מה כדאי לעשות?

DELICE1

New member
מה כדאי לעשות?

שלום לכולם,
אני בן 23. נעים מאוד:)
לפני 3 חודשים אובחנתי ב-ADHD ומאז התחלתי טיפול התנהגותי-קוגנטיבי.
יש התקדמות בדברים שלא הצלחתי לפני הטיפול.
יש לי התלבטות ורציתי להתייעץ איתכם- התקבלתי למשלחת שנוסעת חודשיים לחו"ל(ארה"ב)
הייתי במשלחת הזאת(במקום אחר) שנה שעברה והיה לי כיף(עם זה ההק"ר הקשו עליי והתפזרתי הרבה בתכנון של הטיול שהיה לי אחרי המחנה)
השנה התקבלתי למשלחת שתצא לאזור ניו-יורק.
אני לא בטוח שאני רוצה לנסוע למרות שאני מאוד מאוד אוהב את ארה"ב.
אני לא רוצה לקטוע את הרצף של הטיפול(המשלחת היא ביוני), חוץ מזה, אני רוצה לטייל אחרי כן בארה"ב והסגנון הזה של למצוא "שותפים על הדרך" פחות קוסם לי(ניסיתי שנה שעברה פעמיים- פעם אחת עבד פעמיים שניה לא, והספק הזה שאולי אני לא אמצא מישהו לטייל איתו מציק לי)
חוץ מזה, אני אחרי צבא, ותכננתי שהטיול הגדול שלי יהיה עם חברים מהארץ(כרגע אין לי כ"כ קשרים/ חברים, אבל אני מדבר על זה בטיפול ויש שיפור...) ולא עם אנשים מהדרך שלא בטוח שנישאר בקשר ומשהו עם לנסוע עם אנשים שאני מכיר ושאני חבר שלהם נשמע לי יותר בטוח.
ודבר אחרון, גורדי שחקים מרתיעים אותי, הייתי בערים כאלה בארה"ב ועשה לי לא טוב כל המגדלים האלה שמתנשאים לשמיים(אולי כדאי לדבר על זה בטיפול? יש לי פחד גבהים/ פחד מלראות מבנים מאוד גבוהים מאז שאני ילד...)
אני אשמח לעצותיכם:)

Taaltc

New member
אני ממש מזדהה עם מה שרשמת...

מכיר את ההרגשה והחרדה לגביי המון דברים ממה שציינת...
אבל - אני מאוד בעד להעיז להילחם בפחדים האלו.
טוס, תנסה, תחווה, תהנה. במקרה הכי גרוע? ניסית...

"עדיף כישלון מפואר מחלומות במגירה..."

DELICE1

New member
כי כבר ניסיתי את הדרך הזאת

ולא הרגשתי שזה היה הכי מתאים לי בעולם לכן ההתלבטות
אני כן רוצה לנסוע רק בגלל היעד

ניו יורק זה לא רק מגדלים

ברגע שאתה יוצא מהעיר ניו יורק וסביבתה יש את מדינה ניו-יורק שהיא ברובה איזור כפרי ענקי ודי ריק ברור שרוב הבילויים והאטרקציות הן מהעיר.
אם כרגע אין לך קשרים אז מה אכפת לך? מה זה יפריע לך? קשרים נוצרים כשמרחיבים את מעגל ההיכרויות...לפעמים זה ממשיך לפעמים לא...
דווקא נסיעה כזאת תהיה אפשרות ליישם על מה שאתה עובד, כולל לעבוד בזמן הקרוב על פחדים מגורדי שחקים....

אבישי ק

New member
היה לי גם פחד כזה כשהייתי קטן

גרנו בעיירה קטנה בארה"ב
חוץ ממרכז העיר הבניין הכי גבוה היה 3 קומות
כשהגענו לניו יורק או טורונטו אני נתקפתי בלבול ופחד מהגובה של הבניינים
אבל בארץ רוב הבנייה היא לגובה
ואנחנו גרים בבתי רבי קומות
אז הפחד עבר לי.

למעלה