מה יהיה????

מה יהיה????

חברים שלום, נכנסתי לפורום זה באופן מיוחד ונדמה לי כי זו הפעם הראשונה בה אני כותב בפורום כלשהו או בכלל מעורב בתקשורת האינטרנטית, אולם לא יכולתי במקרה זה להתאפק. להווי ידוע כי למוזיקה, כל מוזיקה, קישורים סובייקטיבים המעניקים לה פירוש ורגש אחר אצל כל מאזין בנפרד ושיר או אמן אשר לא היו אהובים על מאזין מסויים בזמן כלשהו, יכול שיהיו אהובים עליו מאוד בזמן אחר או בעקבות סיטואציה אחרת, או לחילופין (בלשון משפטנים...) יכול המאזין להשאר אדיש לשיר או לאמן. יחד עם זאת ישנם שירים, המשפיעים על כל מי שמאזין להם באופן מיידי ומביאים לתגובה רגשית בלתי רצונית, בין אם חיובית ובין אם שלילית, אבל אין המאזין יכול להשאר אדיש אליהם. כזה, דומני , הוא אביא לך של אהוד בנאי. מבלי להכנס לאספקטים הסובייקטיבים-אישיים שלי לשיר הזה, ולמשמעות שלו לגבי, הרי שלטעמי, ככל שזה משנה משהו למישהו, השיר הזה הוא מהגדולים והמיוחדים בזמר העברי, וזאת בלשון המעטה. מה רבים היו הפתעתי וזעזועי כאשר שמעתי את פתיחת השיר מתנגנת לה בקדימון לאחת מהסדרות הנחותות והעלובות באחד מהערוצים המסחריים, 10 או 2 מה זה כבר משנה, המתקראות טלנובלות, דוגמת "לחיי השיר שלנו" או "אגדת האלופה" או כל שם מגוחך וטפשי אחר שעלה במוחם הקודח של מפיקי הסדרות הללו (עיוותי השמות הם מקריים בהחלט....). השימוש במוזיקה, בעיקר בקלסיקות מהמוזיקה הלועזית וגם בכאלה העבריות, הזנתה אותה לחלוטין - ראו מקרה משינה וסלקום, ויש צורך דחוף ומידי להציב קווים אדומים, או שמא שחורים, חד משמעיים ובלתי מתפשרים, בפני אותם אלה המפשיטים אותנו מכל נכסינו הרוחניים, ללא הנד עפעף, רק בכדי להרוויח עוד כמה שקלים. העומדים בשער, אלה שעליהם מוטלת חובת ההתנגדות לתופעה הרווחת והמסוכנת הזו, צריכים להיות מחד צרכני המוזיקה האיכותיים (ואין צורך להתבייש בהגדרה מתנשאת זו), ומנגד, או שמא ביחד, האמנים עצמם, עד כמה שקשה היא העמידה בפני פיתוי הרווח הקל או החשיפה הרחבה. מה השלב הבא בתהליך המשפיל הזה? גרסת "קאבר" למה אברך?? או אולי גרסת דאנס לגבעת התחמושת??? לסיום (השבת כבר בפתח): השימוש במנגינת "אביא לך" כרקע ליהודה לוי וחבר מרעיו פשוט מזעזע, ועל דרך האבסורד מקווה אני שהוא נעשה ללא אישורו והסכמתו של מר בנאי, שאם לא כן הרי שהאמן חייב בהסבר ואף התנצלות ( אם ארשה לעצמי להסחף מעט) לקהל מאזיניו.

להיסחף מעט?

סליחה שאני מציינת את זה אבל לטעמי נסחפת פראית..
להידרדרות של משינה אין כל קשר לסלקום אם תשאל אותי.. הם פשוט הידרדרו. האלבום החדש שלהם פשוט פחות טוב. ומה? בגלל שזה בתשדיר לטלנובלה? תשדיר הוא תשדיר ואם טענותיך היו נכונות גם "יש לי סיכוי" של אביתר בנאי היה אמור לאבד לחלוטין מערכו כי הוא השתתף בזמנו בתשדיר וגם "תתחנני אליי" שלו אם אינני טועה.. זה שזו טלנובלה זה לא משנה לאף אחד. את הטלנובלה עצמה אתה בוחר אם לראות או לא (וכמוך, גם אני בוחרת שלא..) אבל מכאן ועד לזה שתשדיר הפרסומת שלה הופך את המוסיקה שבתוכו לזולה המרחק ענק לדעתי.. כל מה שזה עושה זה שאתה שומע קטע קטנטן משיר שאתה אוהב אחת לכמה דקות בטלויזיה. מה רע בזה? זה לא שהם עשו לו איזה חידוש מזעזע והשחיתו את השיר (מה שקרה כבר בעבר..), סה"כ משמיעים קטע מהשיר המקורי.. אני ממש ממש לא חושבת שאהוד צריך להתנצל או להסביר משהו למישהו.. מה יש לו להסביר?
יש לו אופציה לחשוף את השיר לקהל רחב יותר ולעשות השלמות הכנסה לכל נטולי הלב שצורבים אלבומים שלו.. זה נשמע לי כמו אחלה תירוץ. וממש ממש מוצדק. גם אני הייתי עושה בדיוק אותו דבר כל עוד הנזק היחיד הוא ששומעים רק קטע קטן מהשיר אחת לכמה דקות במקום לשמוע את כולו בהקשרו המקורי באלבום! אז לדעתי אהוד יכול להמשיך לישון בשקט ולהיות שלם לחלוטין עם החלטתו להסכים
(במידה ושאלו אותו.. מה שאני מקווה מאוד שקרה..) וסלח לי אבל אני כן מתביישת בהגדרות מתנשאות מהסוג שדיברת עליו כי אני לא זו שקובעת מהי "מוסיקה איכותית". זה שאני צורכת אלבומים של אהוד בנאי ושלום חנוך ומאיר אריאל ואריק איינשטיין ומאיר בנאי (הייתי חייבת
), לא הופך אותי לאיכותית יותר או פחות או בעלת טעם טוב יותר או פחות ממי שצורך מוסיקה כמו אייל גולן, שרית חדד, או הגיים בוייז. אלו פשוט סגנונות מוסיקה שונים שנצרכים גם במקומות שונים ועל ידי אנשים שונים. זה נכון שאני מאבדת את שפיותי מאוד מהר מלשמוע דברים כמו יהודה סעדו או שרית חדד ונינט טייב אבל זו בעיה שלי. זה ממש לא הופך אותי לאיכותית יותר לדעתי. פשוט למישהי שאוהבת סגנון מוסיקה שונה..

אז תן לי לסדר לך משהו

השיר אביא לך מוגן כמו עוד אלפי שירים באקו"ם. עד פה הכל בסדר! מה שאתה לא יודע ועכשיו תגלה , יש חוק חתום בין אקו"ם לבין רשתות הטלביזיה. והחוק אומר שלמחלקת הפורמאים של הטלביזיה מותר להשתמש בשירים שמוגנים באקו"ם בלי לבקש את רשותו של הזמר! מה זה אומר? שלא ממש שאלו את אהוד על זה . אבל נגיד וזה היה באישורו , על מה הוא בדיוק צריך להתנצל???? ממש נסחפת!

למעלה