מה יותר- חולני או גאוני?

Noamt82

New member
מה יותר- חולני או גאוני?

שלום שלשום ראיתי את הסרט הזה: http://video.google.com/videoplay?docid=-8260059923762628848 הסרט עוסק ב11 בספטמבר ועל מה שהיה שם. הסרט הזה מציב שאלות קשות שאני אישית לא מצאתי תשובות אליהן. הסרט קצת ארוך (שעה וחצי) ובהתחלה קצת קשה לעקוב אחריו(אל תוותרו) אז אני אסכם לכם בקצרה מה הסרט טוען: אוסמה בין לאדן לא עמד מאחורי הפיגוע בתאומים, אלו היו אנשי אינטרסים שקשורים לממשל האמריקאי (ה FBI היה בטוח מעורב, האם זה הגיע גם לנשיא?). האינטרסים של הפיגוע: 1. הנשיא קיבל מנדט להגיד ולעשות כרצונו. כולל הקמת רשויות חוק חדשות, סמכויות נרחבות חדשות ל FBI (ציטוטים לטלפונים, הפרת זכויות הפרט... האח הגדול הגיע). 2. לגיטימציה להכנס לאפגניסטן, עירק, יתכן וגם לאיראן בקרוב. 3. מצבורי זהב עצומים שהיו מתחת לביניינים (מעל מאה מיליארד דולר בזהב) שנעלמו לאחר הפיגוע. 4. סחר עצום במניות לפני פגיעת התאומים. 5. חברות הנשק (בין הלוביסטים החזקים בוושינגטון), חברות הנפט (מקושרות למשפחת בוש) הרוויחו ישירות מהשתלטות על עירק. 6. הביניין נקנה ע"י יהודי חביב בשם לארי סילוורסטין כשישה שבועות לפני הפיגוע וכוסה בביטוח נגד מעשי טרור (כולל פגיעת מטוסים). לארי שלנו (שחקן דיי אנונימי בשוק הנדלן העולמי) הצליח לגייס 3.5 מיליארד דולר (עסקת הנדלן הגדולה בהיסטוריה) כדי לקנות הביניין (משקיעים אנונימים). בסופו של דבר פוצה לארי ב2.2 מיליארד דולר ועכשיו הוא בונה שם את אחד הבינינים הגבוהים בעולם. נשמע מופרך? גם אם הייתי חושב ככה לפני יומיים... לכל מי שיש רמת אנגלית סבירה ומעלה, כנסו ותראו את הסרט, יש שם יותר ממספיק ראיות, אם יש לכם שאלות שלא נענו או שאתם מטילים ספק במה שראיתם, תגידו לי. אני מראה את הסרט הזה לאנשים בתקווה שיתנו לי סיבה לא להאמין למה שראיתי. לפני משהו כמו ארבעים שנה נרצח נשיא אמריקאי... כולם באותו זמן חשבו שמדובר היה באיש חולה נפש בשם לי הרווי אוסוולד. כיום מעטים האנשים שבדקו את הראיות, שמאמינים שכך באמת קרה הדבר. עשיתי קצת בירורים על האנשים שיצרו את הסרט הזה- הם לא קבוצה אנרכיסטית של חולי קונספירציות... מי שיצליח לדלות עוד מידע עליהם, להטיל ספק בכוונותיהם, להפריך את הטענות שלהם. בבקשה לכתוב לי. נ.ב הידעת- זוהי פעם ראשונה בהיסטוריה שכתוצאה של פגיעת מטוס בביניין, הביניין קרס... -פעמיים באותו יום. אתם בטח אומרים שזה היה בגלל הדלק- זה בלתי אפשרי מדעית. גם אם זה היה כך, הבינין לא היה קורס בצורה כזאת. רוב הראיות מראות ששום מטוס לא פגע בפנטגון, אלה טיל שיוט... סקרנים? טוב מאוד!

בעולם של היום אין לדעת.

אני לא שולל אפשרות שזה אכן קרה כך, בדיוק כמו שאני לא שולל את האפשרות שהאמריקאים נחתו על הירח. בעולם כזה שמלא בהונאות, מזימות ותכסיסים אין לדעת, זה טבע האדם מאז מעולם וזה מבתטא לא פחות גם היום.

