מה יותר קל לעזוב או להעזב?

מה יותר קל לעזוב או להעזב?

בדרך כלל שני הצדדים מרגישים שזה לא זה אבל אחד מהם לוקח את תפקיד העוזבוהשני את הנעזב. היכן אתם במשוואה?

Spiritualized

New member
ואללה...שניהם קשים...

אני אישית נשברתי לחתיכות בכל פעם שעזבתי ובפעם האחת שנעזבתי... מה שכן, כשאתה נעזב - הכאב הוא בדרך כלל מהרגע שנוטשים אותך ועד שאתה חווה את כל תהליך הכאב,ההשלמה עם העובדות,הקבלה... כאתה עוזב לעומת זאת - בדרך כלל שלב ההשלמה,והכאב שלפני - קורים עוד כשאתה בתוף הקשר...אתה כואב, עד שאתה משלים עם זה שזה לא יסתדר ואז כשאתה עוזב בעצם אתה כבר עברת 80% מתהליך ההתגברות ובעצם הפרידה הופכת לסוג מסויים של הקלה... אבל כל מה שכתבתי זה כללי ביותר...אפילו אצלי זה לא תמיד ככה אז בטח ובטח שלא אצל כלל האנושות....

לי כהן

New member
תמיד אני הייתי זה שיוזם את הפרידה

ולשמחתי לא הייתי בצד השני. לי נראה שהרבה יותר כואב להיות בצד שעוזבים אותו. משום שזה שמחליט לעזוב,בסופו של דבר עושה את זה,כי הוא "רוצה" "חייב" "מרגיש" שהוא צריך את זה...וזה כנראה מוביל אותו לדרך אחרת.שונה. לבנאדם שנעזב,אין הרבה מה לעשות,והוא חסר אונים. זו החלטה שלא התחשבה בדעתו,והוא אמור לקבל את זה כפי שזה-וזה יכול להיות מאוד מתסכל. אתה,בתור העוזב--תמיד יכול לשנות את ההחלטה. אתה תמיד יכול לחשוב 100 פעם לפני שאתה מחליט להודיע על העזיבה. ברגע שהגעת להחלטה,אז היא יכולה להיות כואבת,אבל מבחינתך זה פחות "בום" מאשר לנעזב שצריך להתהלך עם הייאוש והדיכאון. דרך אגב: זה כמו אחד שמחליט אחרי המון שנים לנסוע לחו"ל.כאילו,לעזוב את הארץ,לתקופה ארוכה מאוד. הוא נפרד מכל החברים שלו,המשפחה,הידידות,הידידים,חברי ילדות וכו'... וזה כואב לכולם. אבל "לנעזבים" אני מניח שזה הרבה יותר כואב ומייאש-כי הם לא יכולים לשנות את ההחלטה.לא משנה איך הם מרגישים. אבל זה שהחליט לנסוע ולהשאיר את כולם "מאחור" ,למרות שגם לו קשה,הוא גם יתגעגע ,גם לו קשה וכו'..אבל הוא יכול היה לקבל החלטות אחרות. לכן בכל מצב תמיד השליטה תהיה בידיי "העוזב".ולא "הנעזב". כך נראה לי שגם במערכת יחסים.

דנטל

New member
פעם עזבתי ופעם נעזבתי

בשני המקרים זה היה מעיק באותה מידה. בכל מקרה, בשני המקרים יומיים אחרי זה זה כבר לא העסיק אותי יותר, כי אני כזאת. אני מאלה שממשיכים הלאה. לא רואה סיבה להתעכב על משהו שעושה לי לא טוב.

הספרנית

New member
תלוי עד כמה חשוב הקשר

הספרנית כאבה כשננטשה פעם אחת, כל הפעמים האחרות היו כאלו שהיא נטשה או שזה היה הדדי, וזה תמיד עבר לידה. הכי מטריד זה כשרוצים לעזוב ולא יודעים איך להגיד את זה, אז הספרנית נוקטת בשיטת ה"אנחנו צריכים הפסקה" ואחרי תקופת ההפסקה זה כבר לא העיה להעלות את העניין שהיה טוב בנפרד וכנראה זה לא זה.

לעזוב יותר קל

מפני שמלפני שעוזבים חושבים על המצב הרבה ויש את הזמן להשלים איתו. אומנם מתחילים להרגיש רע קודם אך תקופת האבל גם מסתיימת קודם ויצאים מזה יותר בקלות מהצד השני.

