מה יהיה הסוף??

מצב
הנושא נעול.

anavi131

New member
וזה אפילו ממשיך היום,די כבר ....

עד מתי?
ראיתי הודעה על עליות שערים באירופה וגם באמת מוזכר שם עניין המימושים כסיבה.
וזה אפילו ממשיך היום,די כבר ....
אחרי שכמעט בכל העולם היו עליות שערים בפתיחת המסחר ממש רגע לקראת סיום-ירידות מעצבנות. והפעם מי שאשם זאת האינפלציה.אז מה ?,בסך הכל 0.6% בחודש של ביזבוזים (חג הפסחא).האמריקאים האלה לא מבינים עיניין ומושכים את כל העולם למטה. אי אפשר לקבל צמיחה בלי אינפלציה.... מעניין מתי עליית הריביות תיפסק. עוד רגע וכדאי למכור את כל המניות ולקנות מק"מ בריבית משתנה או פק"מ עם 7%.

imuser1

New member
../images/Emo42.gif האור בקצה המנהרה ../images/Emo42.gif

מה יהיה הסוף??
ארופה, אסיה , ת"א ממשיכים בירידה עקב חשש מהעלאת הריביות של הפד מישהו רואה אור בקצה המנהרה??
האור בקצה המנהרה

אני אישית מופסד על קרנות החו"ל שלי - ואני בכל זאת נשאר שם: מכמה סיבות 1 - אחרי ירידות באות עליות. ואין שום סיבה למכור בירידות לחכות שיעלה ולקנות שוב. צריך לקנות בירידות. ואם אתה לא מוכר בירידות זה כאילו אתה קונה בירידות. 2 - הרי בסוף זה יעלה, אז למה למכור ולהפסיד בטוח. עדיף לחכות. 3 - ההשקעה אמורה להיות לטווח הרחוק. ובטווח הרחוק זה יעלה. 4 - עדיין זה פחות מסוכן מאשר להשקיע במדינתנו הקטנטונת בישראל. אני מעדיף להשקיע בסין וברוסיה מאשר במדינה כמו שלנו. 5 - אין אלטרנטיבה. השקעה בארץ מבחינת הסיכון יותר מסוכנת. לסיכום - אני לא מוכר. החלטתי להשאר כמה חודשים לפחות רצוף. בסוף זה יעה וכולם יהיו מרוצים.

eshco

New member
אומנם פירטת 5 סיבות אבל

האור בקצה המנהרה

אני אישית מופסד על קרנות החו"ל שלי - ואני בכל זאת נשאר שם: מכמה סיבות 1 - אחרי ירידות באות עליות. ואין שום סיבה למכור בירידות לחכות שיעלה ולקנות שוב. צריך לקנות בירידות. ואם אתה לא מוכר בירידות זה כאילו אתה קונה בירידות. 2 - הרי בסוף זה יעלה, אז למה למכור ולהפסיד בטוח. עדיף לחכות. 3 - ההשקעה אמורה להיות לטווח הרחוק. ובטווח הרחוק זה יעלה. 4 - עדיין זה פחות מסוכן מאשר להשקיע במדינתנו הקטנטונת בישראל. אני מעדיף להשקיע בסין וברוסיה מאשר במדינה כמו שלנו. 5 - אין אלטרנטיבה. השקעה בארץ מבחינת הסיכון יותר מסוכנת. לסיכום - אני לא מוכר. החלטתי להשאר כמה חודשים לפחות רצוף. בסוף זה יעה וכולם יהיו מרוצים.
אומנם פירטת 5 סיבות אבל
אני רואה רק סיבה אחת והיא הראשונה, אחרי ירידות באות עליות. אבל לפעמים אחרי ירידות באות עוד ירידות, יכול להיות? אולי אנחנו על פי תהום? אולי מיתון עולמי בדרך? בטווח הארוך כולם מתים. מה זה טווח ארוך? אצל כל אחד זה אחרת. כמה חודשים זה בהחלט לא טווח ארוך, אפילו לא בינוני. אני לא הבנתי איפה אתה מוצא את האור.

א Ron

New member
מה הסיבות לירידות בעולם?

אומנם פירטת 5 סיבות אבל
אני רואה רק סיבה אחת והיא הראשונה, אחרי ירידות באות עליות. אבל לפעמים אחרי ירידות באות עוד ירידות, יכול להיות? אולי אנחנו על פי תהום? אולי מיתון עולמי בדרך? בטווח הארוך כולם מתים. מה זה טווח ארוך? אצל כל אחד זה אחרת. כמה חודשים זה בהחלט לא טווח ארוך, אפילו לא בינוני. אני לא הבנתי איפה אתה מוצא את האור.
מה הסיבות לירידות בעולם?

