מה יותר מעצבן

a_goa

New member
מה יותר מעצבן

שלום לכל חברי הפורום אני חייל שמתשחרר ביום ראשון מהצבא ויש לי שאלה קטנה מה יותר מעצבן אצל החרדים: א.שהם פטורים מלעשות צבא ב.שהם מקבלים כסף מהמדינה על זה שהם לומדים בישיבה(שזה בעצם עילה לפטור משירות צבאי) אבי

איילת1974

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo49.gif../images/Emo39.gifמזל-טוב../images/Emo140.gif|

כדבר ראשון רציתי בשמי טבשם כולם לאחל לך המון הצלחה בראשית דרכך. וכתגובה על הערתך. לכל אחד מאיתנו מפריע דבר כזה יותר מאחר, אני לא יכולה לענות בשמם של אחרים, אך אני כן יכולה לדבר בשם עצמי. נכון שהדברים האלה מעצבנים והם גורמים לחריקת שניים, וכשתתחיל לעבוד באזרחות וסכומים רבים ירדו ממשכורתך, פרי עמלך, בשבילהם אף תתעצבן יותר... אך בעניי המעצבן ביותר הוא הגזענות שלהם וחוסר הסובלנות. מעצבן אותי שאני חייבת לקיים את מצוות האל שלהם, שאיני מכירה בקיומו, בכל ציון דרך שלי. בטקס ההשבעה בצבא, מכריחים אותי להשבע בספר תנ"ך- למה? איני מאמינה באלוהים ובהחלט יש מקום לתת בחירה להשבע לדגל למי שרוצה בכך (ותסלחו לי על הפטריותיות הפתאומית). ואני כבר לא מדברת על מסע ההתעוררות בצבא שחובה על כל חייל, בין עם הוא דתי ובין עם לאו. לאחר מכן אמור להגיע היום המאושר בחייך, בוא אתה מתחיל חיים משותפים עם הבחורה שאתה אוהב. בארצנו ה"נאורה והליברלית" אתה חייב דרך הרבנות האורתודוכסית, ולא אותם נישואן לא מוכרים. אין שום סיבה שלא אוכל להתחתן בארץ עם משפחתי וחבריי נישואין אזרחיים. אך לא כאן הדברים, גם שהגיע זמנך ללכת הם לא מוותרים לך. הם רוצים אותך מהרגע שתה נולד ועד הרגע שנשמתך יוצאת (תרתי משמע). גם ביום הזה אתה חייב בקבורה דתית, עם כי בשנים האחרונות ניתן להקבר קבורה פרטית אזרחית באחד הקיבוצים, אך זה תקף רק למי שיש לו כסף. כפי שאתה רואה, דברים שמעצבנים לא חסר,ואני בטוחה ששאר חבריי ישמחו לתת לך עוד...

Silvi k

New member
שבועה על ספר התנך

בארה"ב הדת כביכול מופרדת מהמדינה. ובכל זאת למשל בבתי המשפט שם נשבעים בספר התנך. (אני מקווה שאני לא טועה- כך זה בסרטים) ואף אחד שם משום מה לא מתרעם, מוזר. (או שזה בגלל שבשאר החיים שלהם לא כופים עליהם את הדת - ולכן הם לא מפתחים דחיה שכזו ממנה)

Lu Tze

New member
בנוגע לשבועה על התנ"ך

אני בטוח שלא מחייבים את כולם לעשות את זה אם הם מצהירים שהם בני דת אחרת. דבר שני, יש עכשיו (או היה) את העניין הזה של ביטול המשפט "in god we trust" על שטר הדולר ויש גם תפילות בבתי הספר (לא חובה) כמובן שהבעיה נעוצה בכך שהדברים באמריקה מתבטאים בסימליות. אה, ומה שמפריע לי היא העובדה שאנחנו צריכים לכבד את רגשות החרדים אבל להם לא אכפת מהרגשות שלנו (נו נו נו, כופר רע! פויה!)

zazaza

New member
צביעות

אינך יודעת אפילו האם זה אמת (נושא השבועה) את מתבססת על סרטים ובכל זאת מעיזה לומר כי "ואף אחד שם משום מה לא מתרעם, מוזר"... אולי כן ? אכן נשבעים שם (רק הנוצרים) בספר התנ"ך - אבל גם שם יש תחבורה ציבורית 7ימים בשבוע, שמות המגויסים נקבעים בהגרלה, שם מותר להתחתן בנישואים אזרחים וכו´ וכו´ וכו´.

