מה כדאי לעשות?

ענתי44

New member
מה כדאי לעשות?

בשבת אחרי פורים תהיה אמא , בשעה טובה, בת 80. אנחנו מתכוונים לחגוג לה ביחד עם הנכד שיהיה יום אחרי בן 6. עכשיו ההתלבטות היא איפה ואיזה גודל של חגיגה? האם נכון להזמין מקומות במסעדה או אולם קטן? או עדיף בבית? האם לחגוג רק בני משפחה ומכרים או להרחיב את ההזמנה גם לבני דודים שלה ולאחיינים של אמא? אשמח לחוות דעתכם

אירילה

New member
ענתי , קחי בחשבון ש"עודף" סובבים

לא בריא לאמא ,זה עלול להלחיץ אותה ולגרום לבלבול יתר ,אם היית שואלת אותי ,אני הייתי חוגג לה בבית בחוג מצומצם מאוד ,בלי כל הצרמוניה. זו דעתי בכל אופן. בכל אופן הרבה מזל טוב לאמא ולנכד ,רק שמחות!!! דגרשון

../images/Emo140.gif../images/Emo49.gifלאמא ולנכד גם אני בדיעה של גרשון

הכי טוב משהו קטן ומצומצם משהו עדין עד כמה שאמא תבין מכל ההמולה אך יש רגעים נסתרים במוחה שכן היא מתקשרת מעט וחוזרת לאמא ב' העיקר שתרגישו בנוח וטוב עם שמחה ומצב רוח בשורות טובות

ענתי,מסכימה עם קודמי,

אבל ראשית הרבה הרבה מזל טוב לסבתא ולנכד. מעבר לדילמה הפרטית שלך העלת בעיה כלל אלצהימרית, איך ועם מי לחגוג, מה תהיי התגובה, ועוד מיליון שאלות מהסוג הנ"ל. אני חושבת שכמו שהמשפחה כולה חולה במחלה יחד עם החולה, כך השימחה במשפחה היא שימחה של המשפחה ולא כ"כ של החולה, כי מי יכול לדעת איפה הוא יהייה בזמן השימחה ואיך יגיב, דילמה גדולה! אבל מעבר לכול שיהייה המון המון מזל טוב! ואיך שלא תחגגו בסוף שיהייה עם הרבה מצב רוח טוב, ניצה.

zs1957

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo49.gifלאמא ולנכד

אני סבורה כמו חברי כי אין לעשות צרמוניה גדולה. הטוב ביותר לדעתי הוא לחגוג לאמא יום הולדת בבית עם המשפחה שלה, הנכדים והילדים. בסביבה המוכרת לה , ללא בלבול , לחץ ומתח.השמחה היא של בני המשפחה ולא כל כך של החולה. מי יודע מה תהיינה תגובותיה? שתהיה חגיגה באווירה טובה, ושמחה רבה. זהבה

ענתי44

New member
צרות טובות

ראשית, תודה לכולם. חיזקתם את מה שאני ובני משפחה אחרים חשים. ניצה יקירה, מבינה את שאת אומרת שזו חגיגה למשפחה יותר מאשר לחולה, אם בכלל הוא מבין על מה המהומה?! בדיוק לפני עשור, דודה שלי ז"ל, האחות הגדולה של אבא, שאמא והיא היו כמו אחיות, ישבה לנו על הוריד לעשות יום הולדת 70 לאמא. אז חגגנו לה אצל אחותי. הזמנו את כולם. ההיענות היתה מעבר. בתאריך עצמו, לקחתי את אמא בהפתעה ליום כיף בתל אביב שכלל גם הצגת תיאטרון באידיש. היתה חגיגה מדהימה ואמא כל כך התרגשה והיתה חלק מהתאריך. למעשה זה היה די פרידה מדודה שלי, שהסרטן הכריע אותה ומאמא א' שלי, ש עשבים רעים של האלצהיימר החל לנבוט בגינת נפשה. בגיל 74 , אחרי אירוע מוחי ואחרי האיבחון של האלצהיימר. שוב חגגנו בגדול. בבית. והאמת, אמא לא הצליחה להבין את החגיגה. ועד גבול מסוים היא שמחה ופרחה בין כל אוהביה והבית המלא אורחים אוכלים וצוחקים. דבר שאמא א' ואמא ב' אוהבת. יום אחרי נולד אושר. אני יודעת שאמא תשמח ואם נגיד לה את התאריך גם תגיד שזה יום הולדתה. היא כמובן " מנצלת" את האלצהיימר וטוענת שהיא בת 45 פחות או יותר, אבל עדין מודעת. אז ברור לי, שאם לא יהיה התקף, היא תשמח ותשתף פעולה, וברור לי שבשלב מסוים תבקש למיטה. זו הסיבה שירדתי מהר מהמחשבה לחגוג מחוץ לבית.

מזל טוב ומייטיב

גם לדעתי עדיף מספר מוגבל של אנשים וחגיגה שקטה.כי עד כמה שאני יודעת, אנשים מבוגרים בכלל מתבלבלים באירועים הומים ומרובי משתתפים. שלא לדבר על חולי אלצהיימר שראיתי שכועסים מאוד כשהסביבה רועשת מתרגשים וכו'....אבל לשיקולך ורק שמחות ושפעת טוב

ענתי44

New member
תודה יקירה

לפני שבוע עשינו יום הולדת לגיסי ואמא תפקדה מעולה. גם בליל סדר וראש השנה היא ממש פורחת ונהנית. בדרך כלל מחזיקה עד חד גדיא... שרה וקוראת בהגדה. אומנם יש ירידה בתפקוד שלה, בעיות במישור הפיזי, ירידה בהבנה ובדיבור, אבל אמא עדין מפיקה רוב הנאה ממפגשים כאלה. זו הסיבה שנחגוג בבית, על כל מקרה. אישית אני מאמינה שהמפגש היום יומי במרכז יום עם עשרות קשישיםוהצוות תורם לכך. מספרים לי שבאירועים בהם מתארחים ילדי בתי ספר ובאירועי חג עם שירה בציבור אמא שלי מככבת. לו, אמא היתה במצב שהיא סובלת ממפגשים משפחתיים, לא היה עולה על דעתי בכלל להציע חגיגה. אין ספק שלא תבין למה באים כולם, וכל רגע תשאל מה חוגגים? ואולי לקראת הסוף תבקש למיטה, אבל שהיא, בדרכה ובמצבה, תהנה מהחגיגה. היום, אמרה לי לגבי היום הולדת " למה לך לטרוח?" אבל באותה נשימה שמחה בעיקר שהיום הולדת משותפת לה ולנכדים שנולדו בשבוע שלה.

hregev10

New member
ענתי - כמובן - אני כמו כולם

אני מאחלת למשפחה החוגגת הרבה מזל טוב לסבתא ולנכדיה, הלואי שתרוו נחת מכולם. לסבתא כרמלה כמובן - שתדע ימים טובים ושתוכלו להנות עוד הרבה זמן מהצלילות שלה ותדעו לקבל בכניעה גם את ההיפך לכשיבוא . גיל שמונים הוא גיל נכבד. להתראות בשמחות חני

למעלה