KobeRider

New member
מי עוד שותף לדעה שלי

אומנם פירטת 5 סיבות אבל
מי עוד שותף לדעה שלי
שהאינפלציה בכל זאת בפתח? שהיא לא כל כך רדומה כמו שדאגו להגיד לנו בשנים האחרונות?

eshco

New member
אני

לפי ההודעה הטרייה, אתה כנראה צודק
אני
גם בדעה שלך. בהודעה כתוב שכרגע הקצב השנתי עומד על 5.2 אחוז, מה שאומר שללא האצה נוספת יבואו כנראה עוד העלאות ריבית.ומי אמר שלא תהיה האצה נוספת? מצרף הודעה

KobeRider

New member
משהו לא מסתדר לי

אני
גם בדעה שלך. בהודעה כתוב שכרגע הקצב השנתי עומד על 5.2 אחוז, מה שאומר שללא האצה נוספת יבואו כנראה עוד העלאות ריבית.ומי אמר שלא תהיה האצה נוספת? מצרף הודעה
משהו לא מסתדר לי
זה שיש צמיחה במשק זה ברור, זה שהאינפלציה מאוד קרובה, זה גם ברור (נפט וזהב), זה שהריבית עולה ברציפות ותמשיך לעלות, זה גם ברור. אבל מה שלא ברור לי, זה למה זה לא עוזר? לא נראה שעליית הריבית מאטה את הכלכלה (לפחות בינתיים), לא נראה שעליית הריבית מאטה את שוק הנדל"ן (כמו שהיא הייתה אמורה להאט אותו, גרינספאן חשב שעד סוף הקדנציה שלו הנדל"ן יפול, וזה לא קרה). הדאו יקר בצורה יוצאת דופן, אבל עדין עלה איזה 30% ב-3 השנים האחרונות, כלומר או שמשתנים סדרי בראשית או שהקץ מעבר לפינה. אגב, בדיוק בסופ"ש האחרון עיינתי שוב בספר של John Keynes, ושוב יצאתי מבולבל. נראה לי שפשוט צריך להביט על הכל כמו בהצגה ולנתח בדיעבד, אחרי הכל זה מה שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב.

Click06

New member
שאלה, קוב.

משהו לא מסתדר לי
זה שיש צמיחה במשק זה ברור, זה שהאינפלציה מאוד קרובה, זה גם ברור (נפט וזהב), זה שהריבית עולה ברציפות ותמשיך לעלות, זה גם ברור. אבל מה שלא ברור לי, זה למה זה לא עוזר? לא נראה שעליית הריבית מאטה את הכלכלה (לפחות בינתיים), לא נראה שעליית הריבית מאטה את שוק הנדל"ן (כמו שהיא הייתה אמורה להאט אותו, גרינספאן חשב שעד סוף הקדנציה שלו הנדל"ן יפול, וזה לא קרה). הדאו יקר בצורה יוצאת דופן, אבל עדין עלה איזה 30% ב-3 השנים האחרונות, כלומר או שמשתנים סדרי בראשית או שהקץ מעבר לפינה. אגב, בדיוק בסופ"ש האחרון עיינתי שוב בספר של John Keynes, ושוב יצאתי מבולבל. נראה לי שפשוט צריך להביט על הכל כמו בהצגה ולנתח בדיעבד, אחרי הכל זה מה שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב.
שאלה, קוב.
יש סיכוי שההרים של הדולרים שאמורים לשכב במרתפים של הבנקים ביפן, סין ויצרניות הנפט הערביות חוזרים ומחלחלים לכלכלה בארה"ב ומזינים את העליות? רק תיאוריה...

העלאת ריבית זה לא דבר נורא למשק.

משהו לא מסתדר לי
אנחנו, פעילי שוק ההון שונאים כל העלאה קטנה מהסיבות הידועות. אבל הפגיעה במשק היא בכלל לא כה רצינית. לדעתי בספר שפתחת אפילו לא מצאת שהעלאת ריבית ריבית גורמת למיתון. בפועל מי שנפגע הכי קשה הם בעיקר עסקים , אבל כל עוד המשק צומח הם גם מחזיקים מעמד מאוד יפה. לברננקי ולכל הקולגות שלו באירופה יש הרבה כלים, ידע ונסיון כדי שלא ניפול מהר. בטווח רחוק יותר ברור שנרגיש את ההשפעה.

