מה יותר ביזיון

מה יותר ביזיון

ממצבם העגום של ניצולי השואה בישראל, שמהם יש עוד שחיים, שלגביו הנתונים מתפרסמים כל שנה מחדש לקראת החגים, כלומר רק בכדי להזכיר. הרי פשעי הנאצים שגורים בפיהם של מהללי המדינה בכל פינות תיבל, שואה היא נושא שמוזכר בכל פעם שפוליטיקאי ישראלי מבקר איפשהו, והגויים מסביב נאמדים כפואים, יראי כבוד ומלאי תחושות אשם. מהנדסים מכל העולם הרי כבר הגיעו לכאן בכדי להתרשם מפלא העולם הזה, פיזגת ההנדסה ותפארת ההדרכלות והעיציב, המכונה "יד ושם", לקטדרלה הזאת גוררים כל אורח מכל תחום - נשיאים, שרים, וזמרי פופ, בכדי שיזכרו כמה נורא היה כאן פעם למישהו ולא ישכחו לעולם. עכשיו, מי זה המישבו הזה? זה מישהו מיטופורי? זה מישהו שהיה כאן לפני באמת המון זמן ואנחנו זוכרים אותו במהומעם? תארו לעצמכם שיש עכשיו איזו קבוצת מבקרים תורנית ב"יד ושם", הם חולפים על פני המוני התצלומים בשחור לבן, מנסים לעקל את הזוואה, מנסים להזדהות עם הקורבנות, מרחמים מאוד על המארח, שזה איזה שר או נשיא או חבר דקטוריון המסקן שלבוש חליפת גוצ'י, וגם על המדריך מטעם המתקן עצמו, שמתאר כמה נורא וכמה אין מילים לתאר, בקיצור אתם מכירים את הטקסטים. והנה הם נעצרים מול תמונה עם ילדים יחפים שעומדים מאחורי גדר תייל ואפילו מזילים דמעה וגם שתיים. ובעצם לא יודעים שאחד הילדים בתמונה, בכלל חיי, כאן בישראל. הוא גר בבת ים, שעה נסיעה מפה, בדירת חדר עם ג'וקים ונזילות. אף אחד לא מבקר אותו כבר שלושים שנה, ואף אחד פה לא סופר אותו, גם לא בטעות, הוא רעב וחולה, וככה זה ימשך עד שהוא ימות, עוד לא הרבה זמן. בנתיים, אחת האורחות נשברת ונגשת לחבק את המארח שלה, שכמובן אוכל סרטים אחושרמוטה על השואה כל יום מהבוקר עד הערב. מה יותר צביעות מזה תגידו לי אתם כי אני לא מצליח לדמין משהו יותר חזק. לדעתי נושא מצבם של ניצולי השואה העריריים בישראל הוא ביזיון הביזיונות, מקום נמוך ביותר שחברה (אני לא רוצה להגיד אנחנו כחברה כי לי אין קשר לזה, אני מהגר פה) יכולה להגיע אליו.

משמרותי

New member
במקום "חברה" אולי תנסה "אומה"?

על אף הקושי שבדבר? צודק. קשה להגדיר את כל המיגוון הזה של בני עם אחד כחברה.... שבתוכה גם כן יש אלמנטים מאד גזעניים.

נשבע לך צחי, זה אחד הנושאים הכי קשים

שאני נתקל בהם פה. לי אין במה להתביש, אותי אף אחד לא מינה למקבל אחלטות וקובע מדיניות, וחבל! אבל לפחות לי יש סימוכין והצדקה לבוז ולחלל, לנתץ ולכתת כל דבר קודש ויוקרה שבני הבליעל, מורי הדרך ומדריכי החיים, דורשי הנימוס ושלבת הנפש, מכפיתי החוקים והמוסר, סוגדים להם.

משמרותי

New member
לא מינו אותך כי...

לא מכירים אותך אבל אל תהיה כוללני מדי.לפחות אחד או שניים הם מורים ומדריכים שלך,לפי מה שאמרת לי... אז נגיד שניתצת שברת ריסקת חיללת ובזזזת.לאן ממשיכים מכאן?