Nature Archive

New member
טבע האדם

הוא לא לחשוב על המוות, טבע האדם הוא לא להיות כלכלן, טבע האדם אינו להיות גנב... טבע האדם לשרוד, לזיין ולאהוב. מה שאי אפשר לאהוב מותר להרוס. הכל מבוסס על תפיסת עולם. מישהו שלא מרשה לעצמו לעשות את אחד הדברים הטבעיים שצריך וכדאי לעשות... עדיף לחסל אותו

K i R i

New member
הנה כמה עובדות סותרות

קודם כל אחת הסיבות העיקריות על פי הסרט הזה הוא מציאת נפט וכו' בעירק, אפגניסטן ובקרוב אירן. העובדות הם שמחיחי הדלק עלו לשחקים ב200% בשנים האחרונות. הנפט בעירק לא זז ובאפגניסטן אין שום חומרי גלם!!! רק סמים שגם את זה האמריקנים מנסים למנוע. סיבה נוספת לפיברוק הוא שאנחנו לא מכירים את מי שעשה את הסרט הזה, סביר להניח שזה מישהו עם קשרים מוסלמיים או ששוחד על ידם. אסור להאמין לכל סרטון שיוצא לאוויר. המון מהעובדות שהם הציגו כמו למשל שמישהו קנה את התאומים ביולי וביטח אותו כנגד מקרי טרור הם לגיטימים לגמרי. גם העובדה שהם הראו שהדיילת הייתה נינוחה.. היא דיברה בקור רוח יש כאלה שזה קורה להם. לגבי העובדות על האנשים מהמטוסים, מה חושבים שקרה להם? לא הבנתי למה הכוונה במטוס שנחת בקליבלנד. בכל מקרה מה שאני מנסה להגיד זה שאני לא רוצה להאמין בזה ותמיד צריך להיות ספקטים בסרטונים האלה.. לא יודעים מי הכין אותם ומה המניע שלהם..

Noamt82

New member
קצת על האנשים

אני לא לא אומר שכל מה שהם אומרים שם נכון, גם זה מה שאהבתי בסרט הזה. לא נאמר שם שבוש עשה את זה או דיק צייני או ... הם פשוט שואלים שאלות לגיטימיות. שאלות שמראות שלא משנה מה שהיה שם, הגירסא הרישמית פשוט לא נכונה. לא כל המניעים היו כסף, אני חושב שזאת היתה בעיקר התקפה פסיכולוגית על התודעה האמריקאית כדי לגרום להם לתמוך ברעיון של מלחמה. באפגניסטאן היה שלטון מוסלמי קיצוני חלש והיה נוח להתקפה ראשונה. ישנם גם סרטים בגוגל על האנשים שעשו את הסרט הזה, מראים אותם עורכים את הסרט ומדברים עם האנשים ברחוב. ממה שהצלחתי לברר עליהם הם אזרחים אמריקאים חשדנים... וזהו. בקשר לעירק, זה שעדיין לא הוציאו משם נפט לא אומר שלא יוציאו בעתיד. אבל אל תשכחו שארה"ב מוציאה סכומי עתק כל יום כדי לממן את הפעילות הצבאית שלה שם (לארה"ב יש את החוב הגדול ביותר בהיסטוריה שלה ועכשיו עבר בסנט צו שמרשה להגדיל את החוב הזה בעוד 150 מיליארד) וכל הכסף הזה הולך לקבלנים, שרובם אמריקאים. ככה שאי אפשר להגיד שאנשים לא מרוויחים הרבה מאוד כסף מהמלחמה הזאת כבר היום. אגב המילה הכי חזקה במה שכתבת זה- אני לא רוצה להאמין.

a e q u i t a s

New member
כבר מהתחלה זה נשמע לא אמין

כבר מהתחלה זה נשמע הזוי, ולא כל כך כדי לסמוך על גוגל כמקור מידע אמין. יש הרבה שאלות שצריך וחובה לשאול, אבל השאלה האם ממשלת ארה"ב או לחילופין המוסד הישראלי (כי יש כאלה שאומרים שישראל פיצצה את תאומים) עשו את זה... שאלות כאלה הם לא רלוונטיות, לפי דעתי.

Noamt82

New member
למה?

אני בן אדם שמיוסודי לא מאמין בכלום, וזה נותן לי את האפשרות לתת לכל דבר סיכוי. הם לא הצביעו על אף אחד ואמרו שהוא הוא עשה את זה. בניגוד לסרטים הדמגוגים של מייקל מור, הם לא אמרו אם זה היה נכון או לא נכון לעשות את זה. ואם הגענו לנקודה שבה אנחנו מסכימים שמשהו מוזר קרה פה והיה טיוח (ברמה כלשהי), האצבע המאשימה הולכת ראשית לאנשים שחקרו את האירוע, משמע ה FBI, לאן זה הולך משם... אי אפשר לדעת. אבל להגיד שהשאלות לגיטימיות אבל להניח שהרשויות בארהב שחקרו את האירוע לא היו מעורבות... מוזר.

a e q u i t a s

New member
בגלל להאשים מדינה ברצח כזה זה...

