מה כדאי ללמוד?

dolphinaa

New member
מה כדאי ללמוד?

אני בבעיה...אני לא ממש יודעת מה כדאי ללמוד. האמת נרשמתי ועכשיו בעקבות הפסיכומטרי ברצוני לשנות את העדיפויות שלי. אז ככה, נרשמתי לבר אילן ואני מעוניינת להתקבל ל מדעי החיים- מעניין אבל מה עושים עם התואר הזה לעזאזל? ביולוגיה חישובית- (מדעי החיים + מדעי המחשב)- עדיין בתהליכי אישור, אז לא יודעת אם כדאי לרשום את זה בכלל.. כלכלה- לא נשמע מעניין במיוחד. אבל לפחות יש עבודה בזה. מדעי המחשב - (לא נראה לי שאתקבל..) זה המקצוע שהכי מעניין אותי אני לא רואה את עצמי עובדת בתחום מחקרי וכדומה למרות שמדעי החיים מאוד מעניין אותי...אז מה עושים? למה נרשמים? וגם אין לי זמן להחליט. אני צריכה להגיש את הטפסים ממש בקרוב. ממוצע בגרות 101 - (מתימטיקה 4 יחידות- 100- אוף למה לא עשיתי 5!) פסיכומטרי 641 (138 כמותי) אהה ועוד שאלה איך הולך המקצוע הראשי עם המשני. אם למשל אני ארשום כלכלה וביולוגיה. מסתכלים רק על המקצוע הראשי? בראשי לומדים יותר שעות? איך זה הולך בדיוק? ומה ההבדל בין זה לבין דו ראשי מובנה.. תודה רבה.

יאזמין

New member
בקשר למדעי החיים -

אני לא מומחית אבל שמעתי שתחום הביוטכנולוגיה נמצא במגמת עליה בארץ. (אני מקוה שאני לא טועה). ביוטכנולוגיה זה תחום של הנדסת תרופות, ומציאת תרופות חדשות - זה תחום שיכול להיות מאוד מספק - אולי תמצאי תרופה שתעזור להרבה מאוד אנשים! העבודה בזה היא מחקרית - עבודה בחברות תרופות (כמו "טבע") או, אני מקוה שאני לא מטעה אותך, במעבדות בתי חולים. כדאי לך להקיש בגוגל (או מנוע חיפוש אחר, אבל גוגל הכי טוב) "ביוטכנולוגיה". מתחום מדעי החיים אפשר גם להגיע להוראת ביולוגיה ופיזיקה בתיכונים, אם זה מעניין אותך. חשוב שתדעי (בזה אני מתמצאת ויודעת!) שיש ביקוש במוסדות החינוך למורים בתחומים האלה, אז לא צריכה להיות לך בעיה במציאת עבודה (למרות הפיטורין הגורפים שיש עכשיו במערכת החינוך). מקוה שעזרתי קצת, יסמין.

fighter21

New member
בקשר לביולוגיה (מדעי החיים)

תואר ראשון בביולוגיה אולי לא הוא לא מספיק במציאת עבודת נחשבת, אבל הוא פותח דרכים להרבה מאוד תחומים אחרים. ביולוגיה אני מגדיר כתחום מלכד של גם תחומי פיתוח התרופות בביוטכנולוגיה שזה מקרב לכימיה או הנדסת תעשיית בנושא הכימיה התעשייתית, גם תחומי טכנולוגיים תעשיתיים של ננוטכנולוגיה שזה מתקשר למחשבים ואלקטרוניקה, גם תחומי החקלאות בביולוגיה- הגנת הצומח, אגרונומיה וכו'. וגם תחומים שיותר קשורים לטיפול בבני אדם ורפואה, אפשר להתקדם בתואר בוטרנריה.. כל אלה בתוארים נוספים. בקיצר תואר ראשון בביולוגיה פותח הרבה דרכים להרבה מאוד תחומים, הן בתחומים שקשורים לרפואה, חקלאות, כימיה והנדסה. בהצלחה!

dolphinaa

New member
תודה! אשמח לקבל תגובה גם ממכון הדסה

גם ממכון הדסה........

dolphinaa

New member
../images/Emo13.gifמקפיצה..

מ ק פ י צ ה

dolphinaa

New member
מצטערת

טוב אני מנסה להקפיץ בפעם האחרונה. מקווה שהפעם זה סוף סוף יקפיץ ................ ................ ................ ................

למעלה