לצערי האהבה לא תמיד מנצחת...
אבל זה מצב שמראה מה האהבה באמת שווה... פעם חשבתי שבעיות נפשיות שלי הן מיכשול ביצירת קשר, היום אני יודע שיש כל כך הרבה אנשים חרות בעולם, כל כך הרבה אנשים סתומים, אטומים, בעלי דעות קדומות, אינטרסנטים, ואגואיסטיים, והם כל כך נפוצים, שמה שקורה לרובנו זה שאנחנו מוצאים את עצמנו נשואים לכאלה , או בקשרים עם אנשים שלא מסוגלים ואהבה, או לחדוות אדם אמיתית. חברה טובה, אמרה לי שלספר ל"בת זוג פוטנציאלית" על המצב שלי, זה לא לספר לה איזה דבר איום ונורא, אלה להעביר אותה איזו בדיקה שמראה מה היא באמת שווה. כי אדם שלא מסוגל לקבל אדם שהוא אוהב וטוב לו איתו, רק בגלל שהוא גם פתאום מגלה עליו דבר שכזה, הוא אדם שמראש לא ראוי להיות חבר שלי או של מישהו ממשפחתי. המצב הנפשי שלי הוא מסננת אנושית מעולה, איתה קל לי לנפות את "הלא ראויים" לי. כל החברים שלי היום הם בני אדם מקסימים, משכמם ומעלה, אנושיים, ואני איתם טוב , כמו שהם טובים אתי. חתונה נישואין , גנטיקה ? ותורשה ? גועל נפש.... אדם שעושה שיקולים וחישובים של ערך החומר הגנטי שלי, במקום לראות אותי כבן אדם שנמצא מולו וטוב לו. טפו...טפווו... גועל נפש, להקיא...! יש הרבה אנשים כאלה בעולם... אבל מי רוצה מגעילים שכאלה בתור חברים או בני זוג? נכון קשה למצוא אנשים טובים, אבל מבחינתי מצב נפשי כמו שלי או של אחרים ובני משפחותיהם, זה מסננת , מסננת מעולה עם חורים קטנים, שהזבלים לא רוצים לעבור בה, אבל מי באמת רוצה קשר איתם? לדעתי, זה ברכה. מקשה על מציאת בן או בת זוג... אבל עוזר שלא להיתקע לחיים עם בן או בת זוג שהם אנשים דוחים. וזה מה שיש לי להגיד על זה.