מעולם לא אמרתי, בטח לא רמזתי שהרשויות בארה"ב מוערבות אקטיבית באירועי הטרור בארה"ב. אם רוח הודעה שלי נשמעת כזו, אז אני מתנצל. להאשים את נשיא ארה"ב בביצוע פעולת הטרור הגדולה ביותר בעולם ועוד על אדמת ארה"ב זה הזוי לחלוטין! אגב, FBI לא חקר את העניין, אלא מספר וועדות של הקונגרס אמריקאי שהם בכל מצב לא פודל של הממשל אמריקאי. השאלות הם לגטימיות אבל האשמה כזו היא חסרת אחריות ומעל לכל מעודדת גורמים לא ידידותיים בעליל כמו - אירגוני טרור ומחתרות אלימות אחרות.

trigotrigo

New member
ואם אתה מיסודך לא מאמין בכלום

רק כעצה אישית, זה בריא להאמין במשהו.. יכול להיות שאתה מאמין באמת, אני לא יודע, אבל מצא משהו שאתה כן יכול להאמין בו. אפילו ממציא הטלת הספר טען שבהטלת הספק עצמה הוא לא יכול להטיל ספק.

Noamt82

New member
אמונה מחזקת

אבל היא אשליה, לדעתי וזה לא קשור לדיון אם אתה אומר לי שאני מדבר שטויות אתה בן אדם קטן וצר מוחין. הכל יתכן. רק מתוקף הטענה הזאת, שהכל (אבל הכל) יכול להיות, אסור לך לפסול דברים שאנשים אומרים. תמיד תזכור שלכל אורך ההיסטוריה צחקו על אנשים עם רעיונות מוזרים- שהעולם עגול, שזמן הוא מושג יחסי, שהעולם לא יושב על צבים ענקיים, שהתנ"ך זה מעשיה אחת גדולה עם הרבה סתירות, שעבדות זה דבר לא מוסרי וכו' וכו'. וזה גם לא קשור לדיון, אז אל תפסול דעות של אנשים אחרים. לא משנה כמה הן מוזרות או מופרכות לדעתך. ושוב, לא אמרתי שאני צודק, רק נתתי לאנשים את הזכות לראות את הסרט ולהחליט בעצמם. ובקשר למה שאמרת על המוט פלדה- הטענה היא לא שהפלדה נמסה מעוצמת ההתנגשות. גירסא רשמית- החום של הדלק המיס את יסודות הביניין. תבדוק בטבלת היסודות מהו החום שנוצר כתוצאה של בעירת דלק, ותבדוק מהי נקודת ההתכה של פלדה. ושוב, תראה את הסרט לפני שאתה עונה לי.

trigotrigo

New member
אל תקרא לי צר-מוחין

זה שנקודת המבט שלי שונה משלך, אין זה אומר שאני צר מוחין. לפני שאתה ממשיך להעליב אותי על שאני "מעז" להתנגד לטיעונים שלך, כדאי שתחשוב פעמיים.

Noamt82

New member
נו באמת

אני לא מאמין שאני אשכרה מנהל שיחות כאלה באינטרנט... מצטער אם פגעתי בך, אני כמובן לא טוען שמה שאתה אומר לא נכון, פשוט זה נראה לי אבסורד לנהל את השיחה הזאת איתך בלי שראית על מה שאני מדבר.

K i R i

New member
ספקן חוקר

אתה אומר שהשלטון לא היה אחראי אבל הFBI היה מעורב?! זה הולך ביחד אתה יודע. הFBI זה חלק מהממשל. בכל מקרה, התכוונתי שבעירק הנפט נעצר ואין שום נפט אז בעתיד גם לא יוכלו להוציא. ארה"ב בחובות כמו שאמרת אז למה שיעשו כזה דבר בכוונה?! אין כאן מספיק מניעים לכזאת קונספירציה אין שום סיבה שהם היו עושים כזה דבר. כל דבר שהם הראו שם בסרט אפשר לפברק ולא כדאי לך למהר ולהאמין לאנשים שהכינו אותו. דבר נוסף, אמרתי שאני לא רוצה להאמין כדי להדגיש שגם אני ממש לא מעוניינת להאמין בזה (כמו שאתה כתבת בהודעה הראשונה) ושבגלל זה אני מעלה אפשרויות סותרות במקום לקבל את זה כעובדה.

