מה יהיה הסוף?

pimon

New member
מה יהיה הסוף?

היום לפני הצהריים, התקשר אליי בן זוגה של אמי והוא טען שזו היתה יוזמתו ולא בשליחותה של אמי. הוא שאל מה יהיה איתי ואם אמי - ניסיתי להסביר לו את עמדתי בכל הסיטואציה הסבוכה שנקלעתי אליה וגיליתי ממנו הבנה שהייתי מייחלת מאמא שלי. בן זוגה הבין שההתפרצות האחרונה ביני לבין אמי היתה בלתי נמנעת והבין שהיה לי הרבה "מטען" כלפיה כי הוא שם לב שבתקופה האחרונה ההתנהגות שלה כלפיי לא היתה מקובלת, אבל הוא טען שבינתיים הילדים שלי מפסידים סבתא. אמרתי לו שמבחינתי מי שמפסיד זו רק אמא שלי ואם היא לא מוכנה לשנות עצמה אפילו קצת, לא בשבילי, אלא בשבילם אז ההפסד הוא שלה בלבד. בן זוגה אמר שלא אפחד לומר לה בארבע עיניים את כל מה שיש לי לומר, אמרתי לר שניסיתי לעשות זאת כבר כמה פעמים והיא תמיד בוחרת להיפגע והמסקנה שלי שדיעותיי לא מספיק חשובות לה כדי לקבל אותי כמו שאני. מצד אחד שמחתי שהוא התקשר ושיכולתי לומר את שעל לבי גם אם זה לא ישירות אל אמי, מצד שני שוב כואב לי שאמא שלי לא רואה לנכון פעם אחת לשים בצד את הגאווה והכבוד שלה ולהתקשר אליי בעצמה - אני יודעת שחלקכן יאמרו שהיא לא חייבת לעשות זאת ואולי אני זאת שצריכה להתקשר אליה ובסופו של דבר נראה שזה מה שיקרה. בכל אופן, בראש כבר מתרוצצות לי מחשבות על איך אני מסיימת את הפרשה הזו והאם כדאי לי לקחת צעד אחד קדימה וליזום פגישה כדי ללבן את הדברים. נחייה ונראה,
pimon

תותיער

New member
../images/Emo201.gif

אני רוצה לספר לך משהו מנסיון: לפעמים הדרך אל ליבו של אדם, עוברת דרך הבנזוג שלו. מאוד יכול להיות מצב שהבנהזוג של אמא שלך ידבר איתה- לא כי את שלחת אותו, אלא כי הוא מבין כמה הסטואציה מסובכת, ואולי השיחה איתו- שהוא לא צד- תגרום לה להבין איתך היא במגננה איתו לא. אני לא אומרת אם זו הדרך הנכונה או לא לפתור בעיות (אישית אני תמיד בעד שיחה אישית) אבל כן- בפועל- קורה הרבה פעמים שבנאדם צריך לשמוע את הדברים דווקא ממישהו ש"לא קשור".... אולי יצא מזה משהו שיקדם אתכן לכיוון פיוס, ואם לא- לפחות פרקת את אשר על ליבך וזה מעולה בפני עצמו. שיהיה בהצלחה.

אני נוהגת לכתוב

כאשר מעיק. מציק. מכביד אני כותבת. מנקה את הלב כתבי לה אבל תשמרי לעצמך או בואי עם זה בכיס שיחה בבית קפה היא בלתי נמנעת אני ממליצה שתאזרי אומץ בהצלחה זה זולל ממך אנרגיות חבל. בקר טוב

טלטוש

New member
ואו, כל הכבוד לו

בין אם זה אביך או בין אם זה בן זוגה. כל הכבוד לו שהוא התקשר כדי לנסות ליישר את ההדורים. אם הוא טרח להתקשר, זה אומר שבבית יש תחושה לא טובה בקשר לכל העניין. אני אוהבת גברים שלוקחים יוזמה בנושאים כאלו, ויפה שהוא חשב להתקשר אליך, זאת אומרת שהוא מרגיש מספיק קרוב אליך. עכשיו זה בינך לבין אימך איך ליישר את ההדורים, ואני לא חושבת שאת חייבת להיות הראשונה שמתקשרת.

הילדים שלך זקוקים לסבתא לכבוד של הפולנים וה

מרוקאים אין מחיר אבל ביחסי משפחה לדעתי לא עושים חשבון מי אמר למי מתי למה וכמה .

