מה כדאי לי ללמוד?

• פותח הנושא ym82
  • פורסם בתאריך

ym82

New member
מה כדאי לי ללמוד?

שלום לכולם, אני בן 22 ומתכנן שנה הבאה להתחיל ללמוד. עד לפני כחודש הייתי סגור על זה שאני אלך ללמוד משחק אבל לאחרונה קרה בי שינוי כל שהוא.... מוסיקה! מאז ומעולם מוסיקה הייתה אצלי בדם והנושא היה בשבילי בגדר "תחביב חזק מאוד", אולם לאחרונה הוא גדל וגדל ולפני כחודש הוא התחזק אצלי בצורה דרסטית. נשמע פשוט? לא כל כך! הקטע שהוא שאולי הייתה עלייה במוסיקה אבל לא הייתה כל כך ירידה במשחק. אני אוהב את שניהם באותה מידה, ומתץ ללמוד את שניהם. תיאורטית זה אפשרי, כלכלית? קצת פחות...על כן אני מתלבט מה ללמוד, לפחות ראשון, כדי שלא אעשה צעד מוטעה ואז אני אצטער על כך. כי מצד אחד אני מאוד אוהב לבצע ולהציג על הבמה (ויש לי ניסיון במה) ובנוסף לך במוסיקה אני יותר בקטע של היצירה, כלומר הלחנה, כתיבה ועיבוד של שירים ופזמונים (ויש לי ניסיון גם בזה)... וגם מוסיקה תעשייתית שזה אומר עיבוד והלחנה של קטעים אינסטרומנטליים לסרטים, תוכניות וכו'... איך אני אדע עם מה באמת כדאי לי להתחיל? זה לא כל כך פשוט להחליט... תודה מראש... נ.ב. האם יש ייעוץ מקצועי בנושא? שוב תודה

talotan

New member
אתה תהיה חייב להחליט בעצמך (ועצה)

בדרך כלל מי שיש לו כשרון באמנות אחת- יש לו כשרון באחת האמנויות האחרות (לפחות). כך שאתה לא לבד ורבים עושים את ההחלטה הקשה הזאת. אני יכולה להעיד על עצמי- אף על פי שהיה לי כיוון ברור פחות או יותר (וכמובן התלבטות קשה בין שני תחומים- אחד מהם משחק), אחרי הצבא נחשפתי לתחומים חדשים (וישנים, שגיליתי מחדש) והחלטתי להמשיך איתם. על משחק בסופו של דבר ויתרתי והיה ברור לי שאם אני לא נרשמת ללימודים, אני יכולה לוותר על משחק באופן מקצועי. נכון שאפשר ללמוד בעתיד, אבל זה הרבה יותר קשה ולעיתים אתה מאבד מההתלהבות שיש לך בתחילת הדרך. זו הייתה ההחלטה שלי ואני לא מצטערת עליה כי ואני מרוצה יותר משיכולתי לשער. תמיד חשבתי שחיידק המשחק זה משהו שאתה לא יכול בלעדיו, אז עקרונית אם יש לך את זה- אתה חייב לממש אותו. מאידך "החיידק" אצלי נעלם בהדרגה כי אני שלמה עם הבחירה שלי (עדיין עושה אמנות, אבל בצורות שונות). אבל לי גם הייתה הזדמנות לעלות על במה וויתרתי כי דברים אחרים נראו לי חשובים באותה עת ואני מאמינה שבנקודה ההיא התבצעה ההחלטה האמיתית. מצד שני, אפשר להחליף מקצוע במהלך הלימודים. ידיד שלי למד משפטים, החליט אחרי שנה שהוא רוצה להיות שחקן ולמד משחק. היום, מסיבות כלכליות הוא עובד במשהו אחר לגמרי (ומרוויח טוב), אבל מרוצה ובמקביל החל לשיר... אבל - גם אם אתה מתכוון ללמוד את שני התחומים- קח בחשבון שאם למשל תלמד משחק- לא תוכל ישר להמשיך למוסיקה כי משחק זה מקצוע תובעני ואתה צריך להשקיע את כולך אם אתה רוצה להצליח, וליצור הזדמנויות זו עבודה קשה. אבל בכל סוג אמנות זה קשה באותה מידה. לטעמי, מה שלא תבחר, ברגע שתתחיל ללמוד אותו תרגיש אם מתאים לך להמשיך בו באופן מקצועי ולא כתחביב. וכשאתה לומד ומתלהב- המקצוע כבר בוחר אותך (אם אתה טוב בו כמובן). תחשוב טוב טוב מה אתה רוצה יותר, לא כי ההורים רוצים, לא כי החברים מייעצים ולא כי זה טרנדי. תחשוב במה אתה מרגיש שתהיה הכי טוב ומה יעשה אותך מאושר. זה קשה, אבל את ההחלטה אתה חייב לעשות בעצמך, ולא לבסס את ההחלטה על עצות של אחרים, כי לכל אחד שיקולים שונים.

יצירה

מדובר בשני תחומי יצירה הדורשים כמובן כשרון שקשה להעריך אותו מראש. הדרך המקובלת היא לפנות לאנשים העוסקים בתחום ולבקש את חוות דעתם על סמך עבודות שלך, אלא שגם הם לא בהכרח יעריכו נכון. תוכל לנסות וזאת, ובעיקר ללכת עם נטית הלב.

למעלה