Noamt82

New member
אז כנראה לא הובנתי

אני חושב שהכל אפשרי, מי שחקר את זה מעורב, אני הבנתי שזה היה השירות החשאי וה FBI. ואני חושב שהשלטון מעורב. אבל כמו שאמרתי, אני לא מאשים אף אחד, פשוט נראה לי שהיה פה טיוח. זה שארהב בחובות עצומים לא אומר שאנשים לא מקבלים כסף, מי שמרוויח זה לא כל כך מעניין אותו. אני חושב שעילה להתחיל מלחמה זאת סיבה מספקת בפני עצמה. גם להשאיר את הכח בידיים שלך- משמע להשאיר נשיא לא פופולרי לשתי כהונות. שלא לדבר על כך שארהב פרשה מהסכם קיוטו וגררה את כל העולם להתעלם ממנו. ובכך התחזקו תאגידי האנרגיה האמריקאים. כל אחד מאלו הוא עילה מספקת.

K i R i

New member
המניעים

לא נשמעים כל כך הגיוניים. אתה באמת חושב שבשביל להשאיר נשיא לא פופולרי לשתי כהונות ובשביל הרצון העז שלהם להגרר למלחמה הם היו עושים דבר כזה ורוצחים 3000 אמריקנים חפים מפשע?!

Noamt82

New member
כן

אני אפילו אוסיף ואומר שבשביל לשלוט במעצמה מספר אחת בעולם, 3000 איש הם כלום. אני חושב שאפילו זה עילה מספקת לביצוע בלי שהיו עוד את הסיבות שציינתי. אני לא חושב שהם רצו להרוג 3000 איש, אבל זה היה acceptable lose.

snier1991

New member
אתה לא קולט שמגדלי התאומים

היו סמל העוצמה של ארצות הברית סמל הכלכלה החזקה עזוב 3000 איש או לא זה הסמך שבירתו תשבור את הרוח האמריקנית שלא לדבר שיש יותר מדי דמוקרטים בFBI שממש לא מעונינים להשאיר אותו על נשיאותו אז זה בטוח לא סיבה ובנוסף לFBI ולCIA יצא שם נוראי בעקבות זה אז נראה לך שהם עשו את כל זה בשביל נשיא לא פופלארי ובשביל מלחמה שעדיין לא הבאת לה סיבות אמיתיות (אין שם עוד הוצאת נפט!) חוץ מהסיבה שפפולאריות בוש תגדל ואז אנו חוזרים למה שהראיתי לך לפני שהם בחיים לא יעשו זאת בשביל פופלאריות של נשיא

Noamt82

New member
הכל אפשרי

צעקו על ה FBI וה CIA - ואני לא בטוח שאם היה הדבר, הם היו מאחורי זה- ומה קרה? הם קיבלו יותר כח... יותר תקציבים... הקימו עוד רשות תיאום ביניהן. והם לא שברו את הרוח האמריקאית, הם חיזקו אותה, כמו שהיה כשהיה לנו פיגועים. אני לא הבאתי את הסיבות, שיתפתי איתכם עם חלק מהסיבות שמראים בסרט כדי ליצור עיניין שתראו אותו ונוכל לדון בו באמת, ולא כדי שאני אצטרך לגונן עליו. אני לא חושב שהפופולריות של הנשיא היתה חשובה, יותר היה חשוב להשאיר אותו בבית הלבן כדי שהם יוכלו לחוקק את החוקים שהם רוצים ולעשות מה שנוח להם. הם= הלוביסטים ששולטים בבוש.

baderez

New member
בואו נבהיר משהו

כניסתה של ארצות הברית למלחמה בעירק (ולמלחמה בכלל) מניבה יתרונות רבים (מעבר לסיכוי למצוא נפט, אוצרות של פיראטים או שאר ירקות..) המלחמה בעירק ולחימה בכלל, מזיזה ומשמנת את כל הכח הצבאי של האמריקאים ומונע שחיקה וזוהי עובדה. איכותו של צבא, לא משנה גודלו ותקציביו, מושפע ישירות מנסיונו ופועלו. בנוסף, המלחמה משחררת תקציבים, מניעה את המשק, מורידה את האבטלה וגם יוצרת לבוש לובי מעוד חזק של תאגידי נשק.

למעלה