אוהו,,,,, אני חושבת שאת טועה

יש גבול לכמות העלבונות שאדם יכול לספוג. כמה אפשר לשמוע שאת לא מוצלחת? שאת לא מספיק טובה? שאת רק עושה צרות? ששום דבר טוב לא יצא ממך וכוד....? אני יכולה לקשר לך שרשור שמתנהל ממש עכשיו בפורום אחר על הורים שפוגעים ומעליבים ואומרים דברים נוראיים לילדים שלהם. את באמת חושבת שהיית מסוגלת לספוג כל הזמן רק עלבונות מבן משםחה ולמחול על זה?

טלטוש

New member
סבתא זה לא חובה

את מדברת על סבתות נורמליות, יש סבתות שהן גם אמהות לצורך העניין, שכל תפקידן בחיים הוא למרר לבנותיהן / בניהם את החיים. הן לא מבינות את זה כך, אבל זה מה שהילדים שלהן חווים. לא כל סבתא זה דבר רצוי ומחויב המציאות. למזלי אצלי הסבתות מדהימות (משני הצדדים) למרות שלא תמיד יש בנינו הסכמה על כל דבר ונושא. אבל לא אצל כולן זה ככה.

pimon

New member
היי אטי...

אני לא מסכימה איתך!! קודם כל לא משנה מה המוצא של ההורה (במקרה שלי אנחנו לא פולנים ולא מרוקאים, אלא הונגרים ולכן אצל כולם יש את המחלוקות האלו והברוגז) ואם אין ברירה כן עושים חשבון מי אמר למי, מתי, למה וכמה כי כשההורה באופן שיטתי ממשיך לפגוע ולהעליב את הילד שלו ולא משנה כמה מאמצים נעשו על ידי הילד להבליג, לשתוק ולאכול את הבושה לפעמים אי אפשר יותר להביט לצדדים ולהתעלם אפילו שזו משפחה. אף אחד לא נתן לאמי את הפריבילגה להתייחס אליי ולמשפחתי כמו שהיא מתייחסת. תחשבי רגע איך היית מרגישה כשאמא שלך היתה אומרת לך ש"אין לה גישה לילדים" ובגלל זה היא לא משחקת עם ילדייך, לא לוקחת אותם אליה לידיים, לא מנשקת ומחבקת אותם וחושבת שהיא תוכל "לקנות" אותם במתנות - ילדים הם חכמים מאוד ויודעים מתי מישהו אוהב אותם או לא ולכן, מבחינתי היא לא מתנהגת כסבתא.
pimon

pimon אין לי תשובה כל מקרה לגופו

אני רואה כל דבר במשקפים שלי ודעותי נובעות רק מהניסיון האישי שלי . קשה לי לדמות שיש אמהות כשלך אבל אני גם יודעת ש"בים לא כל הדגים שוים "יש אנשים קרים ומתנכרים ואולי נפלת לאמא ש כזאת אבל מה שלא תגידי ואני גם לימדתי תלמידים שהאימהות שלהם היו "חולות נפש" ותלמידים שהאבות היו ב"בית סוהר" ובכל אופן לימדנו אותם כי הורים הם הורים והורים לא בוחרים . מהנקודה הזו נובעת דעתי ותקחי אותה לאיזה מקום שאת רוצה .

pimon

New member
תודה טלטוש...

אני נוטה להאמין שבן זוגה של אמי החליט לברר קודם כל איתי, מה אני מרגישה לגבי העובדה שאמי ואני לא מדברות כבר חודש וכמו שקודמתך כתבה לי שלפעמים טוב שיש צד שלישי שיכול לגשר בין הצדדים ואולי להשפיע על אמי. בן שוגה של אמי מבין למה ההתפוצצות קרתה בסופו של דבר כי גם לו כנראה לפעמים קשה איתה. אני מאוד מעריכה אותו ולמרות שבהתחלת הקשר שלו עם אמי היה לי קצת קשה לקבל אותו, עם הזמן למדתי להכיר ולאהוב אותו כאילו היה אבי הביולוגי - תארי לך תמונה כזו שביום חתונתי גם אבי וגם בן זוגה של אמי לחיים היו איתי מתחת לחופה ולא ויתרתי על כך למרות שבן זוגה של אמי רצה לפנות את המקום בשביל אבי, זה סוג הקשר שלי איתו. ונכון שלא אני זאת שחייבת להיות הראשונה שתתקשר אל אמי ליישב את ההדורים, אבל לא נראה לי שיש איזה שהוא סימן שהיא עומדת לעשות זאת - לצערי!!!
pimon

למעלה