשיקול קיים גם אלמנט השוק כשנרצה למכור בעוד חמש שנים בערך ...

B.M.F

New member
106 ראלי.

אה.. אופס, זה לא YNET ..

גרמי

New member
תשני כיוון לטויוטה יאריס

אמנם לא נהגתי על אף אחד מהשלושה שאת מציעה, אבל הדמיו לטעמי מכונית ממש סתמית ומשעממת, ולא מעניקה שום דבר מעבר לסופרמיני טובה. האיגניס אמנם נראית חמודה, אבל הנסיון לגרום לה להראות כמו כאילו רכב שטח הביא לפגיעה חמורה בנוחות וביציבות הרכב. ה YRV נראית יוצאת דופן, וזה טוב, אבל היאריס וורסו מבוססת על אותן מכלולים מכאניים, אך מציעה איכות יותר טובה, נוחות יותר טובה והתנהגות כביש יותר טובה ובטוחה. הבעיה היא שהיאריס וורסו עולה יותר מה YRV (ובצדק) ולכן אם התקציב אינו גמיש - אני הייתי מעדיף טויוטה יאריס רגילה. היא ככה"נ תשמור על ערכה בצורה מצויינת גם כן. דרך אגב - מה עם רנו קליאו או פיאט פונטו? השנים האחרונות מוכיחות שהמכוניות הללו שומרות על ערכן באופן יוצא מהכלל!

rtwingo

New member
יאריס תהיה עדיפה בכל מובן.

כמו כן, שמירת הערך הטובה ביותר בקבוצה היא של הקליאו, ששומרת על ערכה בשוק הכי טוב חוץ מהמאזדה לנטיס, וזה ע"פ לוי יצחק. רועי, שמירת ערך זה לא הכל בחיים.

rtwingo

New member
אכותית ומרווחת, זולה לקבוצתה.

אבל לא נוחה מדי ולא מהנה מדי. מומלצת באופן כללי. מה היתה השאלה המקורית?

rtwingo

New member
ראיתי מה השאלה הקודמת...

אם את לא זקוקה לגודל של ה307, וותרי על ההפרש במחיר וקני יאריס או קליאו (אפשר גם 206). זולות יותר לאחזקה, לקנייה ועשויות לשמור טוב יותר על ערכן.

sronis

New member
רועי, אתה מבלבל אנשים

עם כל הכבוד, אני לא מאמין שלילך יוצאת מחר עם ה-307 החדשה שלה לתקוף פניות באשתאול. מהניסיון המסוים שיש לי עם ה-307 (ויש לי) היא נוחה מאוד בדרכים בינעירוניות, קשיחה טיפה בתוך העיר, אבל עדיין נוחה בהרבה מרשימה ארוכה מאוד של מכוניות. (להתחיל לפרט?) ובין הנוחות שנמכרות כיום בקבוצה שלה. לא מהנה לנהיגה? אתה יודע מה? לא הייתי לוקח אותה על פני 306, מסכים. אבל תעשה לי פאקינג טובה, ל-307 התנהגות נייטרלית ובטוחה, אחיזה פשוט מעולה (ושוב, מניסיון), בלמים נהדרים, הגה חשמלי קל מדי לטעמי אך בעל משקל נכון לנהג ממוצע ועם מספיק היזון חוזר בשביל בנאדם נורמלי שנוסע לסופר או לדודה בהרצליה (תתכונן להיות מופתע - הגה טוב בהרבה משל היאריס, לדעתי, ואתה ממש לא יכול להגיד שאני לא מכיר את היאריס). אני חושב שהיא מושלמת לנהיגה לכל בנאדם נורמלי (=לא בנאדם שהקיק שלו זה לקום בחמש בבוקר ביום שבת בשביל להספיק לסדום ערד לפני שהאופנוענים מגיעים לשם). ואתה צודק - הפוקוס יותר מהנה לנהיגה, מסכים. אבל לבנאדם ממוצע אתה באמת חושב שזה משנה? רוני, שחזר היום מנסיעה לת"א בהונדה סיוויק חדשה ונסיעה חזרה ב-307 חדשה, תנחשו מה הייתי מעדיף (ואפילו לא נהגתי)