Alfa156 GTA

New member
מיותר מדי נסיון.

הדבר הכי טוב לעשות - זה לגרום לצד השני לזרוק אותך (אבל שאתה/את תגרמו לזה) ככה לפחות לא אני מרגיש אשם בפרידה - כי זרקו אותי, האלפא

ולהתנהג

בצורה כזו שתגרום לבת זוגתך לזרוק אותך לא גורם לך ליסוריי מצפון? יש כאלה שצריך "לעבוד" עליהם הרבה בכדי שיזרקו אותך ולעיתים זה אף פוגע עוד יותר מנקיטה בדרך ישירה. מצד שני, אז היא יכולה להתגבר עליך הרבה יותר מהר. מעניין. את זה צריך לשאול את בן הזוג הנזרק או מאידך להעמיד את עצמנו במקום הנזרק.

Alfa156 GTA

New member
אם גם ככה וככה הגענו למצב של פרידה

אז זאת דעתי. גם ששנינו רוצים להיפרד - לי פשוט אין את ה"כוח" להיות זה שזורק. וכך אני מעדיף לעשות את זה. עד שמגיע הרגע של "אנחנו צריכים לדבר..."... האלפא

אני חושבת שלי היה קשה

לגרום לבן זוגי לכעוס עלי או לגרום לו לתחושה אחרת שתוביל לנקודה שממנה אין חזרה. לראות אותו סובל למרות שאנחנו עומדים להפרד היה מקשה עלי. לעניות דעתי הדרך הפונה ישירות אל האדם היא הדרך העדיפה.

Alfa156 GTA

New member
כוח / ביצים - לא ממש משנה.

בסוף יש את אותה התוצאה, ואישית - אני חושב שזה כוח, ככה אתה לא חייב הסברים, ככה לא נכנסים לבאלגן - סה"כ זרקו אותך ולא ההפך... כוח , לא ביצים. האלפא

SENDA

New member
צודק ../images/Emo70.gif

ועוד עדיף שהיא תחליט להפרד וכדי לא לעשות את זה בצורה רעה, אני פשוט מראה לה שאני לא בטוח בקשר לקשר וגורם בסופו של דבר לפרידה שאני פוגע בה במינימום

סמיאגול

New member
אני מעדיף לגרום לבחורה לעזוב

ככה זה יותר קל. אני שומע את הנאום שלה "אתה לא רציני מספיק" או "זה לא אתה זה אני" וכיוצא באלה. בד"כ אני חצי משועשע מהעניין. הן מרגישות טוב כי הן אלה שעזבו ולי בד"כ זה לא אכפת.

SENDA

New member
תלוי בסיטואציה ובבן אדם

שהקשר טוב (בענייך) להעזב זה מאוד קשה. פוגע בביטחון העצמי ובכלל בהמון תחומים. הלם, מבוכה וכו. ולעזוב שהקשר טוב זה בהנחה שיש משהו קריטי שמפריע אז זה מאוד קשה כי מצד אחד טוב ומצד שני מרגישים שחייבים לעשות משהו שיעשה רע לשני הצדדים. שהקשר רע אז זה תלוי באגו אגו חלש יפגע מהפרידה אפילו שהקשר היה לא טוב (למה זרקו אותי, אני לא מספיק טוב וכו) ואז למרות שהקשר היה רע הבן אדם יפגע. ולמשהו חזק יותר זה יהיה קל יותר כיוון שהוא יבין שהקשר הסתיים. ולהפרד מקשר רע זה פחות קשה אבל עדיין לא קל (לי קשה להגיד למישהי בפרצוף שאני לא רוצה להמשיך). למעשה בקשר האחרון שלי, רציתי להפרד וכיוון שלא היה נעים לי להפרד (כבר נפרדתי ממנה פעם אחת ובסוף חזרנו) פשוט גרמתי לה להפרד ממני ביוזמתה ואז לי היה קל מזה שלא הייתי צריך להגיד לה שנגמר, ולא היתה פגיעה באגו של אף אחד מהצדדים.

מהעיון בשרשור

הגעתי למסקנה, שבפורום הזה כמעט ואין אנשים שעזבו אותם. במקרה הרע, הם עשו את עצמם כאילו. איזה כיף לבלות במחיצתם של אנשים נחשקים, לשהות בצילם, לספוג מזוהרם...

למעלה