מה יותר טוב PADI או SSI ?

shivshiv

New member
מה יותר טוב PADI או SSI ?

והאם מכירים ברשיון של SSI בכל מקום שבו מכירים בPADI ?

javierg

New member
לפי דעתי הכל אותו דבר. המון ויכוחים

מי יותר טוב, מי יותר צודק ומי יותר חכם. בסופו של דבר כל האירגונים מלמדים לצלול. נכון, לכל אחד יש את השקפת העולם שלו והוא בטוח שהדרך שלו היא האחת והיחידה, אבל בסופו של דבר כולם מלמדים לצלול. לי אישית אין שום "נאמנות" לארגון זה או אחר, לא איכפת לי בכלל לאיזה אירגון משתייך המועדון ממנו אני שוכר ציוד, וגם לא איכפת לי איזה אירגון עשיתי קורסים (עם הסתייגות אחת: למקרה שתרצה באמת לעבוד קצת בחו"ל אולי כדאי לך לעשות קורס מדריכי PADI). אני בוחר לשכור ציוד איפה שהאנשים נחמדים, עושה קורס איפה שהמדריך מוצא חן בעיני (ונראה לי שלא מעט מדריכים ממילא יכולים להסמיך אותך לפי איזה תעודה שתרצה). נדמה לי שתמורת חופן דולרים תוכל להמיר כל תעודה של כל אירגון לדרגה המקבילה של כל אירגון אחר למקרה שתבחר אירגון מסוים ותתחרט על הבחירה שלך. יש לי הרגשה שבכל מקום בעולם יכירו בתעודת הצולל שלך, לא משנה איזה אירגון היא. לפחות את תעודות CMAS מכירים בלי בעיה בכל העולם (ב"צלילה" האחרון מתעקשים ש-CMAS הוא אריגון הצלילה הגדול בעולם, ו-PADI מוגדר כ-"אירגון שנראה הכי גדול בעולם". בנוסף כתוב ש-CMAS הכשיר כ-4.5 מיליון צוללים וב-PADI חברים כ-100000 והוא הכשיר כ-946000 צוללים). נראה לי שהתעודה הכי מוכרת היא "ויזה" ודומיהם. בלי כרטיס כזה יהיה לך קשה לצלול. המקום היחידי שבו נראה חוסר תאימות ונכונות לעבוד בין אירגונים שונים (לפחות בארץ, וזה נידון כאן בהרחבה לפני כמה זמן) הוא בנושא דחיסת מיכלי נייטרוקס.

philips

New member
מסכים לחלוטין..

אציין גם שלפי מה שקראתי בעיתוני PADI וגם באחרים...PADI הוא כן הכי גדול....אך גודל אינו מראה בהכרח על איכות... בארץ קיימים מאבקי כבוד וכוח בין ההתאחדויות למיניהן, כמו בכל תחום... אך באמת גם לדעתי...הכל דומה מאוד

למעלה