מה יש לי ?

ronofi

New member
מה יש לי ?

זו הפעם השלישית שאני פונה בשאלה לד"ר קרני ואני מקווה שזה לא הפך כבר לניג'וס.... מזה כמה חודשים שיש לי נימול חולף בכפות הידיים והרגליים (דקות עד שעות ביום) ולאחרונה החלו להופיע גם פסיקולציות. עברתי MRI ראש שנמצא תקין הואיל והתחושות נמשכו נשלחתי גם לVEP ו SEP. בדיקת ה- SEP נמצאה תקינה לחלוטין. בבדיקת הVep נכתב ש: אין עדות לפגיעה דמיאלינית. קיים חשש לפגיעה אקסונית קלה מימין הואיל וגל P100 שטוח יחסית לצד שמאל (הגם שהכל במסגרת הנורמה...) הנוירולוג אמר לי שזה לא אומר כלום ושבהתחשב ב MRI ראש תקין וSEP תקין אני יכול לשכוח מט"נ. אז מה בכל זאת עושה "חשד לנזק אקסונלי" ומה בכל זאת יש לי ? רון

תגובה

ראשית אני מצטרף לדעת הנוירולוג שלך, הממצא ב- VEP חסר חשיבות , קרוב לוודאי, היות שבדיקה זו בודקת אך ורק זמן תגובה ולא את אופי הגל. לגבי תלונותיך שאל את הנוירולוג המטפל היות שהוא בדק אותך ויכול לראות את התמונה כולה. הפורום אינה מסגרת לבירורים נוירולוגים כדי לקבל אבחנות, חייבים לבדוק את המטופל לפני שמחווים דעה.

תגובה

ראשית אני מצטרף לדעת הנוירולוג שלך, הממצא ב- VEP חסר חשיבות , קרוב לוודאי, היות שבדיקה זו בודקת אך ורק זמן תגובה ולא את אופי הגל. לגבי תלונותיך שאל את הנוירולוג המטפל היות שהוא בדק אותך ויכול לראות את התמונה כולה. הפורום אינה מסגרת לבירורים נוירולוגים כדי לקבל אבחנות, חייבים לבדוק את המטופל לפני שמחווים דעה.

כרגיל, ד"ר קרני, תודה !

מדע מוזר הנוירולוגיה..... פה ושם אני מוצא מעל דפי האינטרנט, אנשים שבדומה לי סובלים משלל תופעות נוירולוגיות שלא מקבלות שום ביטוי בשלל בדיקות. מצד אחד אתה תמיש שמח שבדיקה נמצאת במסגרת הנורמה. מצד שני אתה משתוקק לתשובות ולשמץ אבחנה. כבר שני נוירולוגים פטרו אותי באבחנה של "סטרס" משלא נמצא שום ממצא בבדיקות. עד לפני חצי שנה לא ידעתי מה זה רופא... פתאום אתה מוצא את עצמך מחובר לאלקטרודות, נשאב לדודים רועשים, וכיוצא באלה, וכלום.... טוב, אני מניח שזה לא הפורום הראוי לחלוק בחוויותי האישיות. אני אמשיך בשלי ומניח שלא אחזור לכאן יותר. אבל רגע לפני שאני הולך אני מבקש להודות לד"ר קרני על פועלו הברוך ועל המון תשומת לב לאנשים שהוא לא ראה ואת רובם לא יראה לעולם, ולהוסיף מילה לכל האנשים שבאמת יש להם סיבה להיות כאן. מדהים לראות אתכם וקצרה היריעה מלתאר את החום שאתה מרגיש כשאתה רואה חבורת לוחמים שכמותכם. אני מאחל לכם מכל הלב שתרגישו טוב ושתזדקקו לעזרת ד"ר קרני כמה שפחות יאללה ביי

למעלה