sronis

New member
ועם כל השטויות שלי, שכחתי להמליץ

מניסיון - היאריס מכונית מעולה. גם ה-206 כזאת. איגניס, דמיו, YRV, למה לך? סתם בינוניות וחסרות השראה. לא נוח לך עם אירופאיות מעולות ושומרות ערך כמו 206, קליאו ופונטו? (הפונטו פחות טובה, אני מודה) - אז קחי יפנית מעולה וחמודה כמו היאריס. רוצה לעלות קבוצה למעלה? 307 או פוקוס חמש דלתות זו הבחירה שלי, לפחות בינתיים. רוני, 307XS שני ליטר בבקשה

Booly

New member
רק בגלל הגיר שלה לא הייתי לוקח

עם כל הכבוד ל- 307, כל מי שנהג עלייה, כולל אותך רוני, אמר שהגיר שלה (האוטומט) בדיוק כמו של ה- 306 האחרונות שמכרו ולא רק זה גם התלוננו שהעברות ההילוכים הינה הססנית ובזבזנית, אז אמנם אני לא נהגתי על ה- 307 אבל אני נוסע המון על ה- 306 (שנה על הכביש) והגיר שלה זה הדבר הכי לא יעיל שיש. אני גם קראתי בפורום (פה או ב- YNET) שהביאו מהנדס של ]פזו לארץ לבדוק את נושא הכיולים של הגיר שלהם. אז אני לא הייתי קונה אוטו שהגיר שלו זה לא משהו פקן פקן. אבל עם לא היה בשביל הגיר, הנושא הייחידי שהיה נתון לויכוח זה אולי העיצוב (אבל זה עניין של טעם וריח).

sronis

New member
אתה שוכח שהמהנדסים שהגיעו ארצה

גם כיילו את הגיר מחדש, וכעת לפי מה שהבנתי הוא מגיב הרבה יותר טוב ללחיצה, עושה קיק דאון בלי בעיה, ורק עניין העלאת ההילוכים בעזיבת הדוושה עדיין נשאר. מעניין אותי אם הצליחו לסדר גם את הורדות ההילוכים הקשות בעת עצירה לקראת רמזור, או משהו בסגנון. בכל מקרה - אני לא חושב שבעיית הגיר היא סיבה מספקת להמנע מהמכונית. היא עדיין מהטובות בקבוצתה, ויש גם טיפטרוניק שיכול לעזור, וחוצמזה בשני ליטר היא מספיק חזקה, מניסיון. רוני

לילך1

New member
וואו !!!!

קודם כל תודה לכולם על התגובות ... האמת שעשיתי היום עם בעלי ועם הילדים נסיעת מבחן באיגניס ו...ביאריס היאריס מדהימה !!!! קודם כל היא יפיפיה מבפנים דבר שני יצאנו מהנסיעה בוואו גדול ...לעומת זאת האיגניס יפיפיה מבחוץ ויצאנו מהנסיעה ב-בסדר ולמען האמת היא די פשוטה מבפנים אבל...יותר זולה בכמעט 10,000 ש"ח ואנחנו עדיין בהתלבטות עכשיו בין יאריס לאיגניס.....