KobeRider

New member
צודק ב-100%

אנחנו, פעילי שוק ההון שונאים כל העלאה קטנה מהסיבות הידועות. אבל הפגיעה במשק היא בכלל לא כה רצינית. לדעתי בספר שפתחת אפילו לא מצאת שהעלאת ריבית ריבית גורמת למיתון. בפועל מי שנפגע הכי קשה הם בעיקר עסקים , אבל כל עוד המשק צומח הם גם מחזיקים מעמד מאוד יפה. לברננקי ולכל הקולגות שלו באירופה יש הרבה כלים, ידע ונסיון כדי שלא ניפול מהר. בטווח רחוק יותר ברור שנרגיש את ההשפעה.
צודק ב-100%

קרלטון

New member
ריבית, אינפלציה, מחירים ומיתון

ריבית, אינפלציה, מחירים ומיתון
אני לא מומחה גדול במאקרו כלכלה, אבל לדעתי השכל הישר אומר: - כאשר אינפלציה נגרמת בעיקר מצמיחה מואצת של המשק, עסקים יוכלו לשגשג גם במצב של ריבית עולה. - כאשר אינפלציה נגרמת בעיקר מגורמים חיצוניים - התייקרות סחורות מיובאות עקב ביקוש גבוה ממשקים אחרים - נראה לי שעסקים כן יפגעו מהעלאות הריבית. למה לא רואים את הפגיעה הזאת? לדעתי, כמו שאמרת, קובריידר, ההאטה מעבר לפינה.

anavi131

New member
תמיד שיש צמיחה גבוהה יש אינפלציה

מי עוד שותף לדעה שלי
שהאינפלציה בכל זאת בפתח? שהיא לא כל כך רדומה כמו שדאגו להגיד לנו בשנים האחרונות?
זה הולך ביחד,בינתיים כל השווקים בעולם מלבד אירופה הולכים לכיוון של אינפלציה והעלעת ריבית. אני שוקל להעביר ביולי 130K למק"מ בריבית משתנה לשנה כדיי לאזן את ההפסדים באפיק המנייתי....

KobeRider

New member
לא, זה בכלל לא עובדה

זה הולך ביחד,בינתיים כל השווקים בעולם מלבד אירופה הולכים לכיוון של אינפלציה והעלעת ריבית. אני שוקל להעביר ביולי 130K למק"מ בריבית משתנה לשנה כדיי לאזן את ההפסדים באפיק המנייתי....
לא, זה בכלל לא עובדה
אינפצליה יכולה להכות גם כשאין צמיחה, הקשר הברור ביותר שמצאו עד היום הוא הספקת הכסף שנעשית ע"י הבנק המרכזי. כאשר הבנק מזרים כסף לשוק נוצרת אינפלציה, וצמיחה יכולה לבוא בעקבות ויכולה גם לא לבוא בעקבות זה. צמיחה לא תגיע רק כי זרם כסף לשוק, אחרת זה די קל לגרום לשווקים מתפתחים לפרוח. אינפלציה יכולה להגרם גם מעלייה חדה במוצרי צריכה (שקשורים או לא קשורים לצמיחה). המונח נקרא supply-shock inflation והוא מתאר מצב שבו cost of goods and services עולה אבל הזרמת הכסף נשארת קבועה ... בקיצור אפשר להתווכח על זה שעות, ומספיק ספרים/מאמרים נכתבו בנושא.

anavi131

New member
מה שהתכוונתי זה...

לא, זה בכלל לא עובדה
אינפצליה יכולה להכות גם כשאין צמיחה, הקשר הברור ביותר שמצאו עד היום הוא הספקת הכסף שנעשית ע"י הבנק המרכזי. כאשר הבנק מזרים כסף לשוק נוצרת אינפלציה, וצמיחה יכולה לבוא בעקבות ויכולה גם לא לבוא בעקבות זה. צמיחה לא תגיע רק כי זרם כסף לשוק, אחרת זה די קל לגרום לשווקים מתפתחים לפרוח. אינפלציה יכולה להגרם גם מעלייה חדה במוצרי צריכה (שקשורים או לא קשורים לצמיחה). המונח נקרא supply-shock inflation והוא מתאר מצב שבו cost of goods and services עולה אבל הזרמת הכסף נשארת קבועה ... בקיצור אפשר להתווכח על זה שעות, ומספיק ספרים/מאמרים נכתבו בנושא.
מה שהתכוונתי זה...
שכשיש צמיחה,צורכים יותר סחורות(אנרגיה, מתכות ומוצרי יסוד של מזון ודיור) ובצמיחה גבוהה במיוחד הסיכוי לאינפלציה הוא עצום. ככל שהכסף מחליף ידיים בקצב מהיר יותר כך תהיה צמחיה בקצב ורמה גדולים יותר. השאלה היא אחרת: איזה דרך מלבד עליית הריבית יש לנגידי הבנקים לשמור על אינפלציה מתונה עד נמוכה? אולי להוציא כסף מהשוק (בתהליך ההשמדה של שטרות ישנים ופגומים)ולא להזרים חדש במקומו?

