מה יותר טוב? WEB-DL או BLURAY?

Srulikg

Member
מה יותר טוב? WEB-DL או BLURAY?

אם יש WEB-DL 1080P ו-BLURAY 1080P
באיזה מהם איכות התמונה טובה יותר?

גיליום

New member
Bluray מעט יותר איכותי

2 הפורמטים שהזכרת, איכותיים מאד, ההבדל הוא, ש-Bluray הוא פורמט מסחרי להפצת סרטים ב-HD ומכאן, הביטרייט שלו (פרמטר שקשור לאיכות הויזואלית של הסרט), גבוה למדי. WEB-DL במקור הוא איכותי מאד, אך הוא מגיע אל הצופה, בהורדה פירטית ולאחר קידוד מחדש (וגם לרוב הופך לקובץ MKV, למרות שלא היה כזה בהתחלה). בדרך-כלל, בקידוד מחדש, מורידים מעט מהביטרייט המקורי, כדי להקטין את נפח הסרט.
מכאן, אני עושה ניחוש מושכל ומניח, שהאיכות של Bluray תהיה מעט יותר טובה, ברוב המקרים.

בברכה,
גיליום

גיליום

New member
מה הופך אותו לאיכותי יותר?

הרזולוציה זהה (1080), הביטרייט דומה (למרות שלדעתי ברוב המקרים ב-Blur-ray יהיה ביטרייט גבוה יותר..)
אז למה לדעתך WEB-DL איכותי יותר? זה שהוא פורמט מכירה, לא הופך אותו לאיכותי, אלא רק לסוג של מוצר..

בברכה,
גיליום

גיליום

New member

השאלה בפוסט המקורי היתה "באיזה מהם איכות התמונה טובה יותר?"
אם נניח שלשני הפורמטים, יש מקור איכותי מאד, שממנו ממירים לגרסת Bluray ולגרסת WEB-DL. מכאן, שניהם "יחסיים למה שהוקלט".
לשניהם יש אותה רזולוציה (1080) אך ל-Bluray, יש ביטרייט גבוה משמעותית מזה של WEB-DL (הקביעה הזו נכונה *ברוב המקרים* ולכן ניתן להתייחס אליה כנכונה באופן כללי).
מכאן ניתן להסיק, באופן כללי, ש-Bluray איכותי יותר.. לא?

בברכה,
גיליום

HassiD

New member
אני לא סגור איך מייצרים אבל...

אני יכול רק להניח שאת ה-WEB-DL, אין צורך כ"כ לקודד מחדש, ז"א אני לא יודע איך הם מקבלים אותו, אבל ייתכן והם לא מקודדים/מקליטים אותו מחדש, אלא פשוט מורידים את הקובץ איכשהו בלי בעיה כזאת (כמו שיש תוכנות שמורידות את הקובץ מיו-טיוב לדוג', אז הם לא מקודדות מחדש, אלא פשוט הולכות לקובץ המקור - ומעתיקות אותו ללא שינוי).

בעוד שבבלו-ריי בהכרח חייבים לעשות קידוד מחדש (אלא אם מישהו מכם מצליח להוריד דיסקים בצורה פיזית באמצעות רשת האינטרנט...
)

אז אם נצא מנק' הנחה שאצל המפיץ הרשמי יש את האיכות הטובה ביותר, ומשם זה רק יכול לרדת - יוצא שבאמת WEB-DL טוב יותר...

גיליום

New member
אין לי מה להוסיף (כמעט), מעבר למה שנכתב כבר

רק לשם הספורט...
חפש קבצים שיש בשמם WEB-DL. בדוק מהי הסיומת שלהם?
האם זה MKV במקרה?
עכשיו קרא שוב את מה שכתבתי, כי אני לא רואה טעם לחזור על זה..

בברכה,
גיליום

HassiD

New member
צודק...

אם כי בעצם מסתבר שבסוף יש לשני המקודדיםי את הקובץ האיכותי ביד (מדיסק או מהורדה כלשהי), והם פשוט מחליטים לקודד אותו כרצונם.... ככה שאני מניח שאם באמת תיקח קובץ בלו-רי "מלא" (ז"א מאלה ששוקלים 4-12 ג'יגה) הוא באמת יהיה איכותי יותר, אבל אני חושב שאם נשווה שניים בגודל זהה יחסית - הם אמורים להיות ללא הבדל...

למעלה