מה יקרה עם אילה?

סלינוש

New member
תגובות ועוד משהו..

קודם כל, לגבי אשפוז: אני מקבלת, שזה רחוק מהמקום האידיאלי להיות בו, וכמו שאמרתי, יש בו יתרונות וחסרונות. נכון, נוצר מכמו הווי של "פסיכים", כאשר כולם החבר'ה מתחרים מי פסיכי יותר, מי ניסה להתאבד יותר טוב, משכללים שיטות התאבדות, מחפים אחד על השני - כל אחד והדפקט שלו (אם זה בהקאות, בזריקת אוכל לפח, אם זה בפציעה עצמית וכו'...) א-ב-ל: לפעמים, יש מצבים שצריך מסגרת שתחזיק את הבנאדם. כשאדם מגיע למקומות כל כך נמוכים, צריך את הצוות הסיעודי מסביבו 24 שעות ביממה, וצריך את ההשגחה האינסופית הזו, ואני לא חושבת שיש עוד אופציות כאלה חוץ מבמחלקה סגורה. למה פיתחתי תלות ולא רציתי לעזוב? כי הייתי מוגנת. כי שמרו עליי, כי יכולתי להיות מי שאני, לא הייתי צריכה להסתיר ולהחביא כמה חרא לי, ולא הייתי היחידה גם שבמצב הזה. יש יתרונות במקום הזה. גם הקשרים שנוצרים במקום כזה , לפחות חלק מהם, הם קשרים שאין להם תחליף... לגבי עניין ה"פסיכיות". תשמעו.. בנאדם שלוקח חפץ חד ומתחיל לפצוע את עצמו.. אני תוהה איפה השפיות ואיפה הטירוף.. היום אני יודעת שמצב נפשי ונסיבות הביאו אותי למקום שהייתי בו אז, והיום למשל לעולם לא הייתי מעיזה לעשות דבר כזה, כך שאני מבינה שזה היה משבר קשה שכנראה עבר. אבל אני גם יודעת שלא כל אדם היה מגיע למקום כזה של פציעה עצמית, ואני מבינה שהקיצוניות והרגישות הם חלקים בלתי נפרדים ממני שילוו אותי לאורך כל חיי. או כהגדרת הפסיכיאטר "קווי אשיות גבוליים". (והפרעת אשיות גבולית - היא לא הפרעה נפשית? זה לא פסיכיות? אז נכון שיש לי קווים מן ההפרעה, ולא אובחנתי כסובלת ממנה, אבל בזמנו זה היה מספיק בשבילי בשביל להרגיש הכי פסיכית בעולם..) ואם כבר אני כותבת, אז אספר אוף טופיק - שאני מחפשת טיפול אבל הכל כל כך יקר ואני דוחה את זה כבר שנתיים. ובזמן האחרון אני פאקינג זקוקה לזה יותר ויותר, והסדרה גורמת לי לרצות את זה עוד יותר. אני משתוקקת להיפטר מהבדידות, מהפחד ומהעצבות שכל כך מאפיינים את החיים שלי. היום אפילו הגעתי לאיזו נקודת שיברון קטנה (קורים כל מיני דברים בחיים שלי, בטח לא לפירוט פה....), והתעצבנתי, ובבכי רב צרחתי שאולי צריך לאיים בהתאבדות כדי שמישהו ישים עלייך זין פה. כי כשמתפקדים, וממשיכים כרגיל (ודווקא הכי צריכים תמיכה) - פתאום אף אחד לא עוזר. זה נורא מכעיס שבשביל טיפול נפשי צריך משכנתא. יש כאלה שאין להם כסף, אני למשל. רק אני עצבנית על העניין?

שרונסקי

New member
איזה יופי את כותבת, סלינוש

המודעות והרגישות נפלאים. מסכימה שצריך לפעמים מסגרת מחזיקה,והמילה פסיכית ממש לא רלוונטית לכאן, לדעתי. יש לי מטופל, אדם מקסים מקסים, נרקומן לשעבר, שהיה חותך את עצמו קבוע, כדרך להרגיש משהו. והיום הוא נשמע יותר טוב מכל פסיכולוג, מודע לעצמו, דואג לעצמו (הוא התחיל את התהליך בלעדי, הקרדיט לא שלי), משפחה, ילדים, כל הסיפור. וההגדרות האלה הרבה פעמים לא מדויקות, מה ההבדל המהותי בין אדם שיש לו לחץ דם גבוה וכולסטרול ולא שולט בעצמו מול שום מתוק? או בין מי שמלעיט את עצמו בהמון כדורים/אלכוהול/סמים, שגם זו דרך להתאבד, רק לאט יותר ובצורה יותר נורמטיבית?חלקם יותר פתולוגיים, כי הם לא מודים בפתולוגיה. וההכחשה הזו עולה מחיר יקר לפעמים, אפילו של חיים ומוות. ובקשר לכסף, את צודקת, זה נורא. מה עם קופת חולים? לפחות במכבי ובמאוחדת אני יודעת שיש מטפלים מצוינים, גם תחנות לבריאות הנפש הן לא רעות, רק שיש תורים לא קטנים.