Silvi k

New member
צביעות ? מה הקשר

אתה מחפש כלכך חזק סיבות למריבות שאתה לא עוצר לחשוב רגע עם מי ועל מה אתה רב. איך אני מעיזה???? אני רק שאלתי שאלה שתהיתי לגביה - זה היה נראה לי מוזר איך זה שבארה"ב הם נשבעים על ספר התנך ןשאלתי האם מישהו יודע משהו אחר. ורק לידע כללי - אני חילונית לגמרי - ולחלוטין נגד כפיה דתית ואם היית מתעמק בשאלה הית רואה שזו שאלה ולא ניסיון להביע עמדה או להוכיח משהו. אז תפסיק לחפש עם מי לריב - ותתחיל לחשוב לפי שאתה מדבר.

a_goa

New member
תודה ואני מקווה שבאזרחות

יילך לי טוב כמו שהלך לי בצבא אבי

zazaza

New member
יחי ההבדל הקטן

אין להודעתי שום קשר עם אמונתך או תפיסתך, הערתי על מה שרשמת. לא שאלת אם מישהו יודע משהו אחר אלא קבעת כי "ואף אחד שם משום מה לא מתרעם, מוזר" - זוהי קביעה ולא שאלה. לא היה בכוונתי להתווכח איתך על זה, אלא להעיר על הניסוח הקובע שלך למרות חוסר הידיעה המוצהר שלך בנושא. אגב, אני חושב לפני שאני כותב ואף בודק את ניסוחי לאחר כתיבתם.

alond

New member
לא ממש. לא. תבדוק ותראה שהיא כתבה

לפני זה שהיא מקווה שהיא לא טועה. בסוגריים אומנם אבל עדיין אמרה. כיוון שהמשפט שאתה ציטטת הוא המשך ישיר של המשפט הקודם ותלוי בו, יש הסתייגות ולכן זו לא קביעה. תקרא יותר טוב פעם הבאה.

zazaza

New member
לא הבנת

אני דיברתי על נושא אי ההרעמות. תקרא עוד פעם ואולי הפעם תבין כי היא קבעה שאף אחד לא מתרעם שם. הניסוח שלה חד וברור, הסוגריים התייחסו למשפט שבו הסוגריים נמצאות, ומתייחס לאי הידיעה הברורה בנוגע לשבועה מכיוון שהיא מסתמכת על סרטים.

sandchicken

New member
אבל ברוקלין סגורה בשבת

ופה מרעישים עולמות כדי לסוע בבר-אילן.

zazaza

New member
אין לי את הידע

הדרוש כדי לדון איתך בנושא זה.... איני יודע דבר על המצב בברוקלין...

גוססי

New member
אני מטיל ספק בכך

קודם כל, אין זה נכון שהרוב המכריע של תושבי ברוקלין הם יהודים שומרי שבת. שנית, גם אם זה היה המצב, קשה להניח שעיריית ניו-יורק היתה רוצה - או מסוגלת - להכנע לרצונם. ידוע הסיפור אודות החרדים תושבי ניו-יורק ששלחו לראש העיר בקשה שימנע מנהגות אוטובוס מלנהוג בקוים בהם הם משתמשים בתדירות גבוהה, ובתשובה קיבלו סירוב מנומס האומר כי חוקת ארה"ב אינה מאפשרת לעשות זאת, אולם אותה חוקה עצמה מאפשרת לחרדים ללכת ברגל אם רצונם בכך...

שופר

New member
אחי אתה חי בסרט

החרדים זה הלוחמים מ"ס 1 במדינה (יש לך מושג מה זה לימוד תורה , זה פצצות אטום , קאסאמים , מטוסים , טנקים, רובים הכללללל זה הכוח של עם ישראל). "לא בכוח ולא בסוסים כי אם ברוחי אמר "ה). הם נלחמים מהיום שהם נולדים ועד יום מותם עם היצר המחטיא. כל שקל שהם מקבלים מגיע להם וזה מעט מדיי מה שהם מקבלים.

voguemaster

New member
כמה שטויות שאתה יכול לכתוב

ועוד בהודעה אחת! מדהים אתה, תאמין לי. נלחמים נגד היצר המחטיא ? לא נראה שהולך להם טוב מדי.

צחוקבו

New member
אתה מתאר מחלת נפש

"החרדים נלחמים מהיום שהם נולדים ועד יום מותם עם היצר המחטיא" - אתה מתאר פה את כל החרדים בתור אנשים מטורפים שצריכים להיאבק עם עצמם. בשביל זה הם צריכים טיפול במוסד סגור ולא כסף.

גוססי

New member
לפני 60 שנה...

ה"לוחמים" שלכם לא עשו עבודה מי-יודע-מה טובה. גם כיום הם לא מפגינים ביצועים מרשימים במיוחד, ולמעשה נראה שהם נלחמים בשביל האויב. עובדה שככל שיש יותר מהם כך מצבנו הולך ומתדרדר.

נאור 2002

New member
גוסס מרוב טפשות

גוססי , אם לא המכבים שהיו חרדים היום לך ולטומי לא היה איפה להקבר אז קצת כבוד .

גוססי

New member
המכבים היו חרדים? ../images/Emo6.gif

כן, בטח. המכבים בילו בישיבה כל היום, לא לחמו בצבא, לא עבדו, לבשו תלבושת מצחיקה שאינה מתאימה לאקלים המקומי, דיברו יידיש... ממש חרדים.

למעלה