מה כבר מרצ-יחד עשו?

Gmajor

New member
מה כבר מרצ-יחד עשו?

לכל חברי הפורום שלו. אני חייל משוחרר וכמובן כמו כל החיילים המשוחררים, דיי מבובל ממה שקורה במדינה כי הייתי בתוך מחנה סגור בשלוש האחרונות והייתי חוזר לסופי שבוע ואז לא הייתה לי כל הזדמנות להתעדכן לעומק בחדשות וגם לא היו מעדכנים אותנו(אתם לא יודעים מה קרה כשיצאה התתנתקות אנשים היו מתקשרים לחברים שלהם לשאול מה זה ומה קרה שיוצאים). אז עכשיו אנחנו יוצאים לבחירות ואני כמו כמעט כל אזרח רוצה לנצל את זכותי לבחור. אולם עקב העובדה שאני לא מעודכן בענייני הכנסת ושאר פעולות הממשל מסביב אני דיי מבובל. הייתי רוצה שחברי הפורום ירשמו כל הישג(ולא ההתנתקות לא נחשבת) וכל מפלה שאתם חושבים שהמפלגה חוותה מהרמה של הרשויות המקומיות ועד לרמה של הממשלה. אנא אל תחסכו בדבר. תודה.

shirbi

New member
מה שיחשב בעיני אחד להישג

יחשב בעיני האחר לכישלון. לא היה עדיף שתחליט קודם כל מה היית רוצה שנציגיך בכנסת יעשו ורק אז תתחיל לבדוק מי המפלגה שתפעל על פי האינטרסים שלך? לדוגמה: האם היית רוצה שנציגיך בכנסת יפעלו להקטנת מפעל ההתנחלויות או שיפעלו להגדלת מפעל ההתנחלויות או שלא משנה מבחינתך כיצד הם יפעלו בנושא זה. עוד דוגמה: האם היית רוצה שנציגיך בכנסת ידאגו להקטנת הפערים בחברה מבחינה כלכלית או שיפעלו דווקא לכיוון של שוק חופשי ככל האפשר למעסיקים או שזה לא מעניין אותך? עוד דוגמה: האם היית רוצה שנציגיך בכנסת יפעלו להגדלת החופש של האזרח או שידאגו לחייב אותו לפעול על פי המסורת היהודית האורתודוכסית בנושאים מסויימים (עבודה בשבת, נישואים אזרחיים, תחבורה ציבורית בשבת וכו'). אחרי שתחליט מה אתה רוצה, יהיה לך קל יותר לודא מי המפלגה שתקדם הכי הרבה את הנושאים החשובים לך.

Gmajor

New member
תודה אבל...

כדי שאבחר בתנועה שתייצג את דעותיי לא מספיק לי רק מה שהתנועה כותבת במצע שלה או בסיסמאות הבחירות שלה. אחד מהגורים המשפיעים הם גם המעשים בשטח. לפני הרבה מאוד שנים ניסו לגייס אותי לנוער מרצ ואז שאלתי אותם שאלה מאוד פשוט "אבל מה אתם עושים?" והם לא יכלו לתת לי תשובה. רציתי לבדוק האם המצב השתנה מאז. יש פורום רשמי למרצ-יחד או שזה הפורום היחיד?

shirbi

New member
אז מה הן דעותיך?

מה יעזור אם אנשים יתחילו לומר לך במה מתרכזת הפעילות של חברי הכנסת של מרצ לפני שיודעים האם הנושאים הללו מעניינים אותך?

Gmajor

New member
ואני ציינתי שאני מעוניין במעשי

המפלגה והשפעותיה ברמת ממשל וברמה פרטית של הרשויות המקומיות

eman70

New member
הבחור דוקא צודק!

למה הוא צריך להכריז על דעותיו, ואז שמי שעונה לו יתאים את תשובתו בשביל להתחנף אליו? הוא זכאי לתשובה בתנאים שלו.

shirbi

New member
לא מסכים איתך.

אם למשל הבחור יאמר שהוא מעוניין שנציגיו בכנסת יחזקו את הכפיה הדתית ואת שליטת מדינת ישראל בשטחים הכבושים, אז המלצתי לו בפירוש תהיה לא להצביע למרצ.

eman70

New member
הבעיה היא שגם מי שמעודכן בתקשורת,

אם הוא לא יושב על ערוץ הכנסת נון סטופ, קשה לו לדעת מה עשו ומה לא עשו, והוא ניזון בעיקר מתדמיות. מה נעשה ברשויות מקומיות לא ממש רלוונטי לבחירות בכנסת, אז אני מציע לך להתמקד בפעולה של הסיעה בכנסת. כסיעה של 6 חברים באופוזיציה, קשה לומר שמרצ עשתה יותר מידי. היא נתנה רשת בטחון לשרון שעזרה לו לעשות את ההתנתקות, ואיפשרה בהצבעותיה לקיים את הממשלה, ואפילו להכניס את מפלגת העבודה אליה, העיקר שהימין לא יצליח להכשיל את ההתנתקות. הסיעה אפילו היתה מוכנה לעזור להעביר את התקציב (אליו היא התנגדה) בקריאה שלישית, ללא שום דרישה לתמורה, אם התקציב (ולכן קיום הממשלה) יהיה תלוי בה (בסופו של דבר שרון הצליח לקנות את "שינוי" תמורת 700 מיליון ש"ח, ולא היה צורך בקולות מרצ, ולכן הסיעה הצביעה נגד התקציב). אגב, בועדת הכספים ג'ומס (חיים אורון) דוקא עזר לשפר את התנאים למפונים, במיוחד החקלאים שבהם. בנוסף, הח"כים השונים פעלו בנושאים שקרובים לליבם, והעבירו הצעות חוק שונות. אבל זה לא מסוג הדברים שמדווחים בתקשורת הכללית. למה שלא תכתוב להם ישירות (אפשר דרך אתר המפלגה), תקבל מהם תשובה, ותדווח לנו מי מהם ענה, ומה המסקנות שלך מזה?

למעלה