סלינוש

New member
נראה לי

שבקופות החולים מחכים עד שאנשים יחתכו לעצמם את הורידים ורק אז באים לעזור. לא מזיז להם. מדובר בבריאות, יותר מזה, לפעמים נדמה לי שמדובר בעניין של חיים ומוות, אבל הם שמים זין. ובכל מקרה, אני לא מבינה למה טיפול עולה כל כך הרבה, מה קטע הזה, יש לי הרבה כבוד לאנשים משכילים ולמטפלים, באמת, אבל דחילק, 300 שקל לאפילו לא שעה? מישהו שם לב שהמצב בארץ לא מי יודע מה טוב?.... אם לא אתייאש מהכל (ולאור ה"פיצוץ" של היום, נדמה לי שזה כבר קורה), אנסה אולי לפנות לרווחה פה באיזור אולי, בדרך נס בכל זאת יחליטו שבא להם לעזור.

שרונסקי

New member
הסכומים אכן מוגזמים. גם לדעתי

זה הופך את הטיפול לכלי לאנשים עשירים בלבד. או לפסיכולוגים מתמחים. מה עם התחנה לבריאות הנפש? לפעמים זה מסונף לרווחה ולפעמים בנפרד. תבדקי. גם שם יש מטפלים טובים ותורים. דווקא הרווחה פרופר פחות יכולה לגייס משאבים לעניין. לפחות באיזורי. נדמה לי ששמעתי על גוף שמטפל באיזור רמת-השרון בסכומים מעטים מאד. רק שאני לא יודעת פרטים. אולי מישהו אחר כן. קראתי בזמנו בעיתון ומדובר בחבורה של אידיאלסיטים. באיזה איזור את בכלל?

סלינוש לא כל פסיכולוג

סלינוש לא כל פסיכולוג או פסיכוטרפיסט יודע לטפל במקרים כמוני וכמוך ששייכים באופן מובהק לתחום הביולוגי דברים אחרים הועברו אלייך בהודעה אישית

סלינוש

New member
באופן מובהק???

לתחום הביולוגי??? מה???????????????? אז אולי יש לי קצת חוסר איזון כימי במוח לפעמים, אבל אתה רחוק מהאמת לדעתי. היכולת שלי להיעזר בטיפול פסיכולוגי היא די גבוהה, מנסיון העבר, וחוצמיזה, יש המוווווווווווון על מה לדבר... אין לי ספק שאני צריכה טיפול שיחות. האמת שחשבתי אפילו על טיפול אולי רוחני יותר (קינסיולוגיה, אנרגיות, כל הדברים האלה...) אבל כאן באמת אין מה לדבר על העליות, ושנית - אני צריכה את הדיבור, את האפשרות לגעת במקומות שאני שומרת רק לי כרגע, ומתפלצת מכך :) שרונסקי, לשאלתך, אני מאזור הצפון כזה. בין כרמיאל לקריות.

הממ פעם לפני איזה 4 שנים דיברתי

בצ'אט של איזה אתר של פסיכולוגיה עם מישהי שהיתה קוראת לעצמה סלין.. לא יודעת אם זו את האמת חח ולא זוכרת לגמרי מה היא אמרה לי.. אבל אני זוכרת שזה היה משהו שנורא השפיע עליי כך שאני זוכרת אותה עד היום חח
סתם התחשק לי לשתף כשראיתי את הכינוי שלך חח

אגב היא אמרה שהיא בדיוק באשפוז

או משהו והיה עניין של פציעה עצמית אם אני לא טועה וכל מיני

DAN1EL

New member
מניח שהיא תאושפז ../images/Emo97.gif

ואולי הוא יבוא אליה לשיחות בבית החולים.

pomelit

New member
אושפזה ושוחררה למחרת

בעקבות הפעלת קשרים של ראובן

למעלה