אז קום, לך להתנדב בהוסטל של ניצולים.

מנה את עצמך. שים לב שאתה עונה לי פה בדיוק את אותה תשובה עליה אתה מתלונן שמורידה את החברה שלנו יגון שאולה. "אף אחד לא מינה אותי...". אין לך שום סימוכין והצדקה לבוז ולחלל. לתפקיד הזה מישהו מינה אותך? אם הנושא הזה כל כך קשה לך, פשוט עשה משהו. שאם אין אני לי מי לי? ואני כשלעצמי מה אני? ואם לא עכשיו אימתי? ואם זה יסתדר גם אני אבוא איתך.

סגרנו!

ההוסטל בשפריצק בנתניה. אני לוקח את הביסקוויטים והנס קפה. חוסר היכולת להתארגן היא שתהרוג אותנו. חכמים יש מספיק. את היכולת להתארגן אין.

לי יש דרך מפורטת לייסום שינויים עקרוניים

בעלת מספר ראשיתות, המתאימות לנקודות מוצא שונים. ואף אחת מהן היא לא חלוציות פרטית בעלת אופי של התנדבות בארגונים הומנטיריים! עם המערכת כולה לא משתנה באופן עקרוני, אני נשאר במקום שלי, שהוא עשייה לביתי. אני לא עוזב את המשבצת שניתנה לי, ולא משנה מה קורה מסביב. מה שזה אומר זה ששיווי משקל נש לחלוטין חל עלי. שזה אומר שאם כולם לא משתנים אזי גם אני לא משתנה. אני יודע בודאות שאם לא יחול שינוי עקרוני אצל גוזרי הנסיבות הראשונים, שהם האנסטנציות המשפיעות הראשונות. במאמר שלי אני מכנה את הקבוצות האלה בשם "סכני זהות דרג בכיר", אזי לא יחול שינוי. ובמציאת הדרך לגרום לגוזרי הנסיבות הראשונים להשתנות אני משקיע את מלא המאמץ המחשבתי שלי. אם אתה רוצה לדעת על נקודות המוצא השונות ועל המטרה האחת, זה לחלוטין ידרוש מפגש.

כן.

אם יש לך זמן מאוד מאוד מאוד ממליץ לך לקרוא את הסדרה (כולה 7 ספרים
)))))) עמוד השדרה של הסיפור שנקרא פסיכוהיסטוריה ידבר אליך מאוד. לדעתי.

אתה אולי תתפא אבל לי אין סבלנות לקרא

האמת היא שעוד לא קראתי ספר אחד עד הסוף. רק את "תרנגול כפרות" הייתי חייב את זה לבגרות. אתה יודע כמה בעולם יש לקרא, אם הייתי קורא ספרים, נראה לך שהייתי יודע משהו. תספר לי מה למדת מהסדרה, מה מיוחד בה? מה היא מחדשת? מה חושבים עליה אנשים שדאתם נחשבת?

מוגג

New member
גם אני לא קורא ספרים

ובכל זאת סדרת "המוסד" זכורה לי לטובה (מהימים שבהם קראתי ספרים).

בניצ'קה, אני לא יודע מה לענות על זה...

זה מטעמי סוגיות קשב וריכוז? ספרי עיון אתה קורא?

מה, עוד לא קלטת שאני מקרה "קשב וריכוז" חמור

במיוחד. אני בעיקר מקשיב למה שלא רוצים להגיד. ואומר את מה שלא רוצים לשמוע. משתדל... לי יש אערה אליך. אתה מבקר הרבה בפורום וכל הכבוד על ההתמדה, אתה מרבה להגיב להודעות, אבל בעצמך לעיתים נדירות יוזם דיון, או מעלה דברים מענינים משל עצמך, לא "יש הופעה של האחים וכו וכו". זה אומנם מענין אבל זה לא מענין. אני מדבר על דברים מענינים.

משמרותי

New member
הסטוריה או היסטריה?

מעניין שדווקא את אסימוב הזה לא קראתי. רץ לספריה במיידי....

למעלה