מה יהיה המפלגה?

youvall

New member
מה יהיה המפלגה?

אנחנו ממשיכים לשבת בממשלה... במידה ושרון עושה את הבלתי יאומן ומנצח בליכוד-אנחנו לא באמת יכולים לבוא להגיד שאנחנו רוצים להקים את הממשלה ולא יכולים לתקוף את הליכוד-כי זו צביעות! אז למה ישבנו איתם גם אחרי ההתנתקות. במידה ושרון לא מנצח ומקים מפלגה חדשה-למה שאנחנו נרכיב את הממשלה-ששרון ומפלגתו החדשה תקים את הממשלה ומפלגת העבודה ישבו בקואליציה(כמו עכשיו!) במידה ושרון פורש...איך נבקר את נתניהו? על זה שתמך בהתנתקות לאורך כל הדרך? על זה שלא תמך? על התקציב-שאנחנו ממשיכים לשבת בממשלה ובלי תיק האוצר ובלי יכולת לשנות את התקציב... כנראה במפלגת העבודה גם בבחירות האלה לא תהיה רלוונטית-וכל זה בגלל ההדבקות לעור הצבי.

youvall

New member
אני מוסיף את דבריי בועידה

הדברים נכתבו ב13 לדצמבר 2004 והביאו את התנגדות נוער העבודה לכניסה לממשלה בקונסטולציה שנכנסו אליה.... "גבירותי ורבותי, אדוני יו"ר המפלגה, חברי כנסת, צירי ועידה וחבריי חברי נוער העבודה, שלום. ראשית, אני רוצה לדווח לכם על כך שלאחרונה פירסמה אוניברסיטת לטביה מחקר שבו נמצא כי דבק המגע הממכר ביותר והחזק ביותר הוא העור צבי. כ"כ ממכר שאם רק מריחים אותו מרחוק-כבר מוכנים למכור את אימא שלך ואחותך ע"מ לקבל אותו, וכ"כ חזק, שזה כמעט בלתי אפשרי להפריד בינך ובין העור צבי. ד"א, דוגמית העור צבי ששימשה את הבוחנים נלקחה מכיסא שר בממשלת ישראל. צירים יקרים, אנחנו פה היום, בין היתר כדי לאשר את כניסת מפלגת העבודה לממשלת שרון השלישית. אנחנו פה כיוון שיו"ר המפלגה, ח"כ פרס, ביקש מלשכת העבודה וממרכז העבודה לנהוג באחראיות לאומית ולאשר כניסה לממשלה. ואני מסכים. מפלגת העבודה, המפלגה שהגתה את רעיון גדר ההפרדה ואת תוכנית היציאה החד-צדדית מזה, לא יכולה לספק לשרון סולם לרדת מתוכניות אלה. אבל, לפני שתאשרו ברוב עצום או אפילו בפה אחד, את הצטרפותה של מפלגת העבודה לממשלת אחדות לאומית מן הראוי שנבדוק לאיזה ממשלה אנחנו מצטרפים. אנחנו מצטרפים לממשלה שתחת משמרתה ישנם מיליון ו400 אלף עניים במדינה. אנחנו מצטרפים לממשלה שתחת משמרתה אנשים עובדים-ועדיין מוגדרים עניים, ותשובתו של שר האוצר היא-שילכו לעבוד! אנחנו מצטרפים לממשלה שתחת משמרה אנשים עבדו ולא קיבלו שכר בין 4 חודשיים ליותר משנה! אנחנו מצטרפים לממשלה שחבר בה שר שהוגש נגדו כתב אישום על מינויים פוליטיים במשרד שבו כיהן כשר בממשלת שרון הראשונה! אז אומרים לנו שהממשלה הזו תהיה שונה-כיוון ששינוי לא נמצאת בה ואנחנו יכולים לשנות. אז בואו ונבדוק יחד את השותפות בממשלה הזו. יש את הליכוד, שבה שני ח"כים נחשדים בהצבעות כפולות, ח"כ שנשחד ביבוא לא חוקי של סיגריות, שר שהוגש נגדו כתב אישום על מינויים פוליטיים, שרת חינוך שמקימה ועדה מתוך מטרה אחת-לבטל את דו"ח וינוגרד, שר אוצר שמסרב לנהל מו"מ אמיתי עם נציגי העובדים ור"מ שישנם חקירות נגדו על ניגוד ענייניים. ישנה ש"ס, שיו"ר לשעבר שלה ישב בכלא, שח"כ שלה נמצא בהליכים להסרת חסינות כיוון שקנה תארים, כנראה מאוניברסיטת לטביה ומעל לכל עומד מנהיגה הרוחני שקרא והורה לחברי הסיעה להתנגד לתוכנית שבגינה מבקשים בכירים במפלגה, ובראשם ח"כ פרס וח"כ רמון, להיכנס לממשלה. אז אני שואל-האם אלה השותפים שבהם אנו רוצים לממשלה?!? אני חוזר ואומר-אנחנו חייבים להתנהג באחריות, חייבים לסייע לרה"מ שרון לבצע את תוכנית ההתנתקות-אבל בשביל לעשות זאת-לא חייבים להיכנס עם תיקים! בשביל לעשות זאת-לא חייבים למכור את העקרונות הכלכלים! אתם רוצים עם תיקים, רוצים ממשלה לשנתיים-עד סוף כהונת הכנסת הנוכחית, רוצים ממשלת אחדות מלאה-תדרשו את תיק האוצר ע"מ שנוכל לשנות את המדיניות הכלכלית, שאיש חכם פעם קרא לה קפיטליזים חזירי. אתם רוצים לבצע את ההתנתקות, לתמוך בשלום, לסיים את גדר ההפרדה, וכל זאת מבלי לפוצץ את המו"מ הקואליציוני על נושאים כלכלים-הקימו ממשלת חירום, לא אחדות, אלא ממשלת חירום לאומית, בלי תיקים!" אולי אם היו מקשיבים לנו בכלל ולי בפרט לא הינו במצב הזה היום!

youvall

New member
אכן....

אני כתבתי, ואת חלק מזה גם נתנו לי להגיד בקול רם...ומה שלא-הח"כים קיבלו וגם חלק נכבד מחבריי הועידה....

למעלה