מה יש לי??

מה יש לי?? ../images/Emo4.gif

לא בטוחה שאני בפורום הנכון, אבל אולי תוכלו לעזור. אני בת 34 וסובלת מזה כשנתיים, מהתקפי תשישות ועייפות. במהלך ה"התקף" אין לי בדרך כלל תסמינים נוספים (כאבי גרון, כאבי שרירים או ראש) . כל מה שאני מרגישה זה רצון לישון ולישון. בד"כ זה עובר כעבור יומיים שלושה, למרות שלעיתים זה נמשך כשבוע. בנוסף, אני די רגישה לדלקות בגרון (גם וירוסים וגם סטרפטוקוקוס) - וגם כשאני נתקפת דלקת שכזו אני חווה את העייפות הקיצונית. מעבר לזה אני מאד אנרגטית, יש לי 3 ילדים, אני עובדת במשרה מלאה, ישנה כ-5-6 שעות בלילה ומרגישה טוב בדרך כלל. כשאני פונה לרופא בזמן התשישות אני תמיד מקבלת את התשובה שמדובר בוירוס. אני מניחה שזה נכון, לפחות בחלק מהמקרים, אבל אני לא מכירה אף אחד בסביבתי שחווה התקפי עייפות בלי כל סימפטום נוסף. לפני כשלוש שנים חוויתי את העייפות במשך כחודש. מכיון שזה נמשך אז כל כך הרבה זמן, לחצתי על הרופאה לברר לעומק מה הגורם, ואז נמצא שיש לי וירוס "פארוו" (אז היו לי גם כאבי שרירים, בלוטות נפוחות ועוד). מל מה שקראתי על הוירוס התופעות לא אמורות להימשך כל כך הרבה זמן. האם מישהו פה חווה משהו דומה? האם אני בדרך לתשישות כרונית, או שזה לא מזכיר את זה בכלל? המון תודה.

תבקשי בירור מעמיק למחלת הנשיקה בעבר

זה מתאים לסיפור שלך אם אכן, ולאור אורך הזמן בו מדובר (שנתיים), אכן זו תשישות כרונית. כדי לאבחן בצורה מסודרת, לאחר הבירור אצל רופאת המשפחה, פני אל אחד הרופאים שנמצאים ברשימת עמותת אס"ף (ראי קישורים). ב- CFS זה בדרך כלל נוירולוג. רוצה לקוות בשבילך שזה משהו אחר, אם לא - ברוכה הבאה לפורום, אנחנו כאן בשביל לעזור. בכל מקרה, ממה שאת מספרת, גם אם זה CFS, זה 'לא נורא' ועם התנהגות נכונה (עם גופך בעיקר) לא תרגישי שיש לך...

למעלה