מה יש לי?

DNCLIP

New member
מה יש לי?

שלום לכולם..

יש לי בעיה קצת מוזרה וממש מציקה, והייתי מעוניין לקבל הכוונה. אולי כאן בפורום יעזרו לי לענות על השאלה.

אוקיי אני אנסה לתאר בקצרה, למרות שדי קשה לי לתאר את העניין המוזר הזה.

כבר כמה שנים שיש לי מעיין 'קול בראש', לא שממש מישהו מדבר אלי מבפנים, אלא יותר בכיוון של מחשבות חוזרות ונישנות שדוחפות אותי להיות מעיין פרפקציוניסט (לא שאני כזה, כפי שיבואר בהמשך). עכשיו ניסיתי כמה וכמה פעמים 'לזרום' עם המחשבות, לעשות כפי שהן מבקשות, אך זה היה ממש גיהנום, על כל פעולה הכי קטנה שעשיתי ביומיום (כמו הכנת קפה למשל) נאלצתי לחשוב המון זמן איך בדיוק לעשות ומהי הדרך הכי נכונה וכו'...

עכשיו בכדי להשתחרר מהמחשבות המעיקות אני נאלץ לעשות מעיין טקס בכדי לאשר לעצמי שאמנם עכשיו אני לא חי בדרך 'הנכונה' , אך זה זמני בלבד. הטקס יכול להיות ממש שטותי כגון: תליית מחזיק מפתחות על הקיר, הנחת חפצים במקום מסויים- כנראה כתחליף לכפתור שבו אני משנה mode במוח.

הבעיה היא שהטקס הנ"ל עבד תקופה מסויימת, אך לאחרונה המחשבות מאוד מציקות לי שאני לא חי באמת בדרך הנכונה, ושכל חיי הם שקר, ושאני לא אוכל באמת להנות מהחיים עצמם עד אשר אגיע ל'הסדר' עם עצמי.

מה להגיד לכם- נשמע ממש שטותי, מה גם שאני מודע לעובדה שזה שטותי, אך בכל זאת זה מציק נורא. והכי מצחיק- גם בכתיבת שורות אלו ממש, אני אומר לעצמי שאני רק מנסה לברוח מהמחשבות ולא לפתור אותן באמת.

מה דעתכם?

תודה רבה ושבוע טוב

שלום DNCLIP

התופעה שאתה מתאר דווקא מוכרת לעולם הפסיכותרפיה. אפשר לומר שאתה בחברה טובה
בדבר אחד אני מסכים עם הבעיה שלך: אתה באמת תתקשה ליהנות מהחיים כל עוד לא תגיע עימה להסדר, כטענתה. הבעיה בעצם אומרת לך: ״הי! אל תתעלם ממני״. הבריחה, אותה ניסית כאסטרטגית התמודדות, לא הוכיחה עצמה. מומלץ לנסות ולהיעזר כאן במטפל מנוסה. הן טיפול דינמי והן טיפול התנהגותי-קוגניטיבי עשויים להועיל לך בהתמודדות עם קשייך, כל אחת מזווית ראייתה.

למעלה