faq
אני מקווה שאני לא עובר כאן על אף כלל חשוב, אבל אני מעתיק לכאן שיחה קצרה שהייתה לי, עם שינויים מינימליים. באופן כללי (הבחור ששאל אותי ברח לפני שהספקתי לענות לו) העתודה בפיסיקה יחסית משתלמת מבחינת תפקידים, אם אתה סטודנט לא רע. הבעייה העיקרית שלה היא שבפיסיקה התואר השני, ותארים מתקדמים, חשובים יחסית והם המשך חשוב לתואר הראשון, שהוא בעצם רק הקדמה. זו בעצם המגרעת העיקרית, אם רוצים לעשות תואר שני בכיף ומתוך עניין. בדרך כלל רוצים לעשות תואר שני בשביל כסף, או בשביל תואר שלישי, ואז זאת לא בעיה כל כך חמורה. מגרעת נוספת בפיסיקה דווקא - דירוג מחקר ניתן למהנדסים או למאסטרים, לא לבי איי. זה קצת חבל, כי רוב התפקידים שפיסיקאים עושים היו מזכים אותם בדירוג מחקר, וזה די הרבה כסף, אבל אם אני מבין נכון זה עומד להיות קצת פחות כסף. תקנו אותי אם אני טועה. והנה תמליל השיחה: בובו: מצאתי את המספר שלך בפורום עתודה , כששאלתי על פיסיקה. כרגע אתה לא מחובר , אך אשמח לשאול אותך הרבה שאלות שיש לי על עתודה ופיסיקה , אז אם תתן לי רשות לשאול , אשמח. בברכה BOBO THE CLOWN emgy: ברצון! אתה מוזמן לשאול. בובו: קודם כל שלום חשבתי לגבי מסלול העתודה , איזה שיקולים הבאת בחשבון emgy:לא נעים להגיד (אולי) אבל הבאתי בחשבון בעיקר את העובדה שלא הייתי מעוניין להיות קרבי, ושכבר ידעתי מה אני רוצה ללמוד. מבחינת שיקולי תועלת, אפשר להגיד שאם מסיימים את התואר השני תוך כדי הצבא, יוצא שמספיקים יותר בחיים, יותר מוקדם, וזה גם יתרון. emgy:אתה כותב בועד פורומים בתפוז? השם שלך נראה לי מוכר בובו: לא ממש

בובו: האם הצבא נותן להמשיך לתואר שני על חשבונו? emgy: זאת שאלה שאני לא בטוח שאני יכול לענות במאה אחוז בטחון, אבל אני חושב שהוא עוזר מבחינת כסף. זה לא כל כך חשוב כי בדרך כלל תואר שני עושים עם מלגה. בובו: אהההה emgy: ההבדל היותר חשוב מבחינת תואר שני הוא שתואר שני שעושים תוך כדי עתודה הוא פחות רציני בדרך כלל emgy: ובפיסיקה זה קצת מפריע בובו: למה emgy: כי תואר שני בדרך כלל עושים תוך שנתיים, כמעט בפול טיים. אם עושים את זה בצבא, זה פחות או יותר שלוש או ארבע שנים, כי אין כל כך זמן, והתזה פחות נחשבת, כי הפרופסור שצמוד אליך יתייחס אליך קצת אחרת - אתה לא כל יום איתו בפקולטה כרגע זה אחד האספקטים הכי הכי שליליים שאני רואה בעתודה, אבל אם אתה לא לחוץ במיוחד על תואר שני בפיסיקה, זה לא אמור להפריע לך emgy: יש גם את האופציה לעשות את התואר השני לפני הצבא, ולחתום עוד שנה קבע. בפיסיקה יש הרבה שחושבים שזה משתלם, וגם אני, אבל אני כבר קצת מותש מהתואר הראשון ומעדיף לעשות הפסקה קצרה בובו: לגבי הפיזיקה emgy: מה לגבי הפיסיקה? בובו: האם אלו באמת לימודים כה קשים בובו: בתור אחד שלא היה במגמה בתיכון emgy: אני חושב שכן. לי אישית נראה שזו הפקולטה הכי קשה, בתחרות עם מתמטיקה. ככה זה לפחות בטכניון. emgy: אם לא היית בתיכון אתה בבעיה, כי אתה תידרש לעשות כל מיני השלמות בובו: האם היית במגמה הזו בתיכון emgy: כן בובו: מה זה השלמות emgy: זה בעצם סמסטר שלם שבו לומדים פיסיקה ברמה קצת יותר גבוהה מתיכון. בסוף יש מבחן. כנראה שזה נחוץ, אבל גם אם לא, זה לא אופציונלי - מחייבים אותך. בובו: שמעתי שבאוניברסיטה מתחילים הכל מ0! emgy: זה בעצם נכון, אבל זה עשוי להיות יותר קשה אם אין אפילו רקע בסיסי בובו: צודק בובו: יש לך מושג אם משבצים אותך לפי התפקיד? emgy: בפיסיקה - בפירוש כן. חוץ מחזאות, אבל אם לא רוצים את זה לא הולכים לשם