sronis

New member
../images/Emo13.gif שמח לשמוע ../images/Emo13.gif

אני בעל יאריס מרוצה מאוד (לפחות אמא שלי...) וכך גם רועי מהפורום. היאריס אכן מאוד חמודה מבפנים, ובעלת עיצוב נהדר לדעתי, אך צבעים מעט אפורים... מבחינת הנסיעה אני בטוח שהיאריס לוקחת, למרות שלא נהגתי באיגניס, אבל קראתי עליה מבחן לא מחמיא במיוחד. אני בכל מקרה מתרחק מסוזוקי במכוניות, ממש ג´יפה. אני עדיין לא סולח להם שהם עוד מעיזים למכור את הסוזוקי ONE, סוויפט ויורוסוויפט כמכוניות חדשות, בעוד הן בערך 10 שנים אחורה מכל המתחרות. האיגניס עולה 82000 לא? היאריס 87000. הפרש לא גדול במיוחד... שווה בהחלט את הסכום הזה. אין לאיגניס שום יתרון על פני הטויוטה - רק חסרונות. למה שלא תקחו נסיעת מבחן גם על פז´ו 206? מכונית באמת נהדרת. עולה רק טיפה יותר מהאיגניס בגרסת 1.4 (באוטומט זה קצת חלש - אבל בהחלט יכול להספיק לצרכים שלך). נסו גם את הפאביה החדשה - אמורה להיות מכונית טובה מאוד (עוד לא נהגתי) רק תעזבו את האיגניס, אח"כ אתם תקללו את עצמכם למה לא השקעתם עוד טיפה וקניתם יאריס, שהיא טובה בהרבה.
רוני

© DrorZi

New member
אני בעד היאריס

אם אפשר לארגן עוד 10K. סה"כ בגדול הכסף לא הולך לאיבוד ויחזור במכירה, ובדרך תרויחו אוטו איכותי ה-ר-ב-ה יותר.
דרור זי.

rtwingo

New member
יאריס עדיפה משמעותית!

האיגניס זולה, אבל זה לא סתם! היאריס אכותית יותר, נוחה יותר ומהנה בהרבה לנהיגה. האחריות של טויוטה עדיפה וכך גם האבזור הסטנדרטי שמותקן כולו ביפן.

Almera4Life

New member
הסחירה מכולן תהיה האיגניס (כנראה)

וכולן בינוניות... יאריס תעשה את העבודה טוב יותר... 307? מכונית לא רעה בכלל, המוכשלת ע"י גיר איום|. אני מעדיף גולף. הערה - טוענים כי הגיר ב 307 שופר... חובה לבדוק. נסיעת מבחן חובה. תתחדשי!!

sronis

New member
ירון קראת ב"אוטו" של החודש?

מבחן ל-307, פוקוס וגולף. בכל סעיף הגולף או השתוותה או נפלה משתיהן, ובסה"כ הכולל היא הייתה הפחות טובה, והמנצחות ביחד היו ה-307 והפוקוס. ואתה באמת מעדיף גולף שעולה עשיריה ומעלה יותר, על פני שתי מתחרות מעולות כאלו? (ושוב - נעזוב לרגע את לובינסקי האיום ואת הגיר - נניח שהוא שופר ועכשיו הוא מתאים לצרכיך) רוני

© DrorZi

New member
ירון, איך קבעת את זה (סחירות )

אני לא שואל מזלזול ח"ח, אני שואל ברצינות לגמרי כי אני היתי מהמר שלשתהן יהיה בדיוק אותו שוק אפילו נטיה קלה ליאריס (שוב רק ניחוש וגם הוא בגדר טיפה יותר קל ולא הבדל רציני). אז סתם רציתי לדעת על מה אתה מסתמך כדי (אולי) להכיר את השוק יותר טוב.
דרור זי, מה סחיר יותר, קילו מלפפונים או קילו עגבניות

sronis

New member
ברור שמלפפונים

ניסית פעם לשים את שניהם בחוץ ולראות מה יקרה? העגבניה תתקלקל הרבה לפני המלפפון, והרי אמינות היא בסיס חשוב לסחירות טובה
רוני

עתיד18

New member
אם אמינות היא בסיס חשוב לסחירות :

הרי שטויוטה היא מלכת המוניטין, "שכל אחד קם בבוקר, ומתפלל לאלוהים שהרכב שלו יתניע, בעל טויוטה פשוט קם ותמניע" (מבחן רכב, טויוטה קורולה) ועכשיו ברצינות, טויוטה נכון להיום, הם בעלי מוניטין חזק, הן באמינות, והן בשמירת ערך (ע"ע קורולה) אם הייתי צריך להמר על סחירות, הייתי מהמר שליאריס תהיה סחירות טובה יותר (ושלא כמו שדרור אמר, לדעתי היא תהיה טובה משמעותית) אבל זה רק הימור כמובן

למעלה