מה יכול לעזור לי?

wedwed

New member
מה יכול לעזור לי?

שלום רב,
אני בחורה בת 27, ואני ובעלי מנסים להיכנס להריון כבר 4 חודשים (אני יודעת שזה נשמע מעט... אבל זה ממש לא מרגיש ככה).
יש לי תופעה שאני די חושדת שיכולה להיות גורם מעכב..
לפני כ 5 חודשים הייתה הגלולה האחרונה שלקחתי אחרי בערך 7 שנים רצופות של גלולות.
בחודשים האחרונים של הגלולות, היו מתחילות לי הכתמות כשבוע-כמה ימים לפני קבלת המחזור.
לאחר שסיימתי עם הגלולות זה נמשך... שבוע-כמה ימים לפני קבלת המחזור מופיעות הכתמות שהולכות ומתגברות, הן כוללות גם כל מיני "פירורים" כאלה (סליחה על התיאורים....).
רופאת נשים אמרה שעד שנה אחרי סיום הגלולות, ושנה של ניסיונות לא מתחילים לבדוק שומדבר.
אני חושבת שבכל מקרה אני אבקש ממנה הפנייה לפרופיל הורמונלי או משהו שיכול להאיר אור על התופעה...
אך רציתי לברר, האם יש משהו ברפואה משלימה כמו דיקור או רפלקסולוגיה שיכולים לעזור בכל הנושא הזה של הפיריון.
אודה מאוד מאוד לעונים!
המשך שבת נעימה :)

0 אור 0

New member
כניסה להריון

קודם כל, תשמחי מאד שלא נכנסת להריון עד עכשיו,
הגוף שלך היה צריך את החודשים האלו כדי להתנקות משאריות הורמונליות של 7 שנות גלולות- בדרך כלל מומלץ (גם על ידי רופאים מערביים לא מעטים) אחרי הפסקת גלולות להשתמש באמצעי מניעה אחר במשך כ - 3 חודשים, כדי לוודא שההורמונים האלו התפנו לפני הכניסה להריון.
ועכשיו כדי להכנס להריון צריך לדאוג למספר תנאים:
1. איזון של המערכת ההורמונלית שלא פעלה עצמאית כמה שנים - לכך טיפולי רפלקסולוגיה הם מצויינים, אבל גם שיטות אחרות כמו דיקור בהחלט יכולות לעזור
אותו טיפול גם יפתח חסימות אחרות אשר לעתים פוגעות בכניסה להריון.
2. יש לוודא שאין חוסרים תזונתיים - חלקם מפריעים לקליטת ההריון, וגם אלו שלא עלולים לפגוע בך כאשר התינוק יקבל מה שהוא צריך ויביא אותך למחסור חמור. את צריכה להקפיד על תזונה בריאה ומלאה וכדאי מאד להתייעץ עם מטפל בתזונה טבעית
3. חשוב מאד לא להלחץ מנושא הכניסה להריון - להוריד את המתח ולנקוט באמצעי הרפיה טבעיים שמתאימים לך: ריקוד, פעילות גופנית, מוזיקה, עיסוק בתחביבים וכד', וכמובן שגם הטיפול הרפלקסולוגי או כל טיפול מגע אחר יסייעו בנושא הזה.
כאשר זו הבעיה, ידועים מקרים בהם מפגש טיפולי אחדלפעמים פתר בעיה תקועה לחלוטין.

wedwed

New member
תודה על המענה!

אז מה עדיף לפי דעתך? רפלקסולוגיה או דיקור?
ואיך בדיוק זה הולך? אני צריכה הפנייה מרופא משפחה או משהו כדי להגיע לזה?
עדיף דרך קופת חולים או פרטי?

0 אור 0

New member
תשובה

הי,
אני קצת משוחדת לטובת הרפלקסולוגיה, שהיא שיטה עדינה ומדהימה לטיפול בכל המכלול של נושאים שקשורים לפריון, הריון ולידה,
אבל אין לי שום ספק שאם תמצאי מטפל טוב בשיטה אחרת, כמו למשל רפואה סינית, או כל שיטה אחרת שאליה את מתחברת, תקבלי תוצאות טובות.
אני לא כל כך אוהבת את שיטת הטיפול בקופת חולים ומעדיפה טיפול פרטי - ממליצה לחפש מטפלת טובה באיזור מגוריך, לשאול על המלצות (את יכולה גם פה לכתוב על איזה איזור מדובר ואולי תקבלי המלצות במסרים) . אם תמצאי מטפלת טובה , אז פחות חשובה השיטה.
וכמובן - ממש לא צריך הפניה מרופא המשפחה,

wedwed

New member
אז אשמח לקבל המלצות על מטפלים ברפלקסולוגיה

באזור נתניה והשרון...
וגם אשמח לדעת טווחי מחירים... יש החזר מקופות החולים במידה ויש לי מגן זהב במכבי?

טאוֹ

New member
שלחתי המלצה במסר

יעל ND

New member
וודאי שכן

ואני ממליצה לך לא לחכות שנה. כל חודש של דיחוי מקטין את סוכויך, כי מידי חודש בחודשו איכות הביציות יורדת.
לקיחת הגלולות משבשת פעילות מערכת ההורמונלית ופוגעת בפוריות. 7 שנים - זה ה-מ-ו-ן. אחרי גלולות גוף חייב להתאושש. כמו בכל דבר אחר, אין 2 גופים זהים: יש גוף שתוך כמה חודשים מצליח בכך, יש כזה שלא מצליח לעולם ויש את כל מה שבאמצע.
מכאן גישת המערכת לנושא: ניתן את הצ'אנס. בממוצע אחרי הגלולות לגוף לוקח 12 חודש - אז נחכה 12 חודש.
לדעתי האישית יש להתחיל בטיפול כמה שיותר מהר ולא לחכות לניסים.
אם המחזור שלך סדיר ממליצה לך לבקש מעקב ביוץ באולטרה-סאונד ובדיקה לפרופיל הורמונלי (שניהם אצל רופא נשים) לפנות לטיפול כבר עכשיו.
את מעקב הביוץ את יכולה לעשות גם לבד ע"י מדידת חום הגוף.

wedwed

New member
תודה יעל

אני באמת אלך ואבקש לעשות את זה...
למרות שהרופאה שלי הייתה די חד משמעית בנושא הזה...

היית ממליצה לשלב את זה עם טיפולים של רפואה משלימה כמו רפלקסולוגיה או דיקור או משהו אחר?

יעל ND

New member
ל-wedwed

את יכולה לבקש את הבדקות ולקוות שתקבלי. כדשאני מדברת על טיפול - כוונתי בטיפולי רפואה משלימה בלבד, כי בשלב זה מסיבות שצחינתי המדיניות במערכת היא לא להתחיל בטיפולים אלא לחכות.
איזה סוג טיפול מאים לך - אני לא יכולה להמליץ לך, כי זה שונה ממקרה למקרה. בגדול זה יכול להיות צמחי מרפא, זה יכול להיות דיקור, זה יכולה להיות הומאופתיה, זה יכול להיות שילוב השיטות. כמובן, תמיד יש לדאג לרקע, שזה תזונה ואורח חיים נכונים לפוריות. עד כמה את זקוקה לטיפולי מגע תלוי בעיקר במצבך הרגשי. שוב, מאחר ואינני מכירה את המכרה, לא אוכל להמליץ לא לפה ולא לפה, אבל דוקא כאן את בעצמך יכולה להעריך את המצב די טוב. אני אישית מטפלת אך ורק בשילוב שיטות, כי מניסיוני זה מעלה אחוזי ההצלחה בהרבה.

0 אור 0

New member
לגבי שילוב שיטות

האמת היא שרוב המטפלים הותיקים משלבים שיטות גם אם הם לא מכריזים על זה בפועל,
חלקם בונים מכך שיטה חדשה ומנחילים לאחרים, חלקם פשוט משלבים בטיפולים שלהם,

מאיר72

New member
יעל, בחורה בת 27 היא עדיין בטווח הפוריות

היא לא בת 35 ובטח לא בת 42, חבל להפחיד אותה!
אבל בהחלט כדאי לעשות בדיקות על מנת לראות איך הגוף פועל אחרי הרבה שנים של גלולות.

יעל ND

New member
אין צורך בהפחדה

המצב גם ככה לא משהו: היא לא בת 18, ולא בת 20. והיא לקחה גלולות ולא סתם - 7 שנים, אם אני זוכרת נכון. ויש לה תסמינים לא מעודדים במיוחד.
ואנחנו עוד לא יודעים המון דברים רלוונטים נוספים, למשל, אם היו לה/יש לה דלקות, כולל א-סימפטומטיות, ניתוחים, זיהומים, כולל א-סימפטומטיים, מה היא אכלה ומה היא שתתה ואיזה חיסונים קיבלה ומתי וכו' וכו' וכו' וכו'.
טוב מאד שיש לה שכל לפחות עכשיו לקחת את העניין ברצינות.
יש משקל לכל חודש. אני מתמחה בפוריות ותאמין לי יודעת על מה אני מדברת.

למעלה