מה יעשה קבאן?

מה יעשה קבאן? ../images/Emo58.gif

הפרק השני של סרסיי מסתיים ב"פצצה" שמפיל קבאן- לאחר עימות ביניהם, הוא מגלה לסרסיי שהוא יודע שג'יים הוא אבי ילדיה. לאורך הספר לא נעשה שימוש במידע הזה, אבל שום דבר אצל מרטין הוא לא סתם. אם קבאן יודע על גילוי העריות, זה אומר שהוא יעשה שימוש כלשהו במידע הזה. אחרי נפילתה של סרסיי, פייסל והאריס סוויפט קראו לקבאן למעלה מלך לשמש כימין. האם הוא יבוא? ומה הוא יעשה שם? האם הוא יעיד במשפטה של סרסיי ויחשוף את גילוי העריות בינה לבין ג'יים? לכאורה אין בכך היגיון. חשיפה של הדבר הזה תגרום לסילוק בית לאניסטר ממעלה מלך. מצד שני, זה יחסל את כל היורשים מהענף של טייווין- ג'יים, סרסיי, טומן ומירסלה ימותו, טיריון ודאי שלא רלוונטי מהבחינה הזאת, ואז קבאן יהיה היורש החוקי של צוק קאסטרלי. בית לאניסטר יאבד את המלוכה אבל קבאן יזכה להנהיג אותו. זה אולי ייראה לכמה אנשים לא מתאים לדמות של קבאן, אבל יש לזכור שהמסירות ללא גבול לטייווין לא מחייבת את אותה מסירות גם לילדיו- אנו רואים את יחסו לסרסיי. מה דעתכם?

ויש גם את עניין הנבואה של מאגי

קבאן, אחיו הצעיר של טייווין, מתאים להגדרה של ואלונקאר, והוא אכן יהיה הוואלונקאר מן הנבואה אם הוא יביא למותה של סרסיי.

הלדין

New member
ובכן,

קבאן כבר עכשיו מנהיג את בית לאניסטר. ג'יים ויתר על תביעתו כשהצטרף למשמר המלך ותביעתם של טיריון וסרסיי מעולם לא הוכרה. לעומת זאת, בווסטרוז, הכס הוא המקום הגבוה ביותר שאפשר לשאוף אליו - קבאן, בלי ספק, לא ירצה שיזכר כאותו אחד שנתן לכס לחמוק מידיו של בית לאניסטר. אין לו שום מניע להפקיר את סרסיי כרגע.

Jon Targaryen

New member
טריון יהיה קצת קשה עם דאני

לצערי איני זוכר באיזה ספר בסדרה קראתי את זה טריון התבטא באופן שוביניסטי למדי (משהו כזה:"הם מביאים גם לנשים שלהם לשלוט, ברור שהם עדיין לא הגיעו לשום החלטה" ציטוט ממש לא מדויק סורי...). אז איך הוא ילך אחרי מלכה (אישה) ? או אולי הוא ירצה להתחתן איתה?

../images/Emo58.gif לריקוד

טיריון מגיע לאיליריו מופאתיס ומשם הם מתחילים במסע אל דאני והדרקונים שלה. אפשר לראות מהפרקים שטיריון מאד רוצה להגיע אליה. חוץ מזה, אני רוצה לראות אותו מעז לדבר אליה בשובניסטיות.. הוא לא טיפש.

הלדין

New member
זה לא בדיוק מה שהוא אמר.

טיריון התלונן על כך ששבטי הירח נותנים אפילו לנשים לדבר באסיפות שלהם כך שלא פלא שהם אף פעם לא מגיעים להחלטה (גם כך הם נותנים ליותר מדי אנשים לדבר...-). לטיריון לא הייתה בעיה להתייחס לסרסיי בכבוד הראוי לקוץ בתחת שכמותה בניגוד לקודמו המנוח.

לגוטל

New member
הרבה תלוי במייס טיירל

לדעתי כמובן שקבאן יבוא אם סרסי כלואה ואין מי שינהיג את הממלכה. אבל השאלה היא האם הצבא של טיירל יגיע קודם, ומה היא מידת העויינות שלו כלפי הלניסטרים, במידה ויש כזו. אני גם חושב שבית לניסטר ישרוד דרך קבאן או דרך טיריון, שאתם אומרים שכרגע לא רלוונטי, אבל שהוא יעופף על דרקון לצידה של דאני אולי דברים ישתנו בשבילו... מלך אחד יכול לקבוע שמישהו הוא פושע שצריך לתלות, המלך השני יכול לתת לו חנינה מלאה. אני מאוד מעריך את קבאן, ולדעתי הוא היחיד שיכול להרגיע את הטיירלים ובאמת לעשות קצת סדר בבלגאן בממלכה. אבל הנזק שסרסי עשתה הוא גדול ומעבר לתיקון בהרבה מקרים. בית לניסטר נחלש.

סדר כבר לא יהיה...

לא יודע, אני דווקא אשמח לראות את בית לאניסטר מסולק ממעלה מלך. הגיע הזמן כבר. בנוגע לטיריון, אני לא אמרתי שהוא בכלל לא רלוונטי, מה פתאום. אבל מנקודת ראותו של קבאן, טיריון בלתי רלוונטי מבחינת ירושה.

כריכרכה

New member
שכחת שמדובר במרטין?

אצלו כל טוויסט יכול להתקיים, קבאן יכול להתגלות כנאמן לבית לאניסטר עד טיפת דמו האחרונה וגם כמקיאבליסט מלידה חסר נאמנות שיערוף את ראשיהם של סרסיי, ג'יים והילדים בלי למצמץ. למעשה, לידיעה של קבאן הייתה חשיבות גדולה בפתיחת המשתה, היא הייתה תירוץ מצויין בשביל מרטין כדי להרחיק מעל סרסיי יועץ ואיש חזק כמו קבאן למרות שהוא יכול ליצור סכסוכים כאוות נפשו כמו למשל עם ג'יים גם בלי זה. אבל הייתה לכך חשיבות סיפורית, אין ספק. אסור לשכוח שאצל מרטין יכולה להיות חשיבות מאוחרת לפרטים שכאלה, אך לרוב היא דווקא איננה קיימת.

למעלה