KobeRider

New member
תלוי

מה שהתכוונתי זה...
שכשיש צמיחה,צורכים יותר סחורות(אנרגיה, מתכות ומוצרי יסוד של מזון ודיור) ובצמיחה גבוהה במיוחד הסיכוי לאינפלציה הוא עצום. ככל שהכסף מחליף ידיים בקצב מהיר יותר כך תהיה צמחיה בקצב ורמה גדולים יותר. השאלה היא אחרת: איזה דרך מלבד עליית הריבית יש לנגידי הבנקים לשמור על אינפלציה מתונה עד נמוכה? אולי להוציא כסף מהשוק (בתהליך ההשמדה של שטרות ישנים ופגומים)ולא להזרים חדש במקומו?
תלוי
כאשר הנגיד הוא זה ששולט במשק, אז יש לו 2 דרכים (שהן למעשה זהות): 1. עליית הריבית 2. מכירת אג"ח או ניירות דומים (במקרה הזה הנגיד למעשה מרוקן את השוק מכסף. למעשה הדרך הראשונה היא אמצעי להשיג את הדרך השנייה) במידה והנגיד לא שולט במשק (או שהוא אינו מאמין במדינות מונטרית) אז יש דרכים אחרות. למשל, מה דעתך על זה שהממשלה מחליטה מחר שצה"ל לא צריך לפתח טנקים, לא צריך לשלוח לווינים לחלל, צריך לקצץ את מספר הנגדים וסגני האלופים בחצי, לא לקנות מכוניות חדשות השנה, וכו' כמה מקומות עבודה ילכו לאיבוד? כמה מפעלים יסגרו? האם כמות הכסף במשק (של הצרכנים) תרד באופן משמעותי? בהחלט, כי כל הכסף שנחסך הולך לממשלה, והיא בהחלט יכולה (מה שקורה בדרך כלל במדיניות כזאת) לכסות גירעון ולא להשקיע בצמיחה. ואז נבלמה עליית המחירים והאינפלציה.

imuser1

New member
תשובה

אומנם פירטת 5 סיבות אבל
תשובה
כשאנחנו בירידות אני מחכה לעליות ולא לעוד ירידות אני רואה פשוט מה קורה בבורסה בארץ, עליות, ירידות, עליות יותר גבוהות ... בסך הכל עליות בטווח הרחוק. בכל מקרה, מה האופציה ? להשקיע בארץ ??? זה מאוד מסוכן להשקיע בבורסה עם מחזורי מסחר כוללים כמו מחזורי מסחר במניות בודדות בבורסות אחרות. תבדוק את רמת הסיכון של ההשקעה בארץ, היא הרבה יותר גבוה מאשר להשקיע בחו"ל. כמות המשקיעים שם יותר גדולה, המסחר ענק פי כמה מכאן, הסיכוי למניפולציות של מריצי שוק למיניהם קטן יותר, הנזילות גדולה יותר, כמות המשקיעים הזרים שם גדולה יותר מאשר המשקיעים הזרים כאן. -בכל מקרה כל הנ"ל נועד גם כדי לשכנע את עצמי. ככה שאני לא מתחייב לכלום. אני אישית עדיין לא מכרתי כלום למרות ובגלל שאני בהפסדים מהשבוע האחרון. שיהיה בהצלחה לכולם.

קרלטון

New member
אני אתן לך חידה קטנה

האור בקצה המנהרה

אני אתן לך חידה קטנה
גברת כהן מחדרה קנתה את מדד הנאסדאק 100 בסוף שנת 1999. לאחר שנה ראתה שהיא מופסדת והחליטה להישאר בפנים כי אני ירידות באות עליות. מה התשואה של גברת כהן בשש השנים האחרונות על ההשקעה שלה?

מצב
הנושא